Кубок областіНовиниТопЧемпіонат області

ЮНІСТЬ – УРАГАН – 0:1. Черніїв виборює Кубок області у драматичному поєдинку



Переможець обласної Першості проти чемпіона області. Команди, які не знають гіркоти поразки в поточному сезоні. Матч, на який чекали не тільки вболівальники, а й футбольні експерти… Це фінал Кубка Івано-Франківської області «Юність» Верхня – «Ураган» Черніїв. Багато очікувальний поєдинок, який визначив достойного переможця турніру.

Окрім найголовнішого – завоювання престижного обласного трофею, команди мали свою мотивацію на звітну гру. Для черніївців – нагода завершити сезон «золотим» дублем, а для «Юності» – довести, що саме вони (переможці 2-ї ліги) найсильніші в Прикарпатському регіоні.

Командам вже доводилось пересікатися між собою. У сезоні 2019-2020 рр. в Кубку ЧМРО зійшлися в одній групі, де кожен здобув домашню перемогу.

Учасники фіналу досить обережно розпочали третю очну дуель, приглядаючись один до одного, та проводили поодинокі атаки, які особливою загрозою для воріт суперника не несли. Першими створили небезпеку біля воріт суперника гравці «Юності». На 5-й хвилині Шевченко зі стандарту цілив у ближній кут воріт, які захищав Плетеницький, але м’яч пролетів повз ворота. За кілька хвилин Денега відповів дальнім ударом по воротах Макогона, і також не влучно.

На 17-й хвилині «Ураган» міг повести в рахунку, але з подачі від кутового прапорця перший на м’ячі Дербах, який ледь дотягнувся до м’яча і, відповідно, повноцінний удар у нього не вийшов. Та й кіпер верхнянської команди зіграв не кращим чином, пролетівши повз «сферу».

Черніївці поволі перехопили ініціативу в матчі, змушуючи номінальних господарів нервувати біля власних воріт. Долотко не за правилами зупинив суперника на підході в штрафний майданчик. Кушецький виконав стандарт, але м’яч пролетів над воротами, хоча в цьому моменті Макогон контролював ситуацію.

Багато ударів по воротах гравці «Урагану» завдали з дальньої відстані – кілька разів Данів і капітан команди Лящовський пробивали за меж штрафного майданчика, але Макогон до усіх ударів був готовий.

Підопічні Михайла Ткачука так захопилися атакою, що ледь не пропустили у власні ворота. Турчанський перехопив м’яч біля своїх воріт, скористався помилкою суперників, і зарядив подалі до центрального кола. Там Павлюк виграв верхову боротьбу в Легкого, скинувши м’яч на Москалика, той віддав далі на Шевченка, який вже вибігав віч-на-віч з Плетеницьким, але в момент передачі «Шева» перебував поза грою, що і зафіксував лайцмен.

У другому таймі «Ураган» продовжив тактику дальніх ударів і на 50-й хвилині ця стратегія принесла плоди. Долотко вкинув м’яч із-за бокової лінії на Лаврука, того запресингував Дербах, який заволодів «круглим» і завдав удар з відстані 35 метрів. Макогон вийшов до лінії воротарського майданчика, скоротивши кут обстрілу, але це йому не помогло. М’яч летів прямо в ціль, ближче до лівої штанги, і навіть у стрибку воротар «Юності» не зміг парирувати удар – 0:1.

За десять хвилин чемпіон області в похожій ситуації втратив можливість подвоїти рахунок. Знову Долотко вкинув аут на Лаврука, той розвернувся назад і «подарував» м’яч Лящовському, якого скосив Турчанський. Проте на підбиранні Денега, який змістився до центру штрафного майданчика і в протистоянні з Подолюком завдав удару по воротах, але м’яч пролетів вище.

На 68-й хвилині Бойка вилучили з поля за другу жовту карточку (протягом трьох хвилин отримав два «гірчичника»), що кардинально вплинуло на гру: «Юність» частіше володіла м’ячем, а черніївці відійшли в захист і діяли на контратаках.

Ближче до завершення поєдинку верхнянці мали кілька нагод зрівняти рахунок. Спочатку після подачі з кутового у воротарському майданчику м’яч підхопив Подолюк, який підробив під праву ноку і прокинув м’яч між ноги Легкого. Удар виявився не сильним, тому Плетеницький зреагував і в падінні накрив «сферу». В іншому епізоді Турчанський дальньою передачею закинув м’яч у штрафну суперника, там Павлюк дотягнувся до м’яча, але удар у нього не вийшов, м’яч пройшов повз ворота.

А в компенсований час «Ураган» міг знімати питання щодо переможця матчу. Данів лівим флангом вибіг у контратаку, паралельним курсом біг Кримінський, який отримав м’яч від партнера і пробив по воротах за меж штрафного майданчика. М’яч пролетів над Макогоном, який вийшов з воріт, і по зрадницьки влучив у стійку воріт. Далі Гудак без роздумів вибив за межі поля.

На цьому Анастасія Романюк за допомогою свистка сповістила команди про завершення драматичного поєдинку, в якому з рахунком 1:0 тріумфує команда Михайла Ткачука – «Ураган» (Черніїв).

Отож, «Ураган» (Черніїв) – володар Кубка Івано-Франківської області сезону 2020-2021 років, з чим і вітаємо команду.

Кубок Івано-Франківської області, ФІНАЛ

«Юність» (Верхня) – «Ураган» (Черніїв) – 0:1 (0:0)

Гол: Дербах (50)

«Юність»: Макогон, Канюк, Подолюк, Долотко, Турчанський, Курташ, Лаврук, Герин (Гудак, 58), Москалик, Шевченко, Павлюк.

«Ураган»: Плетеницький, Бойко, Кримінський, Гриник, Легкий, Лящовський (Зварич, 80), Дербах, Мельник, Данів, Кушецький, Денега (Дриган, 73).

27 червня 2021 року. 15:00. Івано-Франківськ, стадіон «Рух»

Попередження: Подолюк (14), Турчанський (79) – Денега (1), Бойко (65)
Вилучення: Бойко (друге попередження, 68)

Головний арбітр матчу: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).
Асистенти: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Юрій Синишин (Івано-Франківськ)
4-й арбітр: Іван Салаш (Калуш).
Спостерігач арбітражу: Ярослав Герега (Івано-Франківськ)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!