Кубок областіНовиниТопЧемпіонат області

Кубок області: «Благо-Юність» несподівано легко проходить «Пробій», «Ураган» вижимає перемогу над суперником, а «Гарді» з «Вільхівцями» не вистачило 4-х таймів, результати 1/8 фіналу



2 листопада відбулись матчі 1/8 фіналу кубка Івано-Франківської області сезону 2022-2023 років. Даний етап відзначився відразу трьома поєдинками між фаворитами турніру.

Досить легкою прогулянкою для «Нафтовика» вийшла гра з «Варатиком». У першому таймі долиняни забили тричі – Василь Корпан, Андрій Маляренко і Віталій Петрик. А в другому таймі Віталій Петрик забив свій другий м’яч і голами відзначились Євгеній Петрик, Віталій Заторський, Денис Долішній і крапку в матчі поставив Олег Варик. 8:0 – «Нафтовик» декласував «Варатика».

«Благо-Юність» впевнено проходить городенківський «Пробій». Підопічні Романа Мотуза тримали всю гру під своїм контролем, а три голи у першому таймі повністю деморалізували суперника.

На 10-й хвилині Роман Москалик виконав кутовий, на який відгукнувся Віталій Турчанський, вискочивши вище всіх і відправив м’яч у сітку воріт Сергія Семено – 0:1. В середині першої половини гри Олег Куртяник з лінії штрафного майданчика пробив у дальній кут воріт – 0:2. А третій гол наварили самі собі городенківські гравці. Сергій Семено розіграв м’яч від воріт з Іваном Романчуком, який відчувши пресинг з боку суперника вивів «круглого» зі свого штрафного майданчика на Руслана Харука. А той незграбно прийняв м’яч, відпустивши від себе, чим скористався Владислав Ємельянов, який обікрав Харука і вискочив на побачення з воротарем, відправивши м’яч у сітку його воріт – 3:0.

У другому таймі «Благо-Юність» не зважаючи на рахунок продовжила нав’язувати супернику свою гру. Хоча голів не забили самі, але й не дали того зробити «Пробою». 3:0 – верхнянці у чвертьфіналі.

Також у першому таймі путівку до чвертьфіналу собі забезпечив «Олімп» у матчі з «Прикарпаття-Тепловиком U-18». Відкрив рахунок на 27-й хвилині Андрій Сапа, а за 4 хвилини Іван Хопта подвоїв перевагу татарівської команди – 2:0.

Продовжить боротьбу за трофей на весні черніївський «Ураган», хоче в матчі з «Прикарпаття-Тепловиком» «ураганівцям» прийшлось відіграватися. Олег Павлюк на 16-й хвилині вивів франківців вперед, а через 10 хвилин Назарій Данів відновив рівновагу в поєдинку. На початку другої половини гри Роман Гаврилюк приніс перемогу «Урагану» – 2:1.

У Болехові «Покуття» після «нулів» з місцевими «Карпатами» вигризає путівку до наступного етапу у серії пенальті – 0:0 (пенальті – 1:4).

А ось кутські «Карпати» тільки у кінці поєдинку з командою академії «Прикарпаття» забезпечує собі місце у вісімці кращих. На 14-й хвилині Юрій Остафійчук вивів «карпатівців» вперед, а вже під кінець матчу Арсен Дем’яник зміцнив перевагу кутської команди. На 82-й хвилині ще й Олег Пицик став автором голу у свої ворота, в підсумку – 0:3.

ФК «Снятин» переграє у рідних стінах «Хутровик». До середини першого тайму команди розмінялися голами – Михайло Лукинюк вивів господарів вперед, а Адріан Поліщук відновив рівновагу, яка протрималась до кінцівки першого тайму. У компенсований час до першої половини гри Михайло Лукинюк відзначився дублем, а на 79-й хвилині Іван Аронець позбавив шанси тисменицькій команді на продовження участі в турнірі. – 3:1.

«Гарда» і «Вільхівці» на калуському «Хіміку» продемонстрували справжній кубковий двобій, в якому обидві команди тримали напругу протягом усіх 120 хвилин, і не тільки. М’яч практично не затримувався у центрі поля, а транзитом переправлявся від одних воріт до інших.

Цілу годину команди пристрілювались по воротах – здебільшого воротарі демонстрували свої воротарські навички. І тільки на 60-й хвилині нерви здали Ярослава Олевича, який завалив у своїй карній площі Андрія Слободяна. Головний арбітр Олексій Лаврів не вагаючись вказав на 11-метрову позначку, а вирок арбітра виконав Андрій Боднарук, пробивши по центру воріт, в той час, як Богдан Кузів стрибнув у правий кут – 0:1. Проте, не довго «Вільхівці» володіли перевагою на таблі. На 67-й хвилині господарі ввели м’яч у гру вкиданням із-за бокової лінії у штрафний майданчик суперника, де в сумбурності сфера дійшла до Степана Гудака, а той під опікою впритул пробив у Остапа Вульчина, який відбив «круглого» перед собою. Далі Роман Дяків перший налетів на м’яч, загнавши того у сітку воріт – 1:1. Фінальний рахунок переможця не виявив, як і два інтригуючі тайми по 15 хвилин. І тільки у серії після матчевих пенальті, яка затягнулася до 9-ти ударів кожної з команд, Богдан Кузів приносить путівку до 1/4 фіналу «Гарді». Спочатку Роман Лісовик не зміг переграти Кузіва, а в наступному пенальті воротар господарів розвів по різних кутах м’яч і Остапа Вульчина – 9:8 у серії пенальті.

Кубок Івано-Франківської області, 1/8 фіналу, 27 жовтня

Ураган (Черніїв) – Прикарпаття-Тепловик (Ів.- Франківськ) – 2:1
Гарда (Калуш) – ФК Вільхівці – 1:1 пен. 9:8
Нафтовик (Долина) – Варатик (Коломия) – 8:0
ФА «Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Карпати (Кути) – 0:3
Карпати (Болехів) – Покуття (Коломия) – 0:0 пен. 1:4
ФК Снятин – Хутровик (Тисмениця) – 3:1
Благо-Юність (Верхня) – Пробій (Городенка) – 3:0
Олімп (Татарів) – Прикарпаття-Тепловик U-18 (Ів.-Франк.) – 2:0

Ознайомитись з сіткою Кубка Івано-Франківської області можна ТУТ.

Фото Петра Белея (з матчу «Ураган» – «Прикарпаття-Тепловик»)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!