Друга лігаНовиниТопЧемпіонат області

Першість області: «Олімп» і «Галич» переможця не виявили, «Снятин» і «Яструб» дихають у спину лідеру, результати 12-го туру



2 квітня розпочалась весняна частина сезону 2022-23 років в Другій лізі чемпіонату Івано-Франківської області. Команди обласної першості провели матчі перенесеного 12-го туру, чим закрили перше коло змагань.

До відновлення чемпіонату один з претендентів на призові місця, «Прометей» (Матеївці), не зміг зібрати гравців для продовження боротьби в турнірі. Керівництво команди вирішило знятися з розіграшу обласних змагань.

Натомість іншим командам вдалося підготуватися до весняного старту. Зокрема, вдало розпочав весняні перегони ФК «Бурштин», який не залишив шансів на турнірні бали команді Олега Веприка. Бурштинці ще до перерви тричі розписалися у воротах «Прикарпаття-Тепловика» U-18, відзначились Олег Трінчак, Роман Гнип і Степан Жовнірик. В кінці матчу Олег Трінчак відзначився другим забитим голом, встановивши фінальні цифри на табло – 0:4.

В Галичі відбулось протистояння команд у боротьбі за чемпіонство, місцева команда приймала лідера – татарівський «Олімп». Перший тайм залишився за гостями, на 35-й хвилині відкрив рахунок Андрій Сапа. У другому таймі «Галич» відновив рівновагу – 1:1.

Втратою очок «Олімпа» скористались суперники. ФК «Снятин» перегравши в Болехові «Карпати» скоротив відставання від лідера до мінімуму. Перемогу «Снятину» принесли влучні удари Володимира Романюка, Івана Шинкарика та Івана Винничука. Господарі протягом поєдинку були в ролі наздоганяючих, голи Василя Кудибина і Віталія Сокирка не помогли «Карпатам» уникнути поразки – 2:3.

На третє місце в турнірній таблиці, з відставанням від татарівського колективу на 2 очка, виходить «Яструб». Поляницька команда у зимове міжсезоння зазнала, мабуть, найбільших змін, підсилившись футболістами з Першої обласної ліги. Але команда футбольної академії «Прикарпаття», сьогодні, у першому таймі гідно протистояла господарям. Переломний момент стався на 44-й хвилині, коли Артем Пекарук залишив свою команду в меншості на другу половину гри. «Яструб» скористався чисельною перевагою над суперником вирвавши перемогу – на 60-й і 85-й хвилинах Микола Товстий відзначився у воротах ФА «Прикарпаття» – 2:0.

У матчі команд з нижньої частини турнірної таблиці «Ліцей-Вікторія» завдала поразку делятинському «Пруту». В дебюті першого тайму за івано-франківців відзначився Максим Угринюк, а в кінці першої половини гри Максим не реалізував пенальті. Вдруге забити у ворота «Прута» господарі змогли на 74-й хвилині, гол в активі Андрія Дем’янчука, а під завершення поєдинку Максим Угринюк реалізував свій другий момент – 3:0.

Першість Івано-Франківської області, 12 тур

2 квітня
«Прикарпаття-Тепловик» U-18 – ФК «Бурштин» – 0:4
Голи: Трінчак (20, 84), Гнип (26), Жовнірик (43)

«Карпати» (Болехів) – ФК «Снятин» – 2:3
Голи: Кудибин (41), Сокирко (70) – Романюк (19), Шинкарик (34), Викитчук (60)

СК «Галич» – «Олімп» (Татарів) – 1:1
Голи: Метенька (52) – Сапа (35)

«Яструб» (Поляниця) – ФА «Прикарпаття» – 2:0
Голи: Товстий (60, 85)

«Ліцей-Вікторія» (Івано-Франківськ) – «Прут» (Делятин) – 3:0
Голи: Угринюк (5, 88), Демянчук (74)

Ознайомитися з турнірною таблицею першості Івано-Франківської області можна ТУТ.

Фото ФК «Бурштин» (з матчу Прикарпаття-Тепловик» U-18 – ФК «Бурштин»)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!