НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Гарда» перемогою над «Покуттям» виходить в лідери чемпіонату



8 квітня відбувся перший матч чемпіонату Івано-Франківської області в поточному році – в рамках перенесеного 11-го туру «Гарда» приймала «Покуття». Через неочікувану «зиму» на початку квітня поєдинок пройшов на футбольному полі зі штучним покриттям спорткомплексу Академії НФК «Ураган» в Івано-Франківську.

Команди активно розпочали матч, але поступово ініціатива перейшла до калушан, які раз за разом створювали небезпеку біля воріт Назарія Цібія. Проте м’яч ніяк не йшов у сітку його воріт, здебільшого повз них. Тай коломияни не відсиджувались в захисті, подеколи несучи загрозу воротам Богдана Кузіва. На прикінці першого тайму номінальні господарі могла відкрити рахунок після розіграшу стандарту – на подачу Андрія Кулинина відгукнувся Роман Дяків, який головою пробив у кут воріт і лише відмінна реакція воротаря не дала «Гарді» розмочити рахунок.

У другій половині гри команди продовжили пошук слабинки в захисті один одного. Краще з поставленою задачею справились калушани – на 64-й хвилині Владислав Гончан відкрив рахунок відправивши м’яч повз воротаря у сітку воріт – 1:0. Після пропущеного голу коломияни могли практично відразу відігратися, але в організації своєї атаки Ростислав Нападюк вибігаючи на ворота Богдана Кузіва задалеко від себе відпустив м’яч і з гострого кута не зміг переграти кіпера.

Натомість «Гарда» в кінці матчу дотиснула коломиян. Спочатку Андрій Рибатчин м’яко відкинув м’яч на Богдана Денегу, який перебував у штрафному майданчик, прицільно зацідив у ствір воріт – 2:0. На 89-й хвилині після невдалих дій «Покуття» біля воріт господарів, «Гарда» вийшла у контратаку, яка могла завершитись дублем Богдана Денеги, але «круглий» після його удару вцілив у штангу… І все таки Назарій Цібій втретє виймав м’яч з власних воріт, на добиванні перший гравець «Гарди» – 3:0.

Перемога позволила команді Андрія Драгана очолити чемпіонат області з 24 очками в активі, яка має на гру більше від конкурентів, «Покуття» з 11-ма балами залишається у другій частині турнірної таблиці.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 11 тур

«Гарда» (Калуш) – «Покуття» (Коломия) – 3:0 (0:0)

Голи: Гончар (64), Денега (84), ??? (89)

8 квітня 2023 року, 17:30. Івано-Франківськ, спорткомплекс Академії НФК «Ураган»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!