НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Благо-Юність» впевнено переграє «Варатик»



В середу, 9 листопада, відбувся перенесений матч 6-го туру чемпіонату Івано-Франківської області, в якому «Варатик» приймав «Благо-Юність».

Команда Романа Мотуза з перших хвилин взяла гру під свій контроль, і практично весь перший тайм провела на половині поля коломиян. «Варатик» відповідно зайняв оборонну позицію і виходив у по одинокі контратаки. Одна з них завершилась призначенням штрафного на лівому фланзі, який виконав Володимир Іваничук прямим ударом у ближній кут, але Юрій Семеній зафіксував м’яч у рукавичках.

Прорвало гостей в середині першого тайму, які протягом чотирьох хвилин відзначились тричі. Відкрив рахунок Олег Куртяник, який головою перекинув м’яч у сітку воріт над Ігорем Гавадзюком, подвоїв – Іван Легкий дальнім ударом у кут воріт, а потроїв – Назарій Герин, який вправніше зіграв на добиванні – 0:3.

На 40-й хвилині «Варатик» вчетверте виймав м’яч з власних воріт. Віталій Турчанський з лівого флангу віддав передачу на Олега Куртяника в зону на вході у штрафний майданчик, а той на шляху до воріт накрутив Романа Стасюка і Назарія Базюка пробивши над падаючим воротарем – 0:4.

В кінці першого тайму Юрій Семенів залишив «Благо-Юність» у меншості на другу половину гри, у зовсім не вимушеній ситуації. Едуард Ключко запустив Романа Левандовича на ворота гостей, воротар вибіг йому на зустріч за межі карного майданчика і руками завалив суперника на газон. Головний арбітр, Богдан Морозюк, не вагаючись вилучив Семеніва за фол останньої надії. Згадується епізод у матчі з «Ураганом», коли Юрій виконав роль воротаря за межами штрафної зони, тоді арбітри закрили очі на його витівку.

В завершення даного епізоду Петро Іваничук ледь не покарав верхнянців ще й забитим голом, але м’яч після його удару зі штрафної позначки зустрівся з рамкою воріт.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» впевнено переграє «Варатик» 2

Другий тайм пройшов у більш рівній боротьбі – підопічні Романа Мотуза граючи у меншості не форсували події на полі, ще й рахунок тому позволяв, а «Варатик» сміливіше почав ходити до воріт Костянтина Гуцула.

В одному з моментів Іван Гаврилюк запустив віч-на-віч з кіпером Віталія Назарійчука, але тому не вдалося обіграти Гуцула. Натомість «Благо-Юність» свої моменти завершували взяттям воріт.

Спочатку Богдан Мордас відзначився дублем – на 61-й хвилині виграв повітряну дуель у Ігоря Гавадзюка, а за 20 хвилин замкнув простріл Святослава Шевченка – 0:6. Через три хвилини автор останнього асисту збільшив розгром суперника – Олександр Бичків передачею між двома захисниками вивів до воріт Святослава Шевченка, який з гострого кута прошив ближній кут – 0:7.

Крапку в матчі поставив «Варатик», забивши гол престижу – Едуард Ключко головою замкнув передачу з правого флангу від Тараса Ткачука – 1:7.

Після цієї перемоги «Благо-Юність» набирає ту саму кількість очок що й «Вільхівці», а за додатковими показниками виходить на третє місце, що правда у команди Андрія Нестерука залишається гра в запасі з тим же «Варатиком». А команда Юрія Островського залишається єдиною без очок у турнірній таблиці.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» впевнено переграє «Варатик» 3

Чемпіонат Івано-Франківської області, 6 тур

«Варатик» (Коломия) – «Благо-Юність» (Верхня) – 1:7 (0:4)

Голи: Ключко (89) – Куртяник (26, 40), Легкий (28), Герин (29), Мордас (61, 81), Шевченко (84)

«Варатик»: Гавадзюк, Базюк, Гришук, Делейчук, Гаврилюк, Іваничук В. (Ткачук, 46), Стасюк (Авілов, 72), Назарійчук (Флейчук, 87), Ключко, Іваничук П., Левандович.

«Благо-Юність»: Семенів, Бойко, Легкий (Канюк, 46), Лаврук, Турчанський (Долотко, 46), Дербах, Дриган (Дриган, 46), Герин (Шевченко, 46), Ємельянов (Бичків, 46), Куртяник (Гуцул, 45), Москалик.

Попередження: Левандович (67), Іваничук П. (87) – Москалик (55)

Вилучення: Семенів (Благо-Юність, 44)

9 листопада 2022 року, 12:00. Воскресинці, стадіон «Каменяр»

Арбітр: Богдан Морозюк
Асистенти арбітра: Віктор Лесюк, Роман Гордійчук
Спостерігач арбітражу: Тарас Семанюк

Ознайомитися з турнірною таблицею чемпіонату Івано-Франківської області можна ТУТ.

Фото «Інформатор. Коломия»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!