НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Благо-Юність» розгромило «Покуття», «Ураган» врятувався від поразки з «Вільхівцями», а «Гарда» дотиснула свого суперника, результати 9-го туру



В суботу, 5 листопада, двома матчами розпочався 9-й тур чемпіонату Івано-Франківської області.

«Благо-Юність» у рідних стінах не мало проблем з підопічними Любомира Корнути. Взявши під свій контроль ініціативу зі стартового свистка до середини першого тайму господарі двічі забили у ворота «Покуття». Спочатку Іван Легкий зіграв на добиванні після штрафного удару Романа Москалика, а за три хвилини після розіграшу кутового Віталій Турчанський знайшов шпарину на ближній стійці воріт Василя Заверухи – 2:0.

На початку другого тайму команди розмінялися голами – після удару Святослава Лаврука захисник коломиян зрізав м’яч у власні ворота – 3:0, а згодом Сергій Гайдичук вивів Андрія Кендюкана на ворота Костантина Гуцулу, який реалізував свою нагоду – 3:1.

Далі «Благо-Юність» довело рахунок до розгромного – розіграш штрафного удару на дальній штанзі замкнув Олег Куртяник, і Роман Москалик скориставшись помилкою захисника у карному майданчику вколотив м’яч у сітку воріт – 5:1. Але на цьому шоу не завершилося. Спочатку «Покуття» відквитало один гол – Ернест Романчук подав у штрафну площу, де верхову боротьбу виграв Сергій Гайдичук, відправивши м’яч у ворота – 5:2. А в кінці матчу Святослав Шевченко з гострого кута прошив Василя Заверуху відновивши перевагу господарів у 4 голи, а крапку більярдним ударом у кут воріт поставив ОлександрБичків. В підсумку 7:2, «Благо-Юність» реабілітується за дві невдачі в чемпіонаті області.

В іншому матчі суботнього дня на рідній «Гірці» «Прикарпаття-Тепловик» завдяки голам Андрія Хоми у кожному з таймів, переграло надвірнянський «Бескид» – 2:0.

6 листопада відбулися наступні матчі 9-го туру, зокрема й центральна гра туру, а то й першого кола – друга команда приймала першу, «Вільхівці» – «Ураган».

Перший тайм пройшов у жорсткій боротьбі за кожен клаптик футбольного поля з не великою кількістю ударів по воротах. Здебільше атаки руйнувалися захисниками ще на підступах у штрафний майданчик. Але в кінці першого тайму Мирослав Камрадський успішно провів атаку лівим флангом, увірвавшись у штрафну площу суперника і завдав потужного удару в ближню «дев’ятку» воріт Василя Кучери – 1:0.

Не поступливим вийшов і другий тайм. «Вільхівці» намагалися вивести Андрія Боднарука на ворота суперника, але той постійно перебував під опікою захисників, що й не давало розгорнути повноцінну атаку. Активно вийшов на заміну Ярослав Семчук, проте і його дії не увінчалися успіхом. Натомість атаки «Урагану» були гострішими – Тимофій Калинчук з чудової позиції у карному майданчику головою цілив у ворота, але м’яч пройшов над поперечиною; Ігор Кушецький з гострого кута намагався прошити Остапа Вульчина на ближній стійці, воротар зреагував на удар. І все таки гості під кінець матчу намацали слабинку у захисті «Вільхівців». Роман Кордоба від кутового прапорця виконав передачу у штрафний майданчик, де Назарій Данів залишився без опіки, і йому ніхто не завадив пробити у кут воріт – 1:1.

Фінальний свисток Мирослава Липка зафіксував бойову нічию, що засвічує не поступливість «Урагану», а «Вільхівці» поступаються другим місцем у турнірній таблиці, маючи гру в запасі.

Попри ігрову перевагу над суперником «Гарда» тільки у кінці матчу дотиснула кутські «Карпати». На 86-й хвилині Андрій Кулинин виконав передачу у штрафний майданчик, на яку відгукнувся Тарас Ковальчук, пересівши сферу у сітку воріт – 1:0. А подвоїв рахунок Богдан Денега вже у компенсований до матчу час, який з передачі Андрія Рибатчина пробив головою у ближню «дев’ятку». 2:0 – команда Андрій Драгана піднімається на друге місце.

Городенківський «Пробій» завдяки голу на 13-й хвилині здобув виїзну перемогу над «Карпатами» з Брошнів-Осади. Олександр Карапка передачею у вільну зону в штрафній площі вивів Василя Варварюк на побачення з кіпером, повз якого відправив м’яч у сітку воріт – 0:1.

Коломийський «Варатик» попри розгромну поразку у Долині декілька днів назад у кубковому матчі, у неділю, з тим же «Нафтовиком» зумів протримати інтригу до фінального свистка. Хоча швидкі голи від Андрія Маляренка і Сергія Халацького пророкували повторення розгрому коломиян, але на 39-й хвилині Едуард Ключко забивши у ворота долинської команди відновив інтригу у матчі. У другому таймі команди голів не забивали – 2:1.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 9 тур
5 листопада
«Благо-Юність» (Верхня) – «Покуття» (Коломия) – 7:2
Голи: Легкий (10), Турчанський (13), Лаврук (51), Куртяник (54), Москалик (66), Шевченко (81), Бичків (89) – Кендюк (56), Гайдичук(71).
«Прикарпаття-Тепловик» (Ів.-Франк.) –«Бескид» (Надвірна) – 2:0
Голи: Хома (45, 82)
6 листопада
«Гарда» (Калуш) –«Карпати» (Кути) – 2:0
Голи: Ковальчук (86), Генега (90+3)
ФК «Вільхівці» – «Ураган» (Черніїв) – 1:1
Голи: Камрадський (40) – Данів (84)
«Нафтовик» (Долина) – «Варатик» (Коломия) – 2:1
Голи: Маляренко (8), Халацький (15) – Ключко (39)
«Карпати» (Брошнів-Осада) –«Пробій» (Городенка) – 0:1
Гол: Варварюк (13)

Ознайомитися з турнірною таблицею чемпіонату області можна ТУТ.

Фото ФК «Вільхівці» (з матчу «Вільхівці» – «Ураган»)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!