Друга лігаНовиниТопЧемпіонат області

Першість області: «Яструб» поступається в Галичі, а «Олімп» врятувався вдома, результати 5-го туру



За підсумками 5-го туру чемпіонату Івано-Франківської області в Другій лізі, який відбувся 9 жовтня, змінився лідер чемпіонських перегонів.

Болехівські «Карпати» здобувають другу перемогу в поточному сезоні, які забили по голу в кожному з таймів у ворота «Прикарпаття-Тепловика» U-18. На 43-й хвилині команду Олега Сосєнкова вивів вперед Василь Кудибин, а в другому таймі Ігор Дарвай закріпив перемогу «Карпат» – 2:0.

«Яструб» зазнає першої поразки в сезоні в Галичі від місцевої команди. В дебюті матчу Назар Метенька виходив на побачення з воротарем, але його не за правилами зупинили на підступах у штрафну зону. За «зухвалий» зрив атаки гостей покарав Андрій Найда, який прямим ударом зі штрафної позначки над стінкою відправив м’яч у «дев’ятку» – 1:0. У середині тайму Микола Товстий зрівняв рахунок, замкнувши розіграш кутового – 1:1. Але на перерву команди пішли за переваги в рахунку «Галича». Назар Петрів зі своєї частин поля запустив м’яч поближче до штрафного майданчика гостей, де захисники «Яструба» помилилися у виборі позиції. М’яч перелетів гравців, а Юрій Вовчук краще зорієнтувався і опинився віч-на-віч перед Сергієм Плешкою, далі діло техніки – 2:1.

У другому таймі поляницька команда довший час не могла зрівняти рахунок, і лише на 82-й хвилині Микола Товстий відзначився дублем. А розпочалось все з невдалого вводу м’яча в гру кіпером «Галича», який вибив у центр поля на Богдана Бордуна, а той в один дотик між двох захисників вивів свого капітана на побачення з Богданом Роговським. Спочатку Микола Товстий положив воротаря, далі обійшовши того і відправив м’яч у пусті ворота – 2:2. Окрилені успіхом «Яструб» намагався вирвати перемогу, але на 86-й хвилині Роман Хайнус запресингував Ярослава Вацебу, змусивши того віддати м’яч і ударом з гострого кута скористався помилкою воротаря – гол. 3:2 – «Галич» у бойовому поєдинку завдає першої поразки «Яструбу».

«Олімп» скористався поразкою «Яструба», хоча домашній матч проти «Снятина» татарівський колектив розпочав невдало. Олексій Попович на 20-й хвилині вивів гостей вперед. За 7 хвилин Іван Шинкарик втратив нагоду подвоїти перевагу «Снятина», який з 11-метрової позначки не зміг переграти воротаря. Старт другого тайму залишився за «Олімпом», на 1-й його хвилині зрівняв рахунок – відзначився Іван Хопта, а на 3-й повів у рахунку завдяки голу Тараса Овчара. На 65-й хвилині Іван Шинкарик зрівняв рахунок, проте за кілька хвилин Тарас Овчар реалізувавши пенальті знову вивів господарів вперед, а крапку в матчі поставив Іван Хопта в кінці матчу – 4:2.

У чотирьох поєдинках туру зафіксовано нічию – «нулями» розійшлися «Черемош» з «Бурштином» і «Хутровик» з ФА «Прикарпаття».

«Прометей» ведучи у рахунку 1:0 за дві хвилини до кінця матчу втратив перемогу і нагоду наздогнати «Яструб» у турнірці. Максим Угринюк спочатку зрівняв рахунок в матчі (на 88-й хвилині), а далі встиг залишити «Ліцей-Вікторію» в меншості. Але на цей раз для івано-франківців минулося – 1:1.

Також втратила перемогу СДЮСШОР «Прикарпаття» у поєдинку з «Прутом». Тут делятинці вмудрилися зачепитись за очки на другій компенсованій хвилині – 1:1.

Першість Івано-Франківської області, 5 тур, 9 жовтня

«Карпати» (Болехів) – «Прикарпаття-Тепловик» U-18 – 2:0
Голи: Кудибин (43), Дарвай (74)

СК «Галич» – «Яструб» (Поляниця) – 3:2
Голи: Найда (3), Вовчук (38), Хайнус (86) – Товстий (20, 82)

«Прометей» (Матеївці) – «Ліцей-Вікторія» (Ів.-Франківськ) – 1:1
Голи: Шевчук (70) – Угринюк (88)

«Черемош-Сандаліно» (Верховина) – ФК «Бурштин» – 0:0

СДЮСШОР «Прикарпаття» (Ів. Франківськ) – «Прут» (Делятин) – 1:1
Голи: Скорий (45) – Василишин (90+2)

«Хутровик» (Тисмениця) – ФА «Прикарпаття» (Ів. Франківськ) – 0:0

«Олімп» (Татарів) – ФК «Снятин» – 4:2
Голи: Хопта (46, 86), Овчар (49, 68) – Попович (20), Шинкарик (27, 65)

Ознайомитися з турнірною таблицею першості області можна ТУТ.

Фото Василя Федоріва (з матчу «Галич» – «Яструб»)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!