НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Пробій» вириває перемогу, «Ніка-Вовчинець» громить долинян, результати недільних матчів 13-го туру



В неділю, 7 листопада, команди обласного чемпіонату продовжили закривати осінню частину, провівши чергові матчі 13-го туру. Офіційно перше коло чемпіонату Івано-Франківської області завершиться в середу поєдинком «Покуття» – «Благо-Юність».

Чемпіонат області: «Пробій» вириває перемогу, «Ніка-Вовчинець» громить долинян, результати недільних матчів 13-го туру 2 → СЕРАФИНЦІ, ПРОБІЙ – КАРПАТИ БО

Для обох команд – останній матч в поточному році, тому команди вийшли на протистояння заряджені виключно на перемогу, не гребуючи власними силами.

«Карпати» активно вступи у протистояння, практично замкнувши господарів на їх частині поля, але без особливої гостроти для воріт Юрія Кисилиці. «Пробій» витримав стартовий натиск гостей і в другій частині першого тайму поступово перехопив ініціативу в матчі. З небезпечних моментів можна відзначити дальній удар Андрія Сировецького, який вийшов з розряду розминки для Кисилиці, а ось господарі відповіли гостріше. Спочатку Вадим Українець розстріляв ворота Святослава Димида, але кіпер відвів небезпеку від своїх воріт, а згодом Олександр Карапка обробив м’яч у штрафному майданчику і завдав удар, проте м’яч пройшов над «дев’яткою».

У другому таймі «Пробій» диктував свої умови супернику, тримаючи ворота «Карпат» в постійній напрузі. Свого досягли городенківці на 73-й хвилині, коли свіжий Владислав Тис замкнув навісну передачу з лівого флангу Василя Красія – 1:0. Після пропущеного голу «Карпати» активізувалися, проте оборона господарів не дала збою.

«ПРОБІЙ» (Городенка) – «КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – 1:0 (0:0)

Гол: Тис (73)

7 листопада 2021, Серафинці, стадіон «Колос» – 14:00

Чемпіонат області: «Пробій» вириває перемогу, «Ніка-Вовчинець» громить долинян, результати недільних матчів 13-го туру 2 → КАЛУШ, ГАРДА – КАЛУШ

Озираючись на минуле «Гарди», яка переїхала зі Збори до Калуша, для більшості вболівальників цієї команди дербі відбувається з верхнянською «Благо-Юністю», які ще в попередніх сезонах представляли одну Верхнянську ТГ. Проте з переїздом зборівської команди до райцентра, які тепер ділять стадіон «Хімік» з «містянами», можна вважати матч «Гарда» – «Калуш» калуським дербі.

Більш досвідчені гравці «Гарди», в складі яких виступають екс-«калушани», не мали проблем з молоддю Петра Лесіва. На початку першого тайму команди розмінялися голами. Відкрив рахунок Андрій Драган, який з подачі Андрія Кулинина від кутового прапорця, відправив м’яч в кут воріт Володимира Ланевського – 1:0. «Калуш» відповів також виконанням стандарту. Ефектний удар получився в Павла Луцького, який прямим ударом з гострого кута від бровки лівого флангу закрутив у дальню «дев’ятку». Богдан Кузів спостерігаючи за польотом м’яча завалився у сітку воріт відразу за «круглим» – 1:1.

Після цього забивала лише одна команда. Як і з першим голом, «Гарда» вдруге повела в рахунку завдяки вдалому розіграшу корнера. Кулинин подав на ближню стійку, де Віктор Яневич головою скинув далі і Тарас Пецків в оточенні двох захисників вмудрився пробити по воротах. М’яч влучив у поперечину, від якої залетів у сітку воріт – 2:1. Розвинув перевагу номінальних господарів Андрій Рибатчин. Пецків розрізним пасом вивів свого партнера на побачення з воротарем, повз якого футболіст «Гарди» відправив у ворота «містян» – 3:1. Крапку в матчі під завісу першого тайму поставив Драган, який з подачі Кулинина у воротайський майданчик, потилицею відправив сферу у ствір воріт – 4:1.

Другий тайм команди відіграли в «суху», що в підсумку так і залишилось 4:1 на користь дуету Михайла Басараба і Володимира Магаса. Таким чином після першого кола «Гарда» за додатковими показниками замикає трійку лідерів, а ФК «Калуш» замикає турнірну таблицю.

«ГАРДА» (Калуш) – ФК «КАЛУШ» – 4:1 (4:1)

Голи: Драган (7, 45), Пецків (19), Рибатчин (41) – Луцький П. (14)

7 листопада 2021, Калуш, стадіон «Хімік» – 14:00

Чемпіонат області: «Пробій» вириває перемогу, «Ніка-Вовчинець» громить долинян, результати недільних матчів 13-го туру 2 → НАДВІРНА, БЕСКИД – ВАРАТИК

Команди з нижньої частини турнірної таблиці намагалися покращити своє становище після невдалої, для обох колективів, осінньої частини чемпіонат. Краще з поставленим завданням справились футболісти «Бескиду».

Господарі активно розпочали поєдинок. Олег Куртяник зі штрафної позначки небезпечно пробивав під ближню стійку, але кіпер коломиян перевів м’яч на кутовий, який подальше став гольовим. Тарас Берчак від кутового прапорця подав у штрафний майданчик, де після відскоку-передачі в підсумку Куртяник загнав головою сферу у сітку воріт Остапа Жидака – 1:0.

Розвинув свою перевагу «Бескид» на початку другого тайму. Куртяник віддав передачу у штрафний майданчик на Вадима Потоцького, а той обробив захисника і переграв Жидака – 2:0. Через три хвилини Петро Ковальчук скористався помилкою молодого кіпера, відправивши м’яч у його «дев’ятку» зі штрафної позначки – 3:0.

«Варатик» зумів відквитати один м’яч. Ковальчук поклав на газон не за правилами у карній зоні суперника, а 11-метровив вирок виконав Василь Маковійчук, який пробив у кут без шансів для Тараса Тирлича – 3:1.

«БЕСКИД» (Надвірна) – «ВАРАТИК» (Коломия) – 1:1 (1:0)

Голи: Куртяник (5), Потоцький (52), Ковальчук (55) – Маковійчук (68)

7 листопада 2021, Надвірна, стадіон «Нафтовик» – 14:00

Чемпіонат області: «Пробій» вириває перемогу, «Ніка-Вовчинець» громить долинян, результати недільних матчів 13-го туру 2 → ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ – НАФТОВИК

У незвичний період доби для обласного футболу відбувся матч між «Нікою-Вовчинець» і «Нафтовиком». Осіннього вечора під легким сивим туманом команда Андрія Нестерука у першому таймі визначила переможця поєдинку з долинянами.

На 11-й хвилині Андрій Боднарук прострілив у центр штрафного майданчика, Мирослав Лазар між ніг пропустив м’яч далі, збивши з пантелику захисну ланку гостей, а вільний від опіки Олександр Тимченко більярдним ударом у кут воріт відкрив рахунок – 1:0. За два оберти секундної стрілки підопічні Валентина Москвіна наразилися на стрімку гольову контратаку, яку проходом лівим флангом завершив Максим Стаднік – 2:0.

Далі за побиття «Нафтовика» взявся Боднарук, який спочатку з подачі Олександра Бичківа в район 11-метрової позначки потроїв перевагу «Ніки-Вовчинець», а в кінці першого тайму з лінії штрафного майданчика зняв павутину з воріт Олега Дутчака, який лише поглядом провів м’яч у сітку власних воріт – 4:0.

Зробивши справу до перерви, господарі у другому таймі збавили обороти, давши супернику відквитати один гол. У кінці матчу Богдан Гутник з кута воротарської площі прошив кіпера – 4:1.

«НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – «НАФТОВИК» (Долина) –4:1 (4:0)

Голи: Тимченко (11), Стаднік (13), Боднарук (27, 41) – Гутник (87)

7 листопада 2021, Івано-Франківськ, стадіон «Хет-Трик Арена» – 17:00

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Фото ФК «Калуш»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!