Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

Галицьких «Карпат» прорвало в матчі з «Чайкою»



Дві останніх зустрічі Чайка проводила у гостях, звідки змогла привезти лише одне очко. У домашній грі проти галицьких Карпат борщагівці сподівалися перервати п’ятиматчеву безвиграшну серію. Тим більше, що статистика виїзних поєдинків прикарпатців також був на боці їх суперників. Останні п’ять матчів у гостях галичани програли.

Господарі поля почали зустріч з позиції сили і вже на другій хвилині мала нагоду відкрити рахунок. Мнишенко зі штрафного зробив навіс на дальню стійку, а Потопальський ударом головою з двох метрів поцілив у стійку. У наступні 20 хвилин борщагівці ще двічі натякали на взяття воріт. Спочатку Нівалдо з 15 метрів пробив поруч зі стійкою, а згодом Стегніцький витягнув м’яч після удару Мнишенка з правого від себе кута.

Гості активізувалися лише на екваторі тайму і одразу забили гол. Успіх галичанам приніс другий кутовий поспіль у воріт Злотара. Лебедь зробив навіс на лінію воротарського майданчику, воротар Чайки не вийшов на м’яч, а Довгий випустив із виду Андрія Вичижанина, який головою вколотив м’яч у сітку – 0:1. Не встигли господарі поля прийти до тями, як Карпати зробили другий м’яч під копірку першого. Знову подача з кутового від Лебедя, але цього разу зі своїм гравцем не дограв Потопальський. Захисник галичан Сергій Мелінишин звільнився від опіки і ударом головою поцілив у кут – 0:2.

Відійти від такого нокдауну Чайці не вдалося. Наприкінці першого тайму борщагівці виглядали розгубленими, внаслідок чого пропустили ще один гол, у роздягальню. Цього разу асист на свій рахунок записав Вичижанин, зробивши передачу між захисниками на хід Назару Сущаку. Десятка галичан вийшов віч-на-віч з воротарем Чайки і виграв цю дуель – 0:3. По суті, гру було зроблено. Хоча невідомо, яким чином пройшов би тайм другий, якби на його 22 секунді Чайка не пропустила вчетверте. Бей промчав правим флангом і зробив простріл у карний майданчик. Цебро не зміг перервати передачу і м’яч долетів до Кваку, який випередив Бартошука і не сильним ударом вразив дальній кут – 0:4.

Одразу після цього коуч борщагівців змінив два центральних захисника, по суті визнав провал своїх підопічних саме на цій позиції. Але малюнок гри це не змінило. Забити Чайці не вдалося, хоча у Малишкіна був чудовий момент на 53 хвилині. Ілля замикав подачу на дальній стійці в трьох метрах від воріт, йому ніхто не заважав, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Карпати увесь другий тайм грали по рахунку, на контратаках. І це було небезпечно для Чайки. Двічі борщагівців від голу рятував Злотар. Але і він був безсилим на 84 хвилині гри, коли намагався перервати простріл Вичижанина зліва, але відбив м’яч точно у ноги Скотто. Аргентинський півзахисник Карпат не схибив з 10 метрів – 0:5. Чайка зазнала найбільшої поразки за часів виступу у Другій лізі, безвиграшна серія борщагівців тепер налічує 6 матчів. Карпати виграли у гостях вперше з 25 липня, а у турнірній таблиці повернули собі 7 місце.

sportarena

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) – Карпати (Галич) – 0:5 (0:3)

Голи: Вичижанин, 24, Мелінишин, 27, Сущак, 45, Кваку, 46, Скотто, 84.

14:00; 7.11.2021. Макарів. Стадіон ім. М.Х.Бруквенка

Суддя: Василь Файда (Львівська обл.)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!