НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру



У 10-му турі чемпіонату Івано-Франківської області відбулось протистояння двох лідерів, в якому «Вільхівці» перегоріли в Іванковій, а команди Калуша і Коломиї провели два протистояння між собою.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → ІВАНКОВА, БЛАГО-ЮНІСТЬ – ВІЛЬХІВЦІ

Безперечно центральний тур відбувся в Іванковій, де верхнянська «Благо-Юність» приймала ФК «Вільхівці». 9 турів поспіль команда Романа Мотуза очолює турнірну таблицю і лише сьогодні колектив з Городенківщини міг скинути верхнянців з вершини обласного чемпіонату, які в останніх матчах пригальмували через серію нічийних результатів. Проте гості не змогли нав’язати супернику свою гру, поступившись з розгромним рахунком.

У стартовій 10-хвилинці «Благо-Юність» забили швидкий гол, до якого приклались «Вільхівці». Андрій Вацеба від кутового прапорця виконав подачу у штрафний майданчик, де суперники «наварили собі каші». Владислав Мельников вирішив не йти на м’яч, а намагався відбити його ногою, натомість по м’ячі не влучив, а Петро Ковальчук, який також хотів вибити подальше від воріт, загнав «круглого» у власні ворота – 1:0.

У другому таймі господарі розвинули свою перевагу. Спочатку Роман Москалик замкнув подачу Ігоря Долотка ударом головою, згодом сам Долотко відзначився голом виконавши навісну подачу до воріт Мельникова, проте ніхто не дотягнувся і м’яч залетів у сітку воріт. У компенсований до матчу час Ігор Подолюк підключився до атаки своєї команди, віддавши передачу на вільного Віталія Турчанського, який увійшов у штрафну зону і потужним ударом прошив ворота гостей.

«Вільхівці» організували всього одну гольову атаку. При рахунку 2:0 Ярослав Семчук дальнім ударом зі штрафної позначки знайшов слабинку у воротах Михайла Макогона. В підсумку 4:1 на користь «Благо-Юність», які збільшують відрив від переслідувачів.

«БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – ФК «ВІЛЬХІВЦІ» – 4:1 (1:0)

Голи: Москалик (67), Долотко (82), Турчанський (90+3) – Ковальчук (8, АГ), Семчук (72)

17 жовтня 2021, Іванкова, стадіон «Благо-Арена» – 15:00

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → КАЛУШ, КАЛУШ – ПОКУТТЯ

ФК «Калуш» третій матч поспіль не знає поразки, проте й не перемагає. У домашньому матчі проти «Покуття» калушани відігралися у другій половині зустрічі.

Коломияни з перших хвилин поєдинку взяли м’яч під свій контроль, що перетворили у швидкий забитий гол. Олександр Савчук отримав передачу з глибини поля, виграв позиційну боротьбу у двох захисників «Калуша» і влучним ударом відкрив рахунок в матчі – 1:0. Подальші спроби гостей збільшити перевагу завершувались нічим.

По перерві команда Петра Лесіва зрівняла рахунок – фатальний для гостей виявився розіграш стандарту. Павло Луцький виконав навісну передачу зі штрафної позначки, а в карній зоні Мар’ян Олексин звільнився від опіки, який спокійно переправив головою м’яч у сітку воріт – 1:1.

ФК «КАЛУШ» – «ПОКУТТЯ» (Коломия) – 1:1 (0:1)

Голи: Олексин (61) – Савчук (9)

17 жовтня 2021, Калуш, стадіон «Хімік» – 15:00

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → ГОЛИНЬ, КАРПАТИ БО – БЕСКИД

Обидві команди в минулому турі зазнали поразки, «Карпати» на виїзді поступилися «Вільхівцям», а надвірнянці у рідних стінах «Пробою», отож одні і другі намагалися витиснути максимум у сьогоднішньому поєдинку.

У першому таймі команди голів не забили, відправившись на перерву із «сухим» рахунком. У середині другої половини гри Олег Куртяник вивів «Бескид» вперед, а на 83-й хвилині Тарас Воробець втратив нагоду зрівняти рахунок не реалізувавши вирок з одинадцятиметрової позначки.

Поєдинок йшов до завершення з мінімальною перевагою в рахунку гостей, проте матч триває від свистка до свистка і в компенсований арбітром час «Карпати» роблять диво. По завершенні 90 зіграних хвилин Андрій Василів зрівнює рахунок, а на +5-й хвилині Андрій Сировецький приносить перемогу команді Василя Качура – 2:1.

«КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – «БЕСКИД» (Надвірна) – 2:1 (0:0)

Голи: Василів (90+1), Сировецький (90+5) – Куртяник (63)

17 жовтня 2021, Голинь, стадіон «Сокіл» – 15:00

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → КУТИ, КАРПАТИ К – НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ

До несподіваних результатів сміло можна віднести фінальний рахунок матчу у Кутах, де місцеві «Карпати» переграли івано-франківську «Ніку-Вовчинець».

У першому таймі вболівальники голів не побачили, а після перерви команда Івана Луканюка реалізувала свої моменти. На 62-й хвилині Михайло Берсан відкрив рахунок, а чуть більше 10-ти хвилин знадобилось для Тараса Боднарука, щоби подвоїти перевагу своєї команди – 2:0.

«КАРПАТИ» (Кути) – «НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – 2:0 (0:0)

Голи: Берсан (62), Боднарук Т. (75)

17 жовтня 2021, Кути, стадіон «Авангард» – 15:00

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → ВОСКРЕСІНЦІ, ВАРАТИК – ГАРДА

Калуська «Гарда» успішно провела матч з одним із аутсайдерів поточного чемпіонат, перегравши «Варатик» на його полі.

Коломияни третину матчу чинили опір не даючи супернику повести в рахунку, але наполегливі гості свого досягли ще до перерви. Віктор Яневич подав м’яч зі штрафної позначки у карну зону суперника, де «шкіряного» після відскоку знайшов Степан Гудак і пробив у ближній кут воріт Ігоря Гавадзюка – 1:0.

У другому таймі «Гарда» розвинула свою перевагу. Спочатку Андрій Рибатчин заробив на собі 11-метровий, який реалізував Тарас Пецків пробивши ледь не по центру воріт, а закріпив ігрову перевагу над суперником Владислав Гончар. Воротар гостей Богдан Кузів пасом зі своїх володінь вивів на побаченням Гончара з Гавадзюком, який переграв свого опонента – 0:3.

«ВАРАТИК» (Коломия) – «ГАРДА» (Калуш) – 0:3 (0:1)

Голи: Гудак (30), Пецків (61), Гончар (67)

17 жовтня 2021, стадіон с. Воскресінці – 15:00

Чемпіонат області: «Благо-Юність» йде у відрив, брошнів-осадські «Карпати» творять диво, результати 10-го туру 2 → ТЮДІВ, СОКІЛЬСЬКЕ – НАФТОВИК

У минулому турі обидві команди провели матчі з аутсайдерами чемпіонату: «Сокільське» втратило залікові очки з ФК «Калуш», які не змогли розпечатати ворота суперника (0:0), а «Нафтовик» не мав проблем з коломийським «Варатиком» (6:1).

Попри легку прогулянку кілька днів тому «нафтовикам» було не легко з тюдівським колективом. Господарі реалізували швидкий гол у ворота долинян, відзначився Юрій Радиш, але Богдан Гутник ще до середини першого тайму зрівняв рахунок – 1:1.

У другому таймі переможний гол у матчі забив Володимир Рій, який приносить чергові три залікові пункти до скарбнички ФК «Сокільське» – 2:1.

«СОКІЛЬСЬКЕ» (Тюдів) – «НАФТОВИК» (Долина) – 2:1 (1:1)

Голи: Радиш (6), Рій (75) – Гутник (19)

17 жовтня 2021, стадіон «Тюдів-Арена» – 15:00

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Фото ФК «Вільхівці»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!