НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Ураган» втрачає перші очки, несподіванка в Кутах, результати 8-го туру



В суботу, 29 жовтня, відбувся центральний матч 8-го туру чемпіонату Івано-Франківської області. У Чернієві місцевий «Ураган», який до цього не втратив жодного очка, приймав третю команду – калуську «Гарду».

Хоча в матчі не було забитих голів, але сама гра вийшла інтригуючою і багатою на моменти. Зокрема, чудову нагоду відкрити рахунок втратив Роман Гаврилюк, який без опіки з чудової позиції у штрафному майданчику пробив не надто сильно по центру воріт, саме туди де знаходився воротар. У відповідь «Гарда» відповіла дальнім ударом Степана Гудака, але м’яч просвистів повз рамку воріт. Також відзначимо ефектний удар Богдана Денеги через себе, але захисники «Урагану» заблокували м’яч.

У другому таймі господарі були ближчими до взяття воріт. Ігор Кушецький пробивав з гострого кута – Богдан Кузів на місці. В іншому епізоді Роман Кордоба віддав м’яч на вбивчу позицію Роману Зваричу, але в того з ударом виникли проблеми – кіпер калушан спокійно взяв сферу в руки. Також Роман Кордоба спочатку пробивав з гострого кута, а згодом виконав штрафний удар з дальньої відстані по воротах, але Богдан Кузів того дня був на висоті – 0:0.

Сьогодні, 30 жовтня, провели свої поєдинки їхні конкуренти, окрім ФК «Вільхівці», які матч з «Варатиком» зіграють 27 листопада.

«Пробій» домашній матч провів у Серафинцях, де приймав «Прикарпаття-Тепловик». Команди неспішно розпочали гру прощупуючи слабинки один одного. Перший удар по воротах відбувся на початку другої 10-хвилинки, коли удар Олега Павлюка був заблокований захисниками «Пробою». За кілька хвилин івано-франківці створили гостріший момент біля воріт Сергія Семено – при розіграші кутового Андрій Новицький намагався вцілити у ворота, але м’яч йшов повз дальню стійку, проте там, немов очікував круглого, Дмитро Титов з гострого куту пробив у хрестовину воріт.

А кульмінація поєдинку відбулась в середина першого тайму – Ігор Крамар перевів м’яч на ліву частину поля на Андрія Кукурудза, якого у штрафному майданчику не за правилами зупинив Віталій Гладенький. Головний арбітр Іван Салаш призначив пенальті, який реалізував Володимир Гультай. У другому таймі інтрига не вщухала, проте господарям не вдалося розвинути свою перевагу, так само, як і «Прикарпаття-Тепловику» не вдалося зрівняти рахунок, 1:0 – «Пробій» підбирається до лідерів чемпіонату.

Після поразки від «Урагану» «Благо-Юність» знову втрачає залікові очки. На цей раз команда Романа Мотуза в Кутах не змогли переграти місцеві «Карпати». Рахунок відкрив ефектним ударом з дальньої відстані (≈20-25 м) Михайло Берсан, який запустив м’яч за ковнірець воротарю. Зрівняв рахунок Віталій Турчанський, замкнувши розіграш з вкидання ауту у штрафний майданчик.

В другому таймі команди ще раз розмінялися голами. Спочатку Владислав Ємельянов ударом головою вивів верхнянців вперед, а через дві хвилини «Карпати» рівняли рахунок. Михайло Берсан отримав передачу на правому фланзі центра поля, протягнувши його у штрафний майданчик і завдав удар по воротах між двома захисниками – м’яч від стійки воріт залетів за його лінію – 2:2.

«Нафтовик» здобуває перемогу в Надвірній. У першому таймі Євгеній Петрик і Віталій Заторський створили комфортний результат на другу половину гри, але «Бескид» відразу по перерві відновив інтригу в поєдинку, голом відзначився Володимир Лунів. На більше господарів не вистачило, 1:2 – команда Валентина Москвіна привозить додому три очки.

З таким же рахунком завершився матч в Коломиї між «Покуттям» і брошнів-осадськими «Карпатами». Перший тайм залишився за гостями – на 19-й хвилині Володимир Христонько відкрив рахунок, але до кінці тайму нерви не витримали у Василя Шевченка. Півзахисник «Карпат» отримавши дві жовті карточки залишив свою команду в меншості на другу половину гри.

Коломияни сповна скористалися чисельною перевагою. Спочатку Андрій Кендюк зрівняв рахунок, а Ростислав Нападюк на 73-й хвилині вивів «Покуття» вперед. До кінця матчу автор другого голу у складі господарів відновив рівність команд, який побачив перед собою друге «жовте світло». Але це сталося за 4 хвилини до кінця поєдинку, чим «Карпати» не встигли скористатися. 2:1 – «Покуття» в середині турнірної таблиці, а «Карпати» застрягли у нижній її частині.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 8 тур
29 жовтня
«Ураган» (Черніїв) – «Гарда» (Калуш) – 0:0
30 жовтня
«Покуття» (Коломия) – «Карпати» (Брошнів-Осада) – 2:1
Голи: Кендюк (61), Нападюк (73) – Христонько (19)

«Пробій» (Городенка) – «Прикарпаття-Тепловик» – 1:0
Гол: Гультай (22)

«Бескид» (Надвірна) – «Нафтовик» (Долина) – 1:2
Голи: Лунів (54) – Петрик (38), Заторський (45)

«Карпати» (Кути) – «Благо-Юність» (Верхня) – 2:2
Голи: Берсан (18, 55) – Турчанський (25), Ємельянов (53)

Ознайомитися з турнірною таблицею чемпіонату області можна ТУТ.

Фото ФК «Пробій» (з матчу «Пробій» – «Прикарпаття-Тепловик»)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!