НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Гарда» закріпилась в трійці лідерів



В середу, 26 жовтня, відбувся заключний матч 7-го туру чемпіонату Івано-Франківської області, в якому «Гарда» приймала «Варатик».

Команди перебувають на різних полюсах турнірної таблиці, що й показала гра між ними. Не пройшла й стартова хвилина, як калушани заробили пенальті. Владислав Гончар з правого флангу подав у штрафний майданчик, де Роман Дяків в один дотик пробивав по воротах, але влучив у руку Віталія Назарійчука. Мирослав Липко призначив пенальті, який реалізував Тарас Пецків – 1:0.

Подвоїла перевагу «Гарда» на 12-й хвилині. Віктор Яневич віддав м’яч у вільну зону на Степана Гудака, а той з лівої сторони на підступах у штрафну зону віддав передачу в район 11-метрової позначки. На передачу відгукнувся Роман Дяків, який з другої спроби відправив м’яч у сітку воріт – 2:0. Ще до перерви Ігор Гавадзюк втретє виймав м’яч з власних воріт – Владислав Гончар перебуваючи у штрафному майданчику прошив воротаря – 3:0.

У другому таймі господарі відзначились скромнішою результативністю, хоча могли доводити рахунок до не пристойного. Після удару Богдана Денеги м’яч влучив у стійку воріт, Степан Гудак перекидаючи воротаря також попав у стійку, а Роман Дяків повторив «фінт» Данила Сікана у Лізі Чемпіонів днем раніше. А єдиний гол у другій 45-хвилинці забив Любомир Стовбан, який краще зорієнтувався в сумбурності у штрафному майданчику коломиян, відправивши сферу між ніг воротаря – 4:0.

«Варатик» у матчі практично нічим не відзначився. Можна виділити момент коли Іван Головатюк зі своєї частини поля запустив м’яч між Ярославом Олевичом і Степаном Гудаком на Івана Гаврилюка, але той підійшовши до лінії штрафного майданчика пробив у нижній дальній кут воріт. Іван Бабій у стрибку відбив м’яч перед собою, після чого накрив його.

Перемога позволила «Гарді» закріпитися на третьому місці у турнірній таблиці, і тепер відставання від ФК «Вільхівці» складає всього 2 очки, а «Варатик» без надійно замикає таблицю.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 7 тур

«Гарда» (Калуш) – «Варатик» (Коломия) – 4:0 (3:0)

Голи: Пецків (2), Дяків (12), Гончар (44), Стовбан (60)

«Гарда»: Кузів (Бабій, 46), Олевич, Ковальчук, Яневич (Гудак Р., 37), Коско (Рибатчин,77), Мельник (Цюпер, 46), Кулинин, Гончар (Стовбан, 46), Гудак С., Дяків (Генега, 59), Пецків (Денега, 46).

«Варатик»: Гавадзюк, Делейчук, Назарійчук, Стасюк ( Головатюк, 25), Базюк,
Іваничук П., Іваничук В., Авілов (Козоріз, 47), Ключко, Гаврилюк, Левандович

Попередження: Денега (56), Коско (66) – Назарійчук (88).

26 жовтня 2022 року, 13:00. Калуш, стадіон «Хімік».

Арбітр: Мирослав Липко
Асистенти арбітра: Любомир Римарчук, Володимир Коневич
Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!