НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

«Прикарпаття» несподівано розділило очки з ФСК «Маріуполь»



П’яте місце проти восьмого ‒ при 8-очковій (!) різниці. Здавалося, аутсайдер чемпіонату ніяких проблем не зможе створити одному з претендентів на потрапляння в чемпіонський етап. Тим більше, в першому колі Прикарпаття вже оступалося в матчі з ФСК Маріуполь (1:1 у Демидові), та й у минулому турі азовці зуміли сенсаційно відібрати одне очко в одного з фаворитів сезону – Карпат.

Але вже в дебюті зустрічі ФСК Маріуполь повів у рахунку. Булгаков хорошим пасом вздовж лівого флангу підключив Гору, чий простріл на дальній стійці при повному провалі захисту господарів замкнув Биковський – 0:1 на 3-й хвилині. Ігор відзначився четвретим голом у поточному чемпіонаті.

Проте матч цей виявився стрімким, як гірська річка. Вже за три хвилини Прикарпаття зрівняло цифри на табло. У боротьбі із Сондеєм м’яч відскочив у руку Чернецькому. Очікувалося пряме виконання перспективного штрафного – Сондей міг пробити на техніку, Француз – на силу. Натомість центрбек господарів дотепно прокотив м’яча на Цюцюру, і Василь прийняв і легким ударом правою ногою направив м’яча в дальню «шістку» ‒ 1:1. Третій гол для №14 прикарпатців – попередні два були з пенальті.

А ще через дві хвилини Прикарпаття вийшло вперед. Тепер стандарт господарі заробили не перед карним майданчиком, а на лівому фланзі (це Харжевський ціною попередження збив Рудюка). Після навісу Сондея гості відбилися, проте на винос зреагував Станіслав Демків, а під його дальній удар ще й невдало підставився Чернецький, ускладнивши для воротаря м’яч рикошетом – 2:1. Дебютний гол літнього новачка в офіційних матчах за Прикарпаття.

Надалі тиск господарів не зменшувався – біля воріт ФСК Маріуполь було чимало стандартів, один із них Сондей виконав прямим ударом у площину воріт, і Кравцов вступав у гру. Виручив він і після удару Тітаєвського, якому добре вистеляв передачу Цюцюра. Відразу кілька рейдів на швидкості видав Стадник, але також ніяк не міг забити сам або ж віддати передачу одноклубникам, які перебували на зручніших позиціях.

Про ці моменти довелося пошкодувати відразу після перерви, коли спершу воротар Прикарпаття парирував на кутовий прицільний удар Мочевінського, а потім після подачі відразу тричі маріупольці намагалися забити з близької відстані. Якщо перші два удари Чернецького та Мамросенка влучили в захисників, то Дмитро Павлиш впритул розстріляв ворота правою ногою ‒ 2:2. Треба відзначити, що прикарпатці до останніх секунд намагалися повернути втрачену перевагу. Один тільки Стадник разів три міг забивати в ворота Кравцова, з різних позицій пробивали Кузьмин і Писко, який відновився й повернувся в гру. Проте вдруге в сезоні ФСК Маріуполь відібрав у івано-франківців дорогоцінні очки, і з трьома очками зберігає шанси покинути останнє місце вже в найближчих матчах.

SportArena, фото ФК «Прикарпаття»

Чемпіонат України. Перша ліга, 9 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – ФСК «Маріуполь» – 2:2 (2:1)

Голи: Цюцюра, 6, Демків, 8 ‒ Биковський, 3, Павлиш, 49

Прикарпаття (стартовий склад): Піцан, Соловйов, Француз, Аксьонов, Матушевський, Тітаєвський, Демків, Сондей, Цюцюра, Рудюк, Стадник. Запасні: Герич, Сердюк, Дитко, Барчук, Борисевич, Кузьмин, Писко, Оринчак, Савошко. Головний тренер: Олег Рипан.

Маріуполь (стартовий склад): Кравцов, Харжевський, Мамросенко, Павлиш, Чушенко, Чернецький, Мочевінський, Булгаков, Мельниченко, Гора, Биковський. Запасні: Якубенко, Скиба, Пентелейчук, Літюк, Дмитрієв, Прокопчук, Михайленко. Головний тренер: Олег Красноперов.

23 жовтня 2022 року. Івано-Франківськ, стадіон «Рух» – 12:00

Арбітр – Андрій Кошура (Чернівці)
Асистенти арбітра – Юрій Ковальчук (Львів), Юрій Вашкевич (Чернігів)
Четвертий арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу УАФ – Валерій Лисакевич (Харків)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!