НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

«Орли» ведучи в рахунку залишаються з нічим



Суперники по галицькому дербі болісно пережили своїй недавні невдачі. Прикарпаття, нагадаємо, мінімально поступилося вдома дебютантам дивізіону – вишгородському Діназу, який грав у меншості. Карпати ж зазнали взагалі першої поразки в новому сезоні, поступившись 0:2 Епіцентру. Що особливо болісно, обидва голи записав на свій актив вихованець клубу Гірний.

Висновки від обох тренерів не змусили на себе чекати. Відразу кілька позицій «пересмикнув» у Карпат Тлумак – і якщо воротар Льопка, попри гольову помилку, отримав порцію довіри від головного тренера – колеги за амплуа, то провідний центрбек Махнєв поступився місцем на полі Леню (який минулого року грав саме за івано-франківців), а замість М.Когута в атаку повернувся Тарануха.

Прикарпаття пішло ще далі: окрім Волошиновича, який не грав зі старту сезону, не зміг вийти й досвідчений лідер атак – дискваліфікований Барчук (зате з перших хвилин з’явився центрхав Кузьмин). Писко поступився місцем лівого захисника вихідцю з резервного складу Радульському, а Оринчака в центрі поля замінив Демків – екс-півзахисник ПФК Львів, який минулого сезону справив позитивне враження в друголіговому ФК Вовчанськ. Таким чином, Рипан і Яцурак відправили в атаку інсайда Цюцюру. Перелік втрат у гостей справді вражаючий: Писко, Пархуць, Геник, Титаєвський, Оринчак і провідний воротар Піцан, який був внесений у протокол, але не до кінця готовий був повернутися в «брамку» з перших хвилин.

Почали Карпати напрочуд активно. Галенков і Кожанов відразу кілька разів проривали лівий фланг оборони гостей, проте м’яч то блокувався, то оминав усіх – і своїх, і чужих. Непогані атаки розігрували й прикарпатці – за участі Сондея та Соловйова бувало досить небезпечно. Втім, вимушена пауза (неважко здогадатися, чим спричинена) розділила перший тайм на «до» та «після».

Відновлення гри не збило темп – і невдовзі Прикарпаття повело в рахунку найбільш несподіваним способом. Після штрафного першим на підбиранні був Соловйов і пробивав здалеку – під м’яч підвернувся оборонець Лень. Здалося, м’яч влучив йому десь у живіт, проте рефері призначив пенальті, зафіксувавши гру рукою. Василь Цюцюра бездоганно реалізував 11-метровий – 0:1. Оце так так!

«Орли» ведучи в рахунку залишаються з нічим 2

Львів’яни понеслися відігруватися, і пішли небезпечні удари Рябова, Таранухи – з різних дистанцій і різною успішністю. Але кількість зазвичай переходить у якість, і так вийшло і з Карпатами. Коли не зайшов штрафний господарів, першим на підбиванні був, здається, Чачуа – він відпасував на Рябова, Артур запустив здалеку й м’яч із прикрим рикошетом від Цюцюри залетів у ворота. Це 1:1. Далі підопічні Тлумака заграли ще впевненіше. Чисту дуель голкіперу програв Тарануха. Зате трохи пізніше, коли Лень почав швидку атаку через лівий фланг, а Когут вдало продовжив лонгболл скидкою на хід форварду, Ростислав вискочив на воротаря й сам пробив у нього й сам встиг на добивання – 2:1. Третій гол для нападника.

Сказати, що три очки одному з фаворитів сезону далися легко, не зможемо. Десь на 73-й хвилині Прикарпаття могло рятуватися, коли Сондей, розігравшись із Цюцюрою, лише трішки не влучив у дальній кут. У свою чергу, Ткачук протягнув м’яча й пробив зовсім поруч зі стійкою метрів із 16-ти. Хитка гра тривала аж до завершення матчу, не дав результату фінальний штурм, під час якого м’яч пролітав повз ворота без завершення.

Sportarena, фото ФК «Карпати» (Львів)

Чемпіонат України. Перша ліга. 6 тур

«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:1 (1:1)

Голи: Рябов (33), Тарануха (62) ‒ Цюцюра (19, пен.)

Карпати (стартовий склад): Льопка, Галенков, Болденков, Дуць, Лень, Климець, Приймак, Рябов, Чачуа, Кожанов, Тарануха. Запасні: Фастов, Ткачук, Репета, Ю.Тлумак, Махнєв, І.Когут, М.Когут, Сидун. Головний тренер: Андрій Тлумак.

Прикарпаття (стартовий склад): Герич, Борисевич, Матушевський, Француз, Радульський, Демків, Рудюк, Кузьмин, Соловйов, Сондей, Цюцюра. Запасні: Піцан, Сердюк, Савошко, Аксьонов, Стадник, Бучакчийський, Дитко. Головний тренер: Олег Рипан.

1 жовтня 2022 року. Львів, стадіон «Україна» – 16:00

Арбітр: А.Михайлюк (Київ).
Асистенти арбітра: С.Старча (Київ), К.Хіміченко (Київська обл.).
4-й арбітр: С.Лапко (Львів).
Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!