Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

ДІНАЗ – КАРПАТИ Г – 3:2. Переможна серія перервана



Початок матчу в Демидові було відкладено на годину. А все тому що затяжна осіння злива, яка розбурхалася над Киіщиною ще зночі і не припинялася ні на хвилину, залила невеличку частку футбольного поля біля кутового прапорця та бокової лінії. До того ж, дощ змив всю розмітку на футбольному полі, яка була зроблена працівниками стадіону напередодні. Загалом же газон, окрім зливних стоків, які забилися, чудово вправлявся з шаленим потоком води.

Для «Діназу», котрий потрапив у вимушену затяжну ігрову паузу, це був перший офіційний поєдинок за останні три тижні. Команда за набраними очками опустилася на сьоме місце в турнірній таблиці і аби піднятися вгору їй потрібно брати очки чи не в кожному матчі. Те, що зробити це буде складно в поєдинку з галицькими «Карпатами», головний наставник діназівців Володимир Бондаренко наголошував напередодні своїм підопічним не раз. Ще й тому, що сам суперник, забуксувавши на старті, в останніх турах підсилився й отримав три перемоги поспіль.

В стартові хвилині «Діназ» одразу спробував взяти м‘яч під контроль і диктувати свої умови. Але тактично вишколені галичани досить вміло перекривали будь-які підступи до власних воріт й час від часу самі організовували небезпечні випади. Особливий акцент гості робили на правий фланг, де заправляв молодий Ростислав Лях. Іноді свої випади «Карпати» доводили до ударів у бік воріт, але м‘яч щоразу летів дуже неточно.

ДІНАЗ - КАРПАТИ Г - 3:2. Переможна серія перервана 2

«Діназ» готував позиційні атаки ретельно і виважено, з підключенням двох крайніх захисників Валентина Корешкова та Святослава Грабчака. Трохи не вистачало солідності й ефективності атакуючих дій, бо щільна опіка форварда Ігоря Кірієнка позбавила його оперативного простору і він змушений був виконувати багато чорнової роботи. В цій ситуації з глибини повинні вибухнути півзахисники. Так воно й сталося. В середині першого тайму правий хав Артем Бафталовський підключився до атаки і відкрив рахунок.

Після цього малюнок гри суттєво не змінився. Господарі намагалися через фланги знайти підхід до воріт суперника, гості тактично грамотно оборонялися і не цуралися кидатися в контрвипади. Але мала кількість ударів зводила нанівець всі зусилля. До 37-мої хвилини, коли точний постріл молодого Вадима Мердєєва з-за меж штрафної виявився результативним. М’яч прошмигнув у дальній кут воріт. За такого нічийного рахунку команди відправилися на коротку перерву.

Дві заміни в перерві, коли на поле вийшли Максим Банасевич та Вадим Бовтрук яскраво свідчили, що тренер «Діназу» Володимир Бондаренко прагне ще більшої креативності від своїх підопічних. І це принесло плоди. Після флангового підключення Банасевича м’яч опинився у Олексія Бриженко, котрий прицілився й пробив низом у дальній кут. Голкіпер «Карпат» Вульчин піймав гав і лишень розвів руками. Не виручив він команду і через сім хвилин, коли реактивний Вадим Бовтрук лівою спрямував снаряд у ближній кут.

ДІНАЗ - КАРПАТИ Г - 3:2. Переможна серія перервана 3

Отримавши гандикап у два голи, «Діназ» трохи заспокоївся і спробував грати по рахунку. Рокіровка Кірієнко на Апанчука повинна була освіжити атакуючий потенціал господарів і це частково вдалося, але не настільки, щоб зробити свою перевагу домінуючою. Натомість діназівці пропустили зі стандарту. Вербний подав, а Матушевський виграв верхову боротьбу й головою переправив м’яч в сітку.

Хитка перевага додала нервовості в стані «Діназу», зате підстьобнула галичан. Вони завзято кинулися вперед і спробували вирвати нічию. Утім, цього дня оборона вишгородців не дала тріщину до самого фінального свистка. Важка і вкрай необхідна перемога дозволила діназівцям переміститися на п‘яту сходинку в турнірній таблиці і закласти необхідний фундамент для потенційного пересування ще вище.

Чемпіонат України, Друга ліга, 7 тур

«Діназ» (Вишгород) – «Карпати» (Галич) – 3:2

17 жовтня 2020 року. 15:00. Демидов. Стадіон «Діназ».

Голи: Бафталовський (22), Бриженко (55), Бовтрук (62) – Мердєєв (37), Матушевський (88).

«Діназ»: Крупниченко, Грабчак, Гарбар, Дмитренко, Корешков, Чепурненко, Помазан, Бриженко, Брижчук, Бафталовський, Кірієнко. Запасні: Крикнін, Ізотов, Добровольський, Марченко, Бовтрук, Банасевич, Безпалий, Апанчук, Авдалян. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

«Карпати»: Вульчин, Матушевський, Кримінський, Сич, Заваляк, Вербний, Б.Козак, Лебедь, Мердєєв, Верещак, Лях. Запасні: Мельничук, Марушка, Сєдов, Орнат, Танчин, Антошик, Бей. Головний тренер: Роман Гнатів.

Арбітр: Сергій Подригуля (Луцьк).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!