Друга лігаТопЧемпіонат України

Галичани поступаються лідеру



Галицькі Карпати їхали до лідера дивізіону у Київ з твердим наміром перервати неприємну гостьову серію. На виїзді прикарпатці програли чотири останніх матчі, до того ж не забивали в них. Але Лівий берег на власному полі у поточному чемпіонаті пропускав лише від двох команд, а очки взагалі не втрачав. Потужно господарі поля почали і звітний поєдинок. Вже на другій хвилині мав нагоду забивати зі штрафного Іщенко – м’яч пролетів в сантиметрах від дев’ятки. Згодом чудовий шанс був у Старгородського, але Артем не влучив у створ. А коли Морозенко з двох метрів головою замикав простріл після кутового, здавалося б м’ячу нікуди подітися, але гостей дивом врятував Зеленський.

Втім Лівий берег все ж забив до перерви. Але епізод, який призвів до взяття воріт Карпат, викликав певні запитання. На 30 хвилині Петренко віддав пас на Морозенка у карний майданчик галичан, але Євгена випередив Авраменко, чисто зігравши і вибивши м’яч. Поруч з Морозенком біг Даниловський, але й він здається не порушував правила. Тим не менш арбітр вказав на позначку. Гості довго оскаржували це рішення, але Кузовлєв його не змінив. Андрій Співаков з позначки не схибив – 1:0.

Цілком логічно, що з початком другого тайму гості частіше стали шукати щастя на чужій половині поля. І на 61 хвилині галичанам вдалося зрівняти рахунок. Під час однієї з атак Болівар закинув м’яч у карний майданчик киян, де дебютант гостей, ганець Хаммонд, спочатку його підробив, після чого пробив з під Соколова у дальній кут. Ситников стрибнув, але до м’ячі не дістав – 1:1.

Лівий берег одразу пішов забивати вдруге і за п’ять хвилин досяг свого. Але здається, що першочергова задумка Іщенка була пробити по воротах суперника здалеку. Швидше за все м’яч трохи звалився з ноги у Миколи, а лівіше від воріт просувався у воротарський майданчик Морозенко. Саме Євген і зіграв головою, відправивши м’яч у дальній кут – 2:1.

На 84 хвилині гостям вдруге зрівняти рахунок, але цей м’яч було скасовано. Галичани заробили штрафний на правому фланзі, Лебедь зробив навіс у карний майданчик, Мелінишин головою продовжив політ м’яча у площину воріт, а Вичіжанін з трьох метрів переграв Ситникова. Але ще не встигли прикарпатці як слід зрадіти з приводу голу, як Кузовлєв відмінив взяття воріт. Це асистент запалив прапорець, зафіксувавши офсайд у Вичіжаніна під час пасу Мелінишина. Знову карпатівці намагалися оскаржити це рішення, і знову їх апеляція ні до чого не призвела.

Отже, Лівий берег здобув важку перемогу і зберіг відрив від львівських Карпат на три очки. Галичани нарешті забили у гостях, але виїзна програшна серія тепер складає п’ять матчів.

Лівий берег (Київ) – Карпати (Галич) – 2:1 (1:0)

Голи: Співаков, 31-пен, Морозенко, 66 – Хаммонд, 61.

15:00; 17.10.2021. Київ. Стадіон Лівий берег

Суддя: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

SportArena

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!