НовиниТопЧУ Аматори

УРАГАН – ФЕНІКС – 1:4. Гості без опору захисників спокійно перемагають



8 серпня черніївський «Ураган» дебютував у чемпіонаті України серед аматорських команд проти «Фенікса» зі Львівщини.

Склад команди Михайла Ткачука мало чим відрізняється від минулорічного, кістяк команди зберігся, а серед новачків – півзахисник Орест Януш, нападник Ігор Худоб’як і парочка з «Ніки-Вовчинець» Денис Калин і Юрій Щербаков. «Халк» вийшов на матч проти «Фенікса» зі стартовим складом, але практично нічим не відзначився, мав кілька хороших нагод, проте майстерність підвела.

Сам матч розпочався жваво, команди з перших хвилин вступали в жорсткий відбір, намагаючись перебрати ініціативу під свій контроль. Але дві помилки в захисті господарів в підсумку два швидкі голи від «Фенікса» і картина на полі кардинально змінилась.

На 11-й хвилині Максим Фещук з лінії штрафної площі пробив у дальню «дев’ятку», Плетеницький дотягнувся до м’яча, перевівши його у поперечину. Проте м’яч відскочив до екс-гравця ПФК «Львів» Аделя Саліу Бабатунде і нігерійський нападник з близької відстані встиг обробити і добити його в сітку – 0:1. За 5 хвилин Руслан Бариляк подав зі своєї половини поля у карний майданчик «Урагану», там Максим Фещук в оточені двох захисників, які замість того, щоб чинити опір нападнику, спокійно спостерігали як той пробиває головою у сітку воріт Плетеницького – 0:2.

Гості, які виконали мінімум на старт поєдинку, віддали контроль над м’ячом черніївцям, а самі відійшли в захист, де відіграли практично без помилок і ловили господарів на контратаках.

Хорошу нагоду відквитати один гол мав Ігор Худоб’як, який отримав передачу з лівого флангу на 11-метрову позначку, тай опонент його посковзнувся, давши «Халку» підготуватись до удару. Але удар в Ігоря явно не вийшов, сфера пролетіла надто високо над воротами. В середині тайму Ігор Кушецький пробивав головою з кута воротарської площі, м’яч прокотився практично по свій воротарській, де нікого не було, щоб замкнути дальню стійку.

УРАГАН – ФЕНІКС – 1:4. Гості без опору захисників спокійно перемагають 2
фото Павла Пивовара

А ось гості дочекались свого моменту. В кінці першої половини Андрій Гриб, вчергове не без помилки захисників «Урагану», опинившись перед голкіпером, який переправив м’яч у ворота – 0:3. До речі асист на свій рахунок записав воротар «Фенікса» Назар Савич відправивши м’яч зі свого штрафного майданчика у протилежний.

У другому таймі команда Михайла Ткачука володіла ініціативою, комбінуючи біля воріт суперника. Проте до забитих голів справа не доходила. І хто знає чи взагалі «Ураган» зміг би забити в матчі, якби не допомога самих гостей. Захисник зіграв рукою у карному майданчику, за що арбітр Станіслав Ткач вказав на 11-метрову позначку. Як і в минулому сезоні за пробиття пенальті взявся Ігор Кушецький. Хоча кіпер вгадав напрямок польоту м’яча, але не зміг його парирувати – 1:3.

Відразу гості відновили перевагу у три голи. Партнери по команді у три дотики відсікли захист суперника і вивели Андрія Протасенка на оперативний простір у штрафній черніївців, звідки півзахисник відправив «круглого» у кут воріт – 1:4.

Явно, що старт в аматорському чемпіонаті України для «Урагану» виявився провальним, а суперник вказав над чим потрібно працювати черніївцям, насамперед – захист, щоб не виглядати «хлопчиками для побиття» в наступних поєдинках. Отож, 15 серпня побачимо, які висновки зробила команда Михайла Ткачука у матчі з «Маяком» (Сарни).

Чемпіонат України серед аматорських команд, група 1, 1 тур

«Ураган» (Черніїв) – «Фенікс» (Підмонастир) – 1:4 (0:3)

Голи: Кушецький (76 пен) – Бабатунде (11), Фещук (16), Гриб (42), Протасенко (77).

«Ураган»: Плетеницький, Гриник, Кримінський (Ципердюк, 83), Легкий, Лящовський (Дриган, 28), Мельник, Данів, Дербах, Кушецький, Худоб’як (Зварич, 67), Денега (Щербаков, 75)

«Фенікс»: Савич, Білий (Протасенко, 46), Цень, Бариляк, Салюк, Янчак (Репета, 65), Гриб (Борик, 46), Багдай (Заліпа, 65), Деревльов, Бабатунде (Гнатів, 61), Фещук.

8 серпня 2021, с. Черніїв, стадіон «Центральний» – 17:00

Арбітр: Ткач С.Р. (Хмельницька обл.)
Асистенти арбітра: Мімнонов О.М. (Тернопільська обл.) / Кіцкай Д.О. (Тернопільська обл.)
Четвертий арбітр: Вангела О.Р. (Калуш)
Спостерігач арбітражу: Антимійчук В.А. (Чернівці)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!