Друга лігаТопЧемпіонат України

КАЛУШ – ВЕРЕС – 2:1. Жирна крапка в осінній частині



Сьогодні, в заключному матчі року, на калуському «Хіміку» відбулось «червоно-чорне» дербі. В рамках 22-го туру чемпіонату України в Другій лізі місцевий «Калуш» приймав рівненський «Верес». До матчу статистика, в новітній історії між командами, мінімальна на користь господарів – в чотирьох зіграних матчах команди тричі розписували мирову та одна перемога калушан (1:0).

Не встигли підопічні Матвіїва оговтатись від важкого поля у Хмельницькому, як погодні умови роблять новий виклик калуським футболіста. -1⁰С на термометрі та приморозок на полі після нічного моросіння дощу поставили команди у незвично важкі умови.

Господарі вражаючи розпочали поєдинок. Вже на 4-й хвилині Сениця запустив м’яч далеко від своєї половини на Книша, той вчепився за м’яч,увійшов у штрафну рівнян та з кута пробив повз воротаря Бабійчука – 1:0.

Не пройшло й 10 хвилин, як «Калуш» подвоїв рахунок на табло. Савошко скористався помилкою захисника Любчака, перехопивши м’яч на половині суперника і вийшов віч-на-віч з воротарем. Бабійчук намагався максимально скоротити кут обстрілу, зблизився з суперником. Натомість Савошко показав свій клас – влучив у дальню дев’ятку – 2:0.

Савошко не зменшував обороти, далі нагнітаючи ситуацію біля воріт «Вересу». Спочатку після розіграшу на фланзі між Легким та Книшом отримав передачу і пробив по воротах, але захисники врятували ситуацію. В наступному епізоді Савошко виконав штрафний удар з хорошої позиції, захисники зі стінки перевели на кутовий.

При впевненій перевазі над суперником по грі та на табло калушани втратили концентрацію в другій половині першого тайму, що призвело до пропущеного м’яча. Мисак зі штрафної позначки подав у карний майданчик господарів, у боротьбі за позицію Олевич збиває Шестакова, навалившись на нього. Головний арбірт матчу – Задиран побачив у діях захисника калуської команди порушення правил та призначив пенальті, а Олевича нагородив «гірчичником», що став другим в матчі і вилучив з поля. До одинадцятиметрової позначки підійшов сам постраждали та виконав удар у нижній лівий кут. Злотар парирував пенальті, відбивши м’яч перед собою. На добиванні першим був Солдат, який всім своїм тілом накинувся на «круглого» і заштовхнув його у ворота – 2:1. Калушани кинулись до судді, апелюючи, що захисник гостей забив гол рукою. Задиран не змінив свого рішення показавши на центр поля.

Відчувши смак «крові» «Верес» навис на ворота калушан раз за разом створюючи небезпечні моменти. Господарям вдалося погасити активний запал гостей, вистоявши кінцівку тайму.

На початку другого тайму Книш заробив на собі фол на підступах до штрафного майданчику гостей. Савошко подав по ліній воротарської, але всі гравці пролетіли повз м’яч.

На 52-й хвилині суддя вирівняв склади команд. За симуляцію другу жовту карточку отримав автор єдиного забитого м’яча у складі рівнян – Ігор Солдат.

Незважаючи на рівні склади команд «Калушу» мало що вдавалося біля воріт суперника. «Верес» повністю взяв гру під свій контроль, притиснувши калушан до своїх воріт. Підопічні Юрія Вірта намагалися знайти шпарину у воротах «Калуша», але то Злотар ногою відіб’є, то захисники постають перед м’ячем. Свою нагоду зрівняти рахунок міг Чеботаєв, удар за межі штрафного вийшов не надто сильним для кіпера калушан.

Під кінець матчу калушани створили кілька контратак. Можна відзначити індивідуальні дії Кохмана, який перехопив м’яч на власній половині і помчав в атаку. На протилежному фланзі до атаки підключився Лебедь, що й отримав передачу від партнера. Хавбек калушан задумав закинути «круглого» за спину Бабійчуку, але той пройшов повз ворота.

2:1 – матч підтвердив статус «дербі» між «червоно-чорними» командами. Підопічні Матвіїва йдуть на зимову перерву з 29-ма заліковими пунктами «дихаючи» у спину рівненському «Вересу».

Чемпіонат України, Друга ліга група А, 22 тур

ФК «Калуш» – «Верес» (Рівне) – 2:1 (2:1)

Голи: Книш 4’, Савошко 12’ – Солдат 33’

Нереалізований пенальті: Шестаков 33’

«Калуш»: Злотар, Олевич, Сениця, Книш, Заваляк, Савошко, Кохман, Танчин (Горбаченко), Поручинський, Легкий, Богач

«Верес»: Бабійчук, Пінчук, Ховбоша, Любчак (Євдокимов), Солдат, Петько, Кучеров, Мисик, Яременко (Сад), Соломка (Чеботаєв), Шестаков

Вилучення: Олевич 32’ – Солдат 52’

23 листопада, м. Калуш, Стадіон “Хімік” – 14:00.

Арбітр: Задиран С. С. (Київська обл.)
Асистенти арбітра: Наскалов С. В. (Мукачево), Хіміченко К. М. (Київська обл.)
Четвертий арбітр: Салаш І. І. (Калуш)
Спостерігач арбітражу: Левко М. В. (Чернівці)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!