Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

ЧЕРНІГІВ – КАРПАТИ Г – 1:3. Неймовірне повернення «Халка»



Перший офіційний матч у весняній частині сезону галицькі «Карпати» провели у Чернігові з місцевою однойменною командою. До поновлення чемпіонату, зокрема і до звітної гри, підопічні Романа Гнатіва ретельно готувалися, провівши повноцінні тренувально-навчальні збори в Туреччині. Адже не секрет, що головне завдання команди (не тільки від галицького керівництва, а й львівських наступниківсуб’єктивна думка редакції) – підвищення в класі.

По завершенні першого кола чемпіонату в Другій лізі галичан залишили ряд виконавців – Андрій Бендер, Володимир Садоха, Юрій Верещак, Євгеній Сєдов, Володимир Заваляк, Тарас Томин, Олег Антошик, Богдан Кримінський, у львівський «Рух» повернулися орендовані Ростислав Лях і Олексій Сич. Натомість склад поповнили Віктор Хомченко, Вадим Страшкевич, Ігор Нагорний, аргентинський півзахисник Лукас Патанеллі, Андрій Вичіжанін, Роман Никитюк, Вадим Семчук, Микита Зеленський, Олександр Авраменко і звісно ж Ігор «Халк» Худобяк. Отож з вище наведеного по іменного списку видне відчутне підсилення команди. З новобранців у сьогоднішньому матчі зі стартових хвилин вийшли на поле Авраменко, Нагорний, Хомченко і Семчук.

Гра розпочалась з дещо більшою перевагою господарів. Вже на 2-й хвилині Ментей вийшов на побачення з кіпером галичан і намагався прокинути м’яч під Вульчиним, але воротар переграв свого опонента відбивши круглого за межі поля. В середині тайму ФК «Чернігів» втратив ще одну чудову нагоду повести в рахунку. На цей раз віч-на-віч з Вульчиним опинився Борщ, який не робив тієї ж помилки що Ментей, а пробив над кіпером галичан. Сам захисник чернігівців завмер в очікуванні голу, проте Авраменко встиг вернувся до власних воріт та вибивши м’яч не дав йому переткнути лінію воріт.

«Не забиваєш ти – забивають тобі». На 33-й хвилині гості скористалися помилкою центральних захисників «Чернігова» у власному карному майданчику. Козак з лівого флангу подав до воріт суперника, там захисники й «намутили», не змігши вибити м’яч, до якого примчав Семчук і вразив ворота Ширая– 0:1.

Але на перерву команди пішли за рівного рахунку. Під саму завісу тайму фатальним для «Карпат» виявився удар зі штрафної позначки, з гострого лівого кута, майже з лінії поблизу кутового прапорця, м’яч у ворота закрутив Мироненко, Вульчин був не готовий до такого перебігу вибивши м’яч, проте вже за меж власних воріт – 1:1.

ЧЕРНІГІВ – КАРПАТИ Г – 1:3. Неймовірне повернення «Халка» 2

Другий тайм активніше розпочали гості. В самому дебюті Лебедь заробив на собі штрафний удар на підході у карний майданчик суперника. Виконав вирок арбітра Нагорний пришивши стінку, але прямо в руки Шираю. В інших моментах м’яч проходив то в декількох сантиметрах повз стійку воріт, то над перекладиною.

Тут в гру і втрутився наставник «Карпат» Роман Гратів, випустивши на поле свого «джокера» – над досвідченого Ігоря Худобяка. На 87-й хвилині захисник «Чернігова» відпасував на свого кіпера, того запресингував свіжий «Халк», та змусив помилитися Ширая, забравши «шкіряного» під свій контроль і майстерний ударом, переплюнувши Мироненка з не менш гострого кута за меж штрафного майданчика, забив перший гол після повернення у великий футбол – 1:2. А в компенсований арбітром час Бей промчавши лівим флангом, змістився у штрафну господарів і виконав націлений пас вздовж воріт на Худобяка, від якого сфера залетіла у пусті ворота – 1:3.

Отож, перший офіційний матч в 2021 році галицькі «Карпати» довели до переможного завдяки майстерності та наполегливості Ігоря «Халка» Худобяка.

Чемпіонат України, Друга ліга, 13-й туру

ФК «Чернігів» – «Карпати» (Галич) – 1:3 (1:1)

Голи: Мироненко (45+1) – Семчук (33), Худобяк (87, 90+1)

Чернігів: Ширай, Борщ, Конопко, Романченко, Зенченко, Мироненко (Мчедлішвілі, 68), Сердюк (Кохановський, 86), Бибік (Вересоцький, 89), Чаус, Ментей, Лазаренко.

Карпати: Вульчин, Поручинський, Матушевський, Авраменко, Нагорний, Вербний, Лебедь (Страшкевич, 52), Козак, Деда (Бей, 33), Хомченко (Худобяк, 73), Семчук (Танчин, 75).

Попередження: Хомченко (30).

20 березня 2021 року. 15:00. Чернігів, стадіон «Чернігів-Арена»

Арбітр: Кєвліч Є. Ю. (Кропивницький). Асистенти арбітра: Алавук В.Ю.(Київ), Онищук В.О. (Житомир). 4-й арбітр: Марченко Д.Г. (Чернігів). Спостерігач арбітражу: Сидорук І.І. (Суми).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!