Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Г – ПОДІЛЛЯ – 1:2. Все пропало… І галицькі, і львівські



Північно-західна група Другої ліги сьогодні зайшла з козирів – друга команда в гостях у п’ятої, розділяє їх п’ять очок при одному матчі в мінус наздоганяючих. Стало бути, для Карпат в домашньому матчі (передостанньому в чемпіонаті для них) було особливо важливо перемагати, щоб зберігати якісь шанси на стратегічно важливу трійку кращих. У Поділля – своя мотивація: якщо виграти зараз, можна сподіватися що лідер ФК Ужгород втратить очки в Дунаївцях і тоді хмельничани повернуть собі першу сходинку таблиці.

Відзначимо, що обидві команди підійшли до центрального матчу суботи в Групі «А» не в самих звичних складах. Карпати змушено перебудували центр захисту – після видалення Никитюка у вінницькому матчі (1:1) вийшов універсал Авраменко. Що приємно, повернувся після травми активний лівий фулбек Нагорний. А ось Козака – і це втрата! – не виявилося навіть в запасі. Як і аргентинця Патанеллі, який так і не встиг як слід себе показати, як потрапив в лазарет. У Поділля відзначимо пошкодження Карпенка, який виявився в запасі після заміни в минулому матчі. На вістрі атаки вийшов навіть не Салбак, феєривший в осінній частині сезону, а Прильопа – він добре показував себе ще на самому початку сезону.

Здалося, що початок зустрічі буде за Поділлям. Хмельничани в останніх чотирьох турах не тільки не програвали, але навіть не пропускали м’ячів (10 очок з 12-ти можливих). Вони почали з активних атак з прострілами, ось тільки довести справу навіть просто до ударів в метушні не змогли. Лише десь через десять хвилин Карпати провели свої гострі атаки, в кращій з них простріл застряг в ногах захисників, але завершення (якби воно і було) не мало сенсу через офсайд

Але на хід гри дуже вплинув епізод на 17-й хвилині. Після закидання Вербного першим на м’ячі був Мердєєв, але його зачепив Пернацький і рефері Кривушкін впевнено вказав на 11-метрову позначку. Пенальті відмінно виконав Роман Лебедь. Хоча досвідчений воротар Чуваєв гадав, витягав м’яч вже з сітки – 1:0. Це 9-й гол 24-річного півзахисника при 4 ассистах. Ось тільки розвинути успіх галичанам не вдалося – навскидку згадується хіба що дальній неточний удар Семчука.

А ось Поділля тримало удар. Ще до перерви вони виконали безліч подач штрафних і кутових, м’яч довго зависав над штрафним майданчиком Карпат, але до ударів доходило рідко (можемо відзначити тільки удар Ліповуза, та й то – недостатньо точний, як для гостроти позиції). Перед самою перервою шикарний закид від Хомченка не використав Семчук – він навіть було обіграв воротаря і закотив м’яч у порожні ворота, але арбітр зафіксував гру рукою і за удар після цього дав жовту картку.

Невдалий перший тайм порядком завів гостей. І якщо після спроб пробити з-за меж штрафного майданчика або отримати користь з кутових їм не щастило, то на 54-й хвилині успіх принесла атака через правий фланг. Вийшовший на заміну Карпенко протягнув м’яч з глибини і розрізним пасом підключив Костенка, а на простріл Кирила висунувся Пріхна і зовсім без перешкод відправив м’яч у порожні ворота з крокової доступності – 1:1. Чотири голи і п’ять ассистів тепер у Дмитра.

У другому таймі Поділля почувалося в Бурштині як вдома. Йшли хороші атаки, був тиск, а Мораренко і Карпенко, активно увійшли в гру з лавки, по черзі пробивали по воротах Зеленського. Цей активний дует створив на 73-й хвилині забійний момент, і як Ігор не замкнув простріл Станіслава – абсолютно незрозуміло. Залишалося жорстко підставити ногу, і незахищений кут воріт був на відстані двох кроків…

Карпати ж ніяк не могли довести багатоходові атаки до завершення, хіба що Вербний своїм дальнім ударом всерйоз потривожив суперника. Також Хомченко втратив можливість забити, коли після закидання на хід від Вербного відпустив м’яч від себе і Чуваєв встиг на перехоплення. Але краще виглядали саме хмельничани. Вони йшли вперед, шукали свій шанс і закономірно його підстерегли. Йшла багатоходова атака, на розрізний пас Мораренка відгукнувся зліва Морговський. Воротар Зеленський його простріл відбив, але поруч чергував Ігор Карпенко та без проблем відправив м’яч у ворота з близької відстані – 1:2. Шостий гол за одного ассист і двох предгольових передачах в 11 матчах весняного новачка Поділля.

51 очко набирає Поділля і в очікуванні завтрашнього матчу конкурентів мінімум на добу очолює таблицю Групи «А». Карпати залишаються п’ятими. У них залишається один матч (вдома з ФК Чернігів), і наздогнати конкурентів галичанам буде неможливо.

Чемпіонат України, Друга ліга, група А, 24 тур

Карпати (Галич) – Поділля (Хмельницький) – 1:2 (1:0)

Голи: Лебедь, 17 (пен.) – Пріхна, 54, Карпенко, 90+2

Карпати (стартовий склад): Зеленський, Поручинський, Матушевський, Авраменко, Нагорний, Вербний, Лебедь, Семчук, Мердєєв, Танчин, Хомченко. Запасні: Вульчин, Вічижанін, Марушка, Страшкевич, Худобяк. Головний тренер: Роман Гнатів.

Поділля (стартовий склад): Чуваєв, Корохов, Пернацький, Воловик, Морговський, Ліповуз, Пріхна, Костенко, Савошко, Каверін, Прильопа. Запасні: Шухман, Панасенков, Цибульник, Карпенко, Жданов, Матвєєнко, Салбак, Худік, Павлюк, Мораренко. Головний тренер: Віталий Костишин.

sportarena

29 травня 2021 року. 14:00. Бурштин, стадіон «Енергетик».

Арбітр – Кривушкін Д.В. (Харків)
Асистенти арбітра – Холодинський О.В. (Харківська обл.), Думенко В.П. (Харків)
Четвертий арбітр – Липко М.М. (ІваноФранківськ)
Спостерігач арбітражу УАФ – Антимійчук В.А. (Чернівці)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!