НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру



8-й тур чемпіонату області розпочався у суботу, коли «Карпати» Василя Качура сповна реабілітувалися за минулу поразку, а «Варатик» втримав свої ворота на замку. В неділю лідери продовжили втрачати залікові очки, а дублери «Прикарпаття» з «Калушом» завершають тур матчем 20 жовтня.

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → ГОЛИНЬ, КАРПАТИ БО – НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ

В минулому турі брошнів-осадські «Карпати» спіткала невдача в Калуші проти місцевої «Гарди», де підопічні Василя Качура були биті 1:7. Натомість «Ніка-Вовчинець» набрала переможну ходу, яка не поступалася в останніх шести матчах, що позволило команді Андрія Нестерука зайняти друге місце в турнірній таблиці. Зважаючи на попередні результати обох команд мало хто сподівався на те, що відбулось на стадіоні села Голинь, де «Карпати» проводять свої домашні матчі.

Андрій Боднарук забив швидкий гол в поєдинку, вивівши гостей вперед. Здавалось «Ніка-Вовчинець» буде розвивати свою перевагу в рахунку, але «карпатівці» були іншої думки. У середині першого тайму Володимир Федорович зрівняв рахунок, а ближче до завершення першої половини гри Андрій Сировецький вивів господарів вперед. Під завісу першого тайму закріпив уже перевагу «Карпат» Олег Матуляк, забивши третій гол у ворота суперника.

По перерві підопічні Андрія Нестерука так і не змогли повернутися у гру, а «Карпати» добили свого суперника. На 63-й хвилині дублем відзначається Андрій Сировецький, а «Карпати» впевнено реабілітувалися за поразку у минулому турі – 4:1.

«КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – «НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – 4:1 (3:1)

Голи: Федорович (19), Сировецький (38), Матуляк (45+1), Сировецький (63) – Боднарук (5)

9 жовтня 2021, Голинь, стадіон «Сокіл» – 16:00

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → ВОСКРЕСІНЦІ, ВАРАТИК – СОКІЛЬСЬКЕ

Нічия «Варатика» у 7-му турі з «Калушом» можна записати до негативного результату, в якому коломияни переважали свого суперника, а «Сокільське» в попередньому поєдинку вирвало перемогу у сусідів з Кут. Тюдівці перебувають у верхній частині таблиці і є претендентами на призові місця, тому саме гості вважалися фаворитом поєдинку.

На Коломийщині команди провели два різних тайми. У першому беззаперечна перевага була на боці гостей, які з перших хвилин загрожували воротам Ігоря Гавадзюка. З подачі Василя Томащука біля воріт «Варатика» по м’ячі не влучив Іван Косович. Дальніми ударами відзначились Назар Гуменюк вище воріт, а Віталій Борсук пробив не сильно для воротаря.

Господарі практично нічим не відзначились у першій половині біля воріт Миколи Гоменюка. Їхні спроби пробити по воротах завершувались блокуванням захисників, які вдало страхували свого воротаря. Натомість «Сокільське» продовжило шукати свої моменти біля протилежних воріт. Назар Гуменюк скористався помилкою захисника Романа Сметанюка і вибіг віч-на-віч з голкіпером, проте Гавадзюк вибіг на суперника не давши тому реалізувати свій момент.

По перерві «Варатик» більше загрожував воротам гостей, саме команда Андрія Олійника була ближча до взяття воріт Гоменюка. Спочатку Роман Левандович після серії відскоків пробив зльоту, але, як то кажуть, м’яч не сів на ногу і в підсумку – вище воріт. А Петро Іваничук з вбивчої позиції у штрафному майданчику пробив у лічених сантиметрах повз дальню стійку, Гоменюк лише провадив м’яч поглядом.

В кінці матчу гості більше володіли м’ячом, намагаючись вирвати перемогу, але до штурму воріт «Варатика» справа не дійшла, тай без особливої гостроти. В підсумку нічия – 0:0.

«ВАРАТИК» (Коломия) – «СОКІЛЬСЬКЕ» (Тюдів) – 0:0 (0:0)

9 жовтня 2021, стадіон с. Воскресінці – 16:00

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → СЕРАФИНЦІ, ПРОБІЙ – ВІЛЬХІВЦІ

У напруженій і нервовій боротьбі з великою кількістю порушень правил і жовтими карточками відбулось дербі сусідів з екс-городенківського району – «Пробій» приймав «Вільхівці».

Матч розпочався з атак господарів, які першими прицілювались до воріт Владислава Мельникова – дальнім ударом відзначився Роман Гаврилюк, але м’яч пройшов повз ворота. «Вільхівці» відповіли взяттям воріт, коли Максим Федорович головою замкнув передачу партнера, але зробив це з положення поза грою.

За гостротою моментів «Пробій» випередив суперника у першій 45-хвилинці. Зокрема хорошу нагоду відкрити рахунок не використав Олександр Карапка, який з подачі з правого флангу пробив головою по воротах, але кіпер гостей відвів небезпеку від власних воріт. А ледь не на ступна атака завершилась взяттям воріт. Святослав Локатир невдало віддав передачу на партнера у центр поля, де Гаврилюк перехопив м’яч і відкинув на Максима Ілюка, а той відірвався від Юрія Гладенького і на підступах у штрафну зону пробив у дальній кут воріт Мельникова – 1:0.

Загалом у воротаря «Пробою» Юрія Генцара було мало роботи у першій половині гри, хоча «Вільхівці» тримали в напрузі його ворота, проте дальше захисників гості не проходили.

У другому таймі команда Петра Ковальчука захопила ініціативу, комбінуючи навколо штрафної площі господарів, але без особливої інтриги. Можна відзначити вкидання Ярослава Семчука із-за бокової лінії у штрафний майданчик на Локатиря, але в того удар головою виявився не складним для Генцара.

Кульмінацією поєдинку можна вважати вилучення Ілюка, який отримав другий «гірчичник» за гру рукою у центрі поля. Практично відразу «Вільхівці» використали свою перевагу в одного гравця, а саме з розіграшу кутового приніс результат. Ярослав Вовчук подав у центр воротарського майданчика, де Генцар невдало вибив м’яч і в боротьбі за підбирання спритніший Андрій Слободян, який ударом головою зрівнює рахунок – 1:1. Далі команди з перемінним контролем м’яча успіху не добились, що в підсумку довели протистояння до бойової нічиї – 1:1.

«ПРОБІЙ» (Городенка) – ФК «ВІЛЬХІВЦІ» – 1:1 (1:0)

Голи: Ілюк (17) – Слободян (77)

Вилучення: Ілюк (74) – друга жовта карточка

10 жовтня 2021, Серафинці, стадіон «Колос» – 16:00

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → КОЛОМИЯ, ПОКУТТЯ – БЕСКИД

Сенсаційного результату досяг у минулому турі надвірнянський «Бескид», який несподівано для багатьох завдав поразку віце-чемпіону Івано-Франківської області «Прикарпаття-Тепловику», а їх сьогоднішній суперник «Покуття» без шансів поступилось у Вільхівцях.

У коломийському матчі господарі з перших хвилин дали знати супернику, що їм буде не легко. Тому в підтвердження швидкий гол Андрія Кендюка, який на 4-й хвилині вивів «Покуття» вперед. «Бескид» ніяк не міг відіграти пропущений гол, а підопічні Любомира Корнута в кінці поєдинку закріпили свою перевагу, голом відзначився Олександр Савчук – 2:0.

«ПОКУТТЯ» (Коломия) – «БЕСКИД» (Надвірна) – 2:0 (1:0)

Голи: Кендюк (4), Савчук (88)

10 жовтня 2021, Коломия, стадіон «Юність» – 16:00

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → КУТИ, КАРПАТИ К – НАФТОВИК

Всього одне залікове очко розділяє команди у турнірній таблиці, які знаходяться у нижній її частині. Тай невдало провели свої попередні матчі обидва колективи – «Карпати» поступилися в Тюдові, а долиняни в рідних стінах лідеру чемпіонату.

В очному протистоянні суперники проявили солідарність один до одного звівши протистояння до бойової нічиї. У першому таймі на гол Дмитра Бєлоусов «Нафтовик» відповів влучним ударом Сергія Халацького, а по перерві Богдан Гутник вивів гостей вперед, на що вже «Карпати» відреагували голом Михайла Берсана – 2:2.

«КАРПАТИ» (Кути) – «НАФТОВИК» (Долина) – 2:2 (2:2)

Голи: Бєлоусов (21), Берсан (55) – Халацький (35), Гутник (49)

10 жовтня 2021, Кути, стадіон «Авангард» – 16:00

Чемпіонат області: Несподіване побиття «Ніки-Вовчинець», дербі городенківщини переможця не вияснило, результати 8-го туру 2 → ІВАНКОВА, БЛАГО-ЮНІСТЬ – ГАРДА

Принципові суперники зустрілись у другому матчі поспіль, минулої середи команди провели очне протистояння у Кубку області, де важку перемогу з рахунком 1:0 здобула команда Романа Мотуза.

Сьогоднішній поєдинок виявився не менш бойовим, хоча голів вболівальники не побачили. Команди обережно розпочали протистояння не форсуючи події на полі. Перший на пів момент гості створили на 15-й хвилині, коли спробував удачу Володимир Борщ з дальньої відстані, але повз ворота. Верхнянці відповіли гостріше, той же Володимир Борщ відпасував назад, але Владислав Гончар з воротарем Богданом Кузівим не розібрались в простій ситуації хто ж повинен підібрати м’яч, як із-за спини Гончара вискочив Олег Павлюк, який обікрав обох. Проте нападник «Юності» перебував у не вигідній ситуації і віддав передачу під удар на Романа Москалик, а той з вбивчої позиції не влучив у рамку воріт. Втратив нагоду забити Тарас Пецків, якого партнери вивели на побачення з Михайлом Макогоном, але форварду «Гарди» забракло влучності. Проте найбільш реальну можливість розпечатати ворота втратили господарі в кінці першого тайму. З навісної подачі у штрафну зону від Святослава Лаврука боротьбу виграв Москалик, який скинув далі на Владислава Танчина, але той випередивши Кузіва влучив у поперечину.

Другу половину гри активно розпочали калушани, які чинили тиск на ворота Макогона. Хорошу нагоду відзначитись мав Андрій Рибатчин, якого Пецків вивів віч-на-віч з Макогоном, але кіпер команди господарів сьогодні на висоті, перегравши суперника. Тай Кузів втримав свої ворота «сухими», що в підсумку нічия – 0:0.

«БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – «ГАРДА» (Калуш) – 0:0 (0:0)

10 жовтня 2021, Іванкова, стадіон «Благо-Арена» – 16:00

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Фото ФК «Вільхівці»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!