Кубок УкраїниНовиниТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Л – КАРПАТИ Г – 1:0. Дербі за Львовом



Хоча це був один із 22 матчів цього етапу Кубка України, резонанс довкола нього був небувалий. І гостей прийшло чимало: у віп-ложі були голова Львівської ОДА Максим Козицький, інвестор львівського “Руху” Григорій Козловський, а також інвестор нових львівських Карпат Володимир Матківський. Серед колишніх футболістів – Самсон Годвін, Олег Бойчишин.

Перший моменту матчі створили якраз ті, хто виграв. Під ближню штангу зі штрафного пробивав Євген Буднік, а воротар Галича Зеленський врятував свою команду від ймовірного голу.

Далі Денис Кожанов небезпечно прострілював та за мить нагадав про себе боковий суддя – простріл виконано вже з-за лінії поля.

Найнебезпечніший момент у матчі в галицьких Карпат виник внаслідок контратаки й удару з розвороту Ярослава Деди в поперечку.

Львів у дербі закріпив за собою першість. Карпати Львів – Карпати Галич 1:0 – изображение 2
Карпати Львів відповіли прострілом Володимира Заставного. Круглий летів буквально за метр від воріт і на дальній штанзі його не зуміли закотити у ворота Буднік та Ілля Повалій.

Цікавим був момент, коли з тренерської лави галицьких “Карпат” піднялася русява довговолоса дівчина. Виявляється, вона є перекладачкою, і знадобилася головному тренеру Любомиру Вовчуку, щоб давати вказівки новачку Гілмару з Колумбії.

Львів у дербі закріпив за собою першість. Карпати Львів – Карпати Галич 1:0 – изображение 3
Гол стався у другому таймі після дещо сумбурної, хоча дуже логічної атаки. Перше – бо було декілька рикошетів, а друге, бо взяли участь ті гравці львівських Карпат, які були найактивнішими в матчі. Володимир Заставний прострілив, Денис Кожанов прийняв і пробив з гострого кута. Коли ж футболісти Галича вибили м’яча, Гуменюк був першим на підбиранні й пробив у верхній кут – 1:0.

Львів’яни могли й збільшити перевагу. Після закидання із оборони вінгер Максим Гуменюк оббіг свого візаві й пробив у ближній кут. Воротар Микита Зеленський вже не рятував галичан, але м’яч вдарився об стійку. Момент продовжувався і Амбросій Чачуа перекидав Зеленського, який вийшов з воріт – не влучив.

Галич, очевидно, прагнув відігратися, але потужного штурму не було – хіба після вилучення Болденкова навіть воротар Зеленський бігав до володінь Сілецького. Тоді ж було створено момент: Лісовик пройшов опонента й виконав простріл на Мелінишина. А той пробив низом, зовсім трішки повз ближню стійку.

ua-футбол

Кубок України, другий попередній етап

“Карпати” (Львів) – “Карпати” (Галич) – 1:0

Гол: Гуменюк, 57.

“Карпати” (Львів): Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай, Повалій (Дударенко, 46), Заставний (Галенков, 73), Приймак (Ткачук, 75), Чачуа, Кожанов, Гуменюк (Єрмаченко, 75), Буднік (Богач, 60).

“Карпати” (Галич): Зеленський, Калинчук, Даніловський, Гілмар (Лісовик, 58), Вичижанін, Деда, Бей, Сущак (Дуван, 70), Мордас (Шевчук, 80), Лебедь, Мелінишин.

18 серпня 2021 року, стадіон “Україна”, м. Львів – 18:00

Арбітр – Дубровець П.В. (Житомир)
Асистенти арбітра – Соботюк С.С. (Житомир), Близнюк М.І. (Харків)
Четвертий арбітр – Блавацький Р.А. (Львів)
Спостерігач арбітражу УАФ – Буковецький Р.Й.(Закарпатська обл.)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!