НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – ВОЛИНЬ – 2:0. Франківці зберегли прописку в Першій лізі



Західноукраїнські команди ніколи особливо не дивляться в таблицю, граючи один проти одного – це завжди дербі. А що вже говорити зараз: Прикарпаття поруч з небезпечною зоною, Волинь поруч з лідерами – щоб якомога довше тримати їх «за хвіст», треба б сьогодні вигравати. І гості прибули в максимально бойовому складі, але з декількома поправками: дискваліфікація захисника Войтихівського і півзахисників Чачуа і Приймака, відсутність вікових півзахисника Нкололо і форварда Коломойця (подейкують, на них в наступному сезоні не розраховують – а їх відсутність лише підливає «масла у вогонь»). Зате на місці був Оринчак – талановитий екс-вінгер Прикарпаття, який в луцькій команді розкрився в якості нападника.

Втім, на початку зустрічі цікавішими виглядали господарі. Запам’ятався «поліцейський розворот» з трохи неточним ударом Семотюка, а ще в кількох моментах поспішність в завершенні заважала прикарпатцям витиснути максимум з перспективних атак. Але це була проблема і для Волині. Нерідко Протасов і Ляшенко цікаво розтягували редут суперників, але ніяк не могли вистелити передачу під удар товаришам. Кобзар опинявся в офсайдній пастці. І навіть Хагназарі – найбільш радикальний і гострий гравець гостей – був безсилим забити. В одному випадку його удар прийняв на себе захисник Курко, в іншому м’яч обійшов і суперників, і ворота.

І ось – найважливіший момент першого тайму і матчу в цілому. Після пасу Сондея з лівого флангу Барчук обходив Приндету, але той собі на біду притримав суперника. Нападаючий красиво впав, а захисник ще й притоптав його ногами. У підсумку – пенальті, з 11 метрів Іван Сондей з правої ноги пробив точно в кут, так що навіть стрибок воротаря в правильному напрямі не міг нічим допомогти – 1:0. Чи були у гостей шанси зрівняти рахунок? До перерви відзначимо хіба що обвідний удар Оринчака, з яким впорався воротар. Від господарів бив Кузьмин (мимо воріт). В принципі, навіть з голом переваги, було зрозуміло, що чекає складний другий тайм.

Після перерви Хагназарі віддавав кілька перспективних передач, а Рябов після пасу від лицьової від Ляшенка і взагалі міг вирішувати, але з набігу пробив невдало. Сподобалися фрагментами і молоді хлопці – якщо Кобзар у Першій лізі не новачок, то Чернов дебютував і навіть міг забивати. Проявляли активність Сіаваш і Ляшенко. Але для порятунку цього не вистачило. Навпаки, на 77-й хвилині трапився контроверсійний епізод – Неділько зловив м’яч, але арбітр побачив, що він зачепив при цьому Цюцюру ногою,і в підсумку голкіпер був вилучений, а був призначений пенальті. На цей раз вже Василь Цюцюра переграв з 11-метрової позначки Леванідова, який вийшов на заміну – 2:0.

Наприкінці непогано відіграв Піцан, який потягнув дальні удари Теслюка з гри і Сімініна зі штрафного. Але при цьому Прикарпаття могло доводити рахунок до розгромного, божевільні шанси були у Воробчака, Цюцюри та Сондея. Ця перемога дозволяє господарям спокійно дивитися в останній тур і обмірковувати зміни на наступний сезон. А ось чи буде підготовка Волині спокійною? Наскільки великими будуть зміни в луцькій команді, яка в черговий раз не зуміла повернутися в УПЛ? Питання, питання… Треба буде обов’язково грюкнути дверима в матчі з Чорноморцем, щоб підсолодити ці сумні враження.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 29 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Волинь» (Луцьк) – 2:0 (1:0)

ГолиСондей (25, пен.), Цюцюра (80, пен.).

Прикарпаття: Піцан, Пастух, Курко, Француз, Сікач (Вацеба, 87), Кузьмин, Кохман (Геник, 61), Семотюк (Воробчак, 72), Сондей (Хома, 83), Дитко (Хома, 84), Барчук (Цюцюра, 63).

ВолиньНеділько, Мартинюк, Сімінін, Приндета, Климець, Рябов, Протасов (Чернов, 46), Оринчак (Сасовський, 85), Хагназарі (Леванідов, 80), Ляшенко (Максимчук, 71), Кобзар (Теслюк, 75). 

ПопередженняСемотюк (4), Сондей (47), Геник (90), Хома (90+2) – Хагназарі (29), Приндета (61), Оринчак (66), Неділько (76).

Вилучення: Неділько (77, друге попередження).

5 червня 2021 року. 17:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 3100 глядачів. +15 С.

Арбітр: С.Задиран (Київська обл.). Асистенти арбітра: Є.Петраков, Т.Клименко (обидва – Київ).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Даневич (Київ).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!