Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Л – КАРПАТИ Г – 1:3. Весняна феєрія команди Гнатіва триває



Середина весни. Львів засніжило. Проте матч між львівськими і галицькими «Карпатами» відбувся за розкладом. До поєдинку команди підійшли в бадьорому настрої, здобувши перемоги у попередніх матчах. «Карпати», зі що львівські, здолали «Чернігів» 1:0, а галицькі з тим же рахунком переграли одного з конкурентів на підвищення дунаївський «Епіцентр».

Матч розпочався з активних дій львів’ян, які раз-за-разом намагалися створити небезпеку біля воріт Зеленського. Але гості швидко зуміли погасити запал суперника і потрохи перехопили ініціативу в поєдинку.

Перший дзвінок біля воріт Валентина Гороха пролунав на 19-й хвилині. З подачі Вербного у центр штрафного майданчика на м’ячі Никитюк, який «щічкою» спрямував м’яч у сторону воріт, але той влучив у поперечину. Хорошу нагоду відзначитись мав Патанеллі, який на підході в карний майданчик суперника, пробив між ніг захисників у ствір воріт, але удар виявився не сильним і Горох зафіксував «круглого» у рукавичках. Також Страшкевич цілив у ворота з хорошої позиції, проте виконавцю удару забракло влучності.

Львів’янам мало що вдавалося в атаках. Найгостріший момент забити мали в кінці першої половини. Бичек розрізним пасом вивів Жозефа на побачення з воротарем і той пробив повз Зеленського, але чи то сила удару, чи стан засніженого газону, завадило м’ячу переткнути лінію воріт.

Другий тайм пройшов за повної переваги команди Романа Гнатіва. І вже на початку другої 45-хвилинки львів’яни підіграли своїм суперникам. В атаці галичан Семчук виконав навісну передачу в район дальньої стійки. Захисники господарів мали спокійно розряджати обстановку біля своїх воріт, але зробили на оборот – загострили до максимуму. Даніловський головою скинув поближче до своїх воріт, де знаходився Лебедь. Півзахиснику галичан залишалось тільки спрямувати «шкіряного» у сітку воріт, що він і зробив – 0:1.

За 10 хвилин гості розіграли ще одну гольову атаку. Патанеллі виконав чудову передачу з флангу, Семчук підхопив м’яч і незграбно пробив по воротах, Горох парирував удар, але на підбиранні спритніший Лебедь, який пробив у правий кут воріт – 0:2.

Пропустивши другий гол команда Любомира Вовчука активізувалася. Бичек міг заробляти на собі пенальті, та арбітриса поєдинку Крістіна Козорог на вбачила в діях Страшкевича неправомірних дій щодо опонента. В продовженні атаки Стень забив гол, але з офсайду.

Згодом львівські «Карпати» забили чистий гол. Гудзінський виконав стандарт з правого флангу поближче до воріт Зеленського. На передачу відгукнувся Бичек, який головою замкнув навіс партнера – 1:2.

У компенсований до матчу час галичани відновили перевагу у два голи. Танчин вбіг з м’ячем у карний майданчик суперника, де його зупинили не за правилами. Козорог показала на одинадцятиметрову позначку, а Хомченко виконав вирок, розвівши «круглого» і воротаря по різних кутах – 1:3.

Отож, команди повторили результат поєдинку першого кола, в якому перемого також святкували «Карпати» з Галича.

Чемпіонат України, Друга ліга, 17-й туру

«Карпати» (Львів) – «Карпати» (Галич) – 1:3 (0:0)

Голи: Бичек, 86 – Лебедь, 47, 57, Хомченко, 90+2 (пенальті)

«Карпати» (Львів): Горох, Мудрик, Калинчук, Слива, Слічний, Степанчук, Бичек, Гудзінський, Даніловський (Стень, 64), Жозеф, Лісовик (Сущак, 64).

«Карпати» (Галич): Зеленський, Поручинський (Вичіжанін, 85), Матушевський (Авраменко, 85), Никитюк (Марушка, 68), Нагорний, Вербний, Лебедь (Худоб’як, 61), Страшкевич, Патанеллі, Хомченко, Семчук (Танчин, 79).

Попередження: Мудрик, 31, Жозеф 90+2 – Поручинський, 81

14 квітня 2021 року. 12:00. Львів, стадіон «Сокіл»

Арбітр: Козорог К. В. (Київська обл.)
Асистенти арбітра: Переверзєв А.І. (Кропивницький) / Онищук В.О. (Житомир)
Четвертий арбітр: Леськів Я.А. (Львівська обл.)
Спостерігач арбітражу: Буковецький Р.Й. (Закарпатська обл.)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!