НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області, 12-й тур: Лідери втрачають очки, «Прикарпаття-Тепловик» наближається до «Урагану»



Слідом за кубковими матчами відновлюється і Чемпіонат області поєдинками 12-го туру, в якому відбулось багато несподіванок.

Зовсім протилежні старти весняної частини сезону у команд з Турки і Черніїва. Ураганівці минулої середи розгромили ФК «Вербівці» 4:0, а «Турка» здійснила зовсім не вдалий вояж на Калущину, де поступилася «Юності» 0:6. У сьогоднішній грі «Турка» чинила гідний опір лідеру чемпіонату, та й голи забивали тільки гравці команди господарів. Спочатку м’яч залетів у ворота «Турки» від власного захисника Миколи Лазорика, а за хвилину Андрій Филипів вирівняв ситуацію на табло – 1:1. Вилучення Михайла Садівника у компенсований арбітром час не помогло «Урагану» дотиснути суперника.

ФК «Турка» – «Ураган» (Черніїв) – 1:1 (1:1)
Голи: Лазорик (12′ АГ), Филипів (13′)

Інший фаворит чемпіонату області «Покуття» поступилося в Тюдові міцному колективу ФК «Сокільське». Долю поєдинку вирішили два голи у ворота коломиян в другій половині гри: в середині тайму Володимир Рій відкрив рахунок, а під завісу матчу Герасим’юк подвоїв рахунок – 2:0.

«Сокільське» (Тюдів) – «Покуття» (Коломия) – 2:0 (0:0)
Голи: Рій (63′), Герасим’юк (90′)

Минулого тижня дублери «Прикарпаття» і брошнів-осадські «Карпати» вже зустрічалися між собою в Івано-Франківську у кубковому поєдинку. Тоді перемогу святкувала команда гостей з рахунком 2:0. Сьогодні фінальний свисток зафіксував аналогічний результат, проте сильнішими виявились підопічні Сергія Пташника. На початку другого тайму протягом двох хвилин відзначились Олег Веприк і Володимир Радульський – 2:0.

Чемпіонат області, 12-й тур: Лідери втрачають очки, «Прикарпаття-Тепловик» наближається до «Урагану» 2
фото ФК “Покуття”

«Прикарпаття-Тепловик» – «Карпати» (Брошнів-Осада) – 2:0 (0:0)
Голи: Веприк (56′), Радульський (58′)

В Івано-Франківську на «Хет-трик Арені» «Ніка-Вовчинець» успішно провела поєдинок проти сильного суперника – долинського «Нафтовика». В дебюті матчу господарі забили два швидкі голи – у першій 10-хвилинці відзначились Олександр Бичків і Денис Калин, а по перерві Андрій Боднарук робить рахунок розгромним 3:0. Підопічні Михайла Басараба всього лише відквитали один гол у кінці зустрічі – 3:1.

«Ніка-Вовчинець» (Івано-Франківськ) –«Нафтовик» (Долина) – 3:1 (2:0)
Голи: Бичків (3′), Калин (9′), Боднарчук (65′) – Паньків (90+1′)

Поки чиновники Городенки разом з фахівцями обговорюють план відновлення газону на стадіоні «Колос» в Городенці, то місцева команда «Пробій» продовжує приймати суперників у селі Серафинці, зокрема й сьогоднішнього опонента – ФК «Бескид» (Надвірна).

Склад останньої команди чемпіонату поповнили відразу 4 екс-гравці коломийського «Покуття» – Юрій Кисилиця, Олександр Темерівський, Олег Керчу та Олександр Карапка. Відзначимо, що Юрій Кисилиця та Олександр Карапка вже виступали за «Пробій». Також значне підсилення для городенківців – екс-професіонали Вадим Українець та Даніел Раулюк. У «Бескид» перейшов воротар Михайло Ходорко, який відстояв матч проти «Покуття» в кубковому матчі, але в серії післяматчевих пенальті не зумів себе проявити.

Команди показали добротний футбол з багатьма гольовими моментами, проте підопічні Василя Блясецького ліпше провели першу 45-хвилинку забивши два голи у ворота суперника: відзначились Олег Керчу і Володимир Гультай. Під кінець матчу надвірнянці відквитали один гол. У доданий до матчу час арбітр призначив одинадцятиметровий у ворота господарів. Вирок пішов виконувати Роман Романюк, але не зміг обіграти Юрія Кисилицю, тим більше на добиванні Юрій знову переграв Романюка, але втретє виручити свою команду Кисилиці не получилось – м’яч відскочив у Даніеля Раулюка і від захисника «Пробою» залетів у ворота – 2:1. Відтак «ПробіЙ» покинув останню сходинку, відправивши туди саме надвірнянський «Бескид».

«Пробій» (Городенка) – «Бескид» (Надвірна) – 2:1 (2:0)
Голи: Керчу (15′), Гультай (35′) – Раулюк (90+3′ АГ)

Чемпіонат області, 12-й тур: Лідери втрачають очки, «Прикарпаття-Тепловик» наближається до «Урагану» 3
ФК “Пробій” після перемоги над ФК “Бескид” (фото ФК “Пробій”)

Чемпіонат області, 12-й тур, 4 квітня

Сокільське — Покуття – 2 – 0
Пробій — Бескид – 2 – 1
Ніка-Вовчинець — Нафтовик – 3 – 1
Турка — Ураган – 1 – 1
Прикарпаття-Тепловик — Карпати БО – 2 – 0

Ознайомитися з турнірною таблицею чемпіонату області можна ТУТ.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!