Кубок областіНовиниТопЧемпіонат області

КАРПАТИ БО – ПОКУТТЯ – 0:0 п. 3:0. Володар Кубку області визначився в явно «сирому» матчі



Сьогодні офіційно завершився футбольний сезон на Івано-Франківщині матчем за Кубок області. У фінальному поєдинку, який відбувся на стадіоні «Рух» в Івано-Франківську, зійшлися коломийське «Покуття» і «Карпати» з Брошнів-Осади.

На шляху до фіналу «Покуття» пройшов надвірнянський «Бескис» на стадії ½ фіналу. Після нічиї в  першому матчу «Бескид» сенсаційно міг розраховувати на загальний успіх, але підопічні Любомира Корнути впевнено переграли надвірнянців у повторній грі. У другому півфіналі «Карпати» вибороли путівку до фіналу у драматичному протистоянні з черніївським «Ураганом» – 3:2 і 4:4 позволили брошнівцям зіграти у сьогоднішньому матчі.

Отож, команди вийшли на поле під акомпанемент дощу, який можливо, і вплинув на хід поєдинку. Учасники дійства не надто форсували події, проводячи старт матчу в помірному не спішному темпі.

Лише на 30-й хвилині Олег Локатир з гострого кута пробив по воротах коломиян, але прямо в Плетеницького, який руками відбив м’яч у поле. В наступному моменті Юрій Гладенький завдав прицільного удару, з метрів 20-ти, низом у кут воріт, як і в попередньому епізоді кіпер «Покуття»  на місці. Щодо коломийської команди, то вони намагалися декілька разів закинути м’яч у штрафну «Карпат», але як не Семенів, то захисники успішно діяли в обороні.

Під завісу першого тайму підопічні Степана Пліщука могли виходити вперед. Савчук втратив м’яч на половині поля «Карпат», ті розіграли швидку контратаку, яка завершилась ударом головою Пілянського у ствір воріт «Покуття». Лише відмінна реакція Плетеницького дозволила лишити свої ворота сухими.

КАРПАТИ БО – ПОКУТТЯ – 0:0 п. 3:0. Володар Кубку області визначився в явно «сирому» матчі 2
фото “Покуття”

Після першої «сирої» 45-ти хвилинки команди активніше задіяли в другому таймі. Зокрема брошнів-осадська команда створила декілька на-пів моментів біля воріт суперника, на що «Покуття» відповіло серйознішими діями. Спочатку на 59-й хвилині Темерівський навісив на Ілюка, нападник «Покуття» пробив головою у перекладину. На 70-й хвилина ворота Семеніва знову рятує стійка після удару Гаврилюка.

Гравці «Карпат» також організували кілька моментів у протилежних воротах. На 75-й Лаврінок пробив головою після навісної передачі, але м’яч пролетів вище воріт. А вже в наступному моменті Юрій Гладенький розрізним пасом запустив «свіжого» Володимира Христонька на побачення з голкіпером, який врятував свою команду відбивши м’яч ногою.

Надалі в команд мало що виходило в атакувальних діях до завершення основного часу матчу.

КАРПАТИ БО – ПОКУТТЯ – 0:0 п. 3:0. Володар Кубку області визначився в явно «сирому» матчі 3
фото “Покуття”

В додатковий час брошнів-осадські «Карпати» були ближчими до взяття воріт. Юрій Гладенький, Христонько, Романишин по разу створювали небезпеку  для Плетеницького. А на 107-й хвилині взагалі могли задіяти сумнозвісне правило: «не забиваєш ти, забивають тобі!». Після змарнованого моменту «Покуття», коли Василь Блащук м’яко навісив у воротарську прямо на Максима Ілюка, той замість переправити «круглого» у ворота, пропустив м’яч повз себе, на що суперник відразу відповів. Активний Володимир Христонько вийшов віч-на-віч з голкіпером, але не зумів переграти надійного стража воріт коломиян Миколу Плетеницького.

Відтак володаря Кубку області визначили післяматчеві одинадцятиметрові пенальті, в яких результативністю похизувалась одна команда. Підопічні Любомира Корнути, як і в чотирьох таймах поєдинку на зуміли забити бодай одного гола. Три влучні постріли Громоляка, Ю. Гладенького і Семчука та успішні дії воротаря Семеніва, який зловив удар Топчевського, приносять «Карпатам» Кубок області сезону 2019-2020 років.

КАРПАТИ БО – ПОКУТТЯ – 0:0 п. 3:0. Володар Кубку області визначився в явно «сирому» матчі 4
“Карпати” (Брошнів-Осада) (фото ІФАФ)

Кубок області, Фінал

19 серпня 2020 року, м. Івано-Франківськ, стадіон «Рух» – 17:00

«КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – «Покуття» (Коломия) – 0:0 по пенальті 3:0

Голи: з пенальті Громоляк, Ю. Гладенький, Семчук

Попередження: Гудак (37), Христонько (99), Семчук (115) – Локатир С. (16), Хандій (61), Темерівський (120)

«Карпати»: Семенів, Громоляк, Гудак (Чеканський, 118), Гладенький В. (Луцький А., 91), Семчук, Мельник, Гладенький Ю., Локатир О. (Христонько, 71), Пілянський, Лаврінок, Романишин, наставник – Петро Пліщук.

«Покуття»: Плетеницький, Топчевський, Локатир С., Петранюк, Темерівський, Турчанський, Хандій, Блащук, Гаврилюк (Уграк, 83), Ковальчук А. (Керчу, 56), Савчук (Ілюк, 46), наставник – Любомир Корнута.

Головний арбітр – Мирослав Липко, асистенти арбітра – Ігор Дебенко і Богдан Морозюк (всі – Івано-Франківськ), четвертий арбітр – Іван Салаш (Калуш), спостерігач арбітражу – Василь Луцький (Боднарів), делегат ІФАФ – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!