НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ОЛЬШАНЕЦЬКИЙ: “Відновлення чемпіонату – в корені неправильне рішення”



Президент «Прикарпаття» Василь Ольшанецький пояснив, чому клуб не підтримав відновлення чемпіонату першої ліги.

– Не думайте, що ми проти відновлення чемпіонату. Просто ситуація з коронавірусів у нас в області… За статистикою, ми деякий час були першими по смертності в Україні, зараз серед лідерів. Воно ж нікуди не зникло. Знову показали, що йде приріст.

– Але ви будете готуватися до участі в цьому чемпіонаті?

– Будемо брати участь, якщо дозволить ситуація в області (Івано-Франківській – прим.). Хіба що закриють нашу область, такий варіант не виключений. Ті ж львівські команди в такому положенні, що всі будуть грати на виїзді, поки там не піде на спад коронавірус.

– «Прикарпаття» зараз тренується?

– Так, ми зібрали хлопців, пройшли тестування. Ми все це зробили. Але для цього мені довелося звертатися до губернатора області, щоб дав дозвіл. Там же понад 2 тисяч тестів, розумієте.

Я говорив з головним санітарним лікарем. Він каже, що зараз завантаженість, люди чекають своїх результатів, все вирішують хвилини. А нас зараз без черги пустити? У мене немає такого морального права. Тому ми чекали тести вісім днів.

– Якщо ви вирішите все ж продовжувати чемпіонат, як ви будете дотримуватися вимог проводити тести раз в два тижні?

Не знаю, як ми будемо встигати, якщо така ситуація і далі буде. Ми не встигнемо.

– Якщо відмовитеся грати, готові опуститися в таблиці і грати плей-офф за збереження місця в першій лізі?

– Не те що готові. Просто це в корені неправильне рішення. Ми тут багато говоримо про регламент, щоб його не порушувати, але самі підштовхуємо до цього. Це ж може викликати і корупцію. Зараз якась команда може простимулювати іншу не їхати до неї. Це взагалі неправомірне рішення.

Нагадаємо, Клуби першої ліги проголосували за відновлення чемпіонату і догравання за регламентом, «Прикарпаття» – проти.

Tribuna.com

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!