НовиниПерша лігаЧемпіонат України

“Прикарпаття” проти догравання чемпіонату



Сьогодні на київському стадіоні “Оболонь Арена” відбулася Рада ліг ПФЛ, в ході якого клуби проголосували за продовження чемпіонату України в Першій лізі.

На Раду ліг ПФЛ прибули 10 представників клубів Першої ліги і три клуби – Другої ліги. Від першої ліги були представники команд: “Агробізнес”, “Інгулець”, “Кремень”, “Миколаїв”, “Металіст 1925”, “Металург” Запоріжжя, “Прикарпаття”, “Оболонь-Бровар”, “Чорноморець”, “Черкащина”. Решта Першо-лігові учасники проігнорували зустріч. Серед них “Рух, “Минай” і “Волинь”, яких звинувачували в саботажі відновлення чемпіонату. Нагадаємо, що “Рух” на минулому Раді ліг ПФЛ голосував за відновлення Першої ліги.

Тим не менш, більшість клубів підтримало догравання сезону у Першій лізі у звичному форматі із дотриманням медичного протоколу. З десяти команд, шість підтримали ідею догравання чемпіонату, чотири виступили проти. Сьомим проголосував «за» президент ПФЛ Сергій Макаров.

За виступили: “Металіст 1925”, “Інгулець”, “Агробізнес”, “Оболонь-Бровар”, “Черкащина” та “Металург”; проти: “Кремінь”, “Прикарпаття”, “Миколаїв” і “Чорноморець”.

ПФЛ має намір скасувати рішення Ради ліг від 21 травня (достроково зупинити сезон Першої ліги в його звичному форматі) і звернутися до виконкому УАФ за дозволом відновити матчі. У разі, якщо клуб відмовиться від участі в решті матчів чемпіонату, за дві неявки його участь в турнірі буде припинено, а наступні матчі – автоматично завершені з підсумковим рахунком 0:3. Підсумкову таблицю Першої ліги сформують за підсумками сезону 2019/20.

Обмін між Favbet Лігою і Першою лігою буде проходити за регламентом: в елітний дивізіон безпосередньо вийдуть три клуби, в зворотному напрямку піде один. У свою чергу, останні дві команди Першої ліги гратимуть стикові матчі з клубами, які посіли треті місця в своїх групах Другої ліги. З наступного сезону у Першій лізі гратимуть 18 клубів. Нагадаємо, у Другій лізі сезон був завершений достроково. Безпосередньо у Першу лігу вийшли тернопільська Нива і Полісся (з групи А), а також ВПК-Агро і Кристал (з групи Б).

Рішення повинен затвердити виконком УАФ на найближчому засіданні у Львові. Згідно з проектом УАФ і ПФЛ, Перша ліга відновиться 23 червня.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!