Перша лігаЧемпіонат України

КОВАЛЮК: “За такої погоди потрібно було вигравати боротьбу”



Після матчевий коментар наставника івано-франківського “Прикарпаття” Володимира Ковалюка з львівським “Рухом”:

– Ми очікували такої гри. В інтерв’ю перед матчем я говорив, що буде багато боротьби. Поле не дозволило грати у футбол ні одній, ні іншій команді. Зрозуміло, що поєдинок був до забитого голу. Сталося так, що ми забили самі собі. Індивідуальна помилка нашого футболіста призвела до пропущеного м’яча. Вважаю, мої підопічні на полі віддали всі сили, і у мене до них немає жодних претензій. Могли навіть зрівняти рахунок, але влучили в поперечку. Гадаю, якби ми забили той гол, то матч завершився б внічию.

Перш за все, я хотів би подякувати нашим щирим вболівальникам, адже є люди, які не розуміють, як потрібно вболівати – висловлюються нецензурно в адресу наших футболістів після гри. Мені це неприємно. Хлопці стараються, б’ються на футбольному полі. Всі прекрасно знають, що ми граємо місцевими футболістами. Ми протистояли не останній команді чемпіонату, а з одному з претендентів на путівку в елітний дивізіон. Гадаю, “Рух” та “Волинь” будуть грати в наступному сезоні в Прем’єр-Лізі України. Мені подобається команда львів’ян, вони розвиваються у правильному напрямку. У них дуже правильно працює служба. Бажаю їм лише перемог, адже чим більше представництво команд із Західної України буде у Прем’єр-лізі, тим цікавіше. Ми маємо брати приклад з таких клубів. Зрозуміло, що у нас команда молода, вона лише існує три з половиною роки. Щось вдалося зробити, щось ні. Наші футболісти десь поступалися майстерністю на футбольному полі, але у самовіддачі їх дорікнути не можна.

– За рахунок чого “Рух” переважав вас на полі?

– У нас були проблеми зі складом. Перед початком гри змушені були замінити Дербаха, адже він отримав травму на розминці. Це була відчутна втрата в центрі поля. Також були проблеми в лінії атаки. У нас є Барчук і Худоб’як – гравці, які досить агресивно грають попереду, чіпляються за м’яч, але Барчук не грав через дискваліфікацію. В “Руху” нападники старалися, нав’язували боротьбу, а нам цього не вдалося зробити. В цьому аспекті й була перевага “жовто-чорних”. У нас гравці низького росту, а у “Руха” – високі футболісти, і нам було важко. Це також вплинуло на малюнок гри, але загалом усі старалися. Якби у нас грав Барчук, то ми б цікавіше виглядали в лінії атаки, адже він міцний нападник, який штовхається і нав’язує боротьбу. Такого гравця нам не вистачало. За такої погоди потрібно було вигравати боротьбу. Кожна команда вирішує свої завдання. “Руху” потрібно було перемагати, щоб завершувати осінню частину чемпіонату на першому місці. Зрозуміло, що вони налаштувалися на нас дуже добре.

Не можу зрозуміти суддів, які приїжджають працювати на матчі Першої ліги з елітного дивізіону. Нехай до нас приїжджають ті, які добре судять. Я вже отримав чотири жовті картки ні за що. Я на межі зриву, а що робити гравцям на футбольному полі? Не можу сказати, що арбітр нас “вбив”, але всі свистки були в наш бік. Мені таке не імпонує. У нашому дивізіоні є досить нормальні рефері. Ще раз наголошую, що ми не програли “Руху” через помилки суддів, але я хочу, щоб була справедлива боротьба і тоді буде розвиватися футбол. Як наші футболісти можуть не отримувати дисциплінарні санкції, коли є невірні рішення арбітрів? Вони весь час помиляються. Раніше в газеті “Команда” виставляли оцінки після гри футболістам і арбітрам. Зараз ніхто не знає, як вони відпрацювали на грі. Чому не можуть публічно висвітлювати оцінки рефері за гру? Ми ж живемо в демократичній країні! Тому й люди згодом починають їх бити, вболівальники нецензурно висловлюються у їхню адресу. Зараз уже всі у футболі розуміються. Я говорю не лише за нашу команду, а й за інші клуби.

Ми маємо філософію команди – беремо гравців лише з нашого регіону. Вважаю, що це вірно, адже у нас немає грандіозного завдання вийти у Прем’єр-Лігу тому, що потрібно мати великий бюджет, інфраструктуру та добудований стадіон.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!