Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

БУКОВИНА – КАРПАТИ – 0:3. Галичани продовжують боротьбу за Першу лігу



У суботу, 8 травня, у Чернівцях відбувся матч 21 туру Другої ліги (група «А»), в якому місцева ФСК «Буковина» приймав ФК «Карпати» (Галич).

Вже на 2 хвилині «Буковина» завдала першого удару по воротах «Карпат» – Козлов пробив значно вище. Гості відповіли ударом Нагорного зі штрафного на 5 хвилині – Пономаренко відбив. А на 8 хвилині захисники «Буковини» ледь самі не «привезли» собі гол. Дмитрієв поблизу власного штрафного майданчика віддав неточний пас на Еногелу, капітан галичан хотів перекинути голкіпера, однак перекинув і ворота.

Ще один гольовий момент футболісти «Карпат» створили на 13 хвилині. Лебедь тонким пасом вивів партнера «на побачення» з Пономаренком, однак Бей не зміг обіграти воротаря. За дві хвилини свій момент знайшов нападник чернівчан Палагнюк, однак змістившись із лівого флангу в центр пробив вище воріт. Ще за дві хвилини Палагнюк мав замикати подачу Клочана – його випередив захисник «Карпат» і перевів м’яча на кутовий.

Галичани були близькими до забитого м’яча на 28 хвилині. Хомченко віддав передачу на вільного Семчука, а той з гострого кута влучив у штангу. Ще один гольовий момент гості створили на 37 хвилині. Після затяжної позиційної атаки Семчук знову опинився на ударній позиції перед голкіпером – Пономаренко врятував.

На 45 хвилині футболісти «Буковини» влаштували штурм воріт «Карпат», однак до голу справа так і не дійшла. Перший тайм закінчився із рахунком 0:0.

Другу половину зустрічі активніше розпочали чернівчани. На 47 хвилині Рябий прострілював із правого флангу, а Козлов не зміг акцентовано пробити головою. А потім розпочалась 10-хвилинка, яку вболівальникам «Буковини» потрібно просто забути. На 56 хвилині Лебедь замкнув простріл із правого флангу – 0:1. На 63 хвилині Лебедь пробивав з 12 метрів, його удар підкорегував Хомченко – 0:2. А через дві хвилини Лебедь оформив дубль. Півзахисник «Карпат» вдало зіграв на добиванні – 0:3.

Одразу після виходу на заміну на 70 хвилині небезпечно пробивав екс-футболіст «Буковини» Страшкевич – м’яч пролетів над «дев’яткою». «Жовто-чорні» відповіли ударом зі штрафного Палагнюка на 86 хвилині – голкіпер перевів м’яча на кутовий. А на 90+2 хвилині арбітр призначив пенальті у ворота «Буковини» за фол на Худобяку. Нападник взявся пробивати одинадцятиметровий, однак Пономаренко відбив його удар.

«Карпати» переривають двохматчеву без виграшну серію, та продовжують боротьбу за прохідне місце в Першу лігу, хоча прямі конкуренти галичан також здобули перемоги.

Чемпіонат України, Друга ліга, 17-й туру

«Буковина» (Чернівці) – «Карпати» (Галич) – 0:3 (0:0)

Голи: Лебедь (56, 65), Хомченко (63)

«Буковина»: Пономаренко, Рябий Д., Дмитрієв, Орловський, Гакман, Еногела, Боровець, Козлов (Беслюбняк, 83), Рябий А., Клочан (Карповський, 77), Палагнюк.
Запасні: Пилипчук, Мануіла, Хучбаров.
Головний тренер: Євген Коваленко.

«Карпати» (Галич): Вульчин, Поручинський (Вичіжанін, 53), Матушевський, Никитюк, Нагорний, Вербний, Лебедь (Страшкевич, 69), Козак, Бей (Мердєєв, 57), Хомченко (Худобяк, 69), Семчук (Танчин, 76).
Запасні: Зеленський, Авраменко, Марушка.
Головний тренер: Роман Гнатів.

Попередження: Рябий Д. (30), Козлов (36), Еногела (43) – Нагорний (22).

Вилучення: Дмитрієв (90+1)

8 травня 2021 року. 17:00. Чернівці, стадіон «Буковина»

Арбітр: Галіцин Р.В. (Київ)
Асистенти арбітра: Цмоканич Н.М. (Львів) / Кравченко Ю.С. (Львів)
Четвертий арбітр: Кошура А.В. (Чернівці)
Спостерігач арбітражу: Троцюк О.П. (Луцьк)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!