НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру



Сьогодні завершився 7-й тур обласного чемпіонату з несподіваними результатами, а саме в калуському поєдинку команда Василя Качура без славно поступилася, «Бескид» показав зуби дублерам «Прикарпаття», а «Ніка-Вовчинець» і «Сокільське» виривають перемогу в заключні хвилини.

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру 2 → КАЛУШ, ГАРДА – КАРПАТИ БО

В цьому сезоні команди встигли провести очне протистояння. В рамках попереднього етапу Кубка області калушани вибили з турніру команду Василя Качура, завдавши його підопічним першої поразки в поточному сезоні. А сьогодні «Гарда» завдала першої поразки в чемпіонаті області, яку «карпатівці» запам’ятають на довго.

У першому таймі господарі переграли брошнів-осадську команду по всіх статтях, забивши у ворота «Карпат» три «сухі» голи. У першій же атаці «Гарда» повела в рахунку: Тарас Пецків з лівого флангу прострілив у карний майданчик, де Андрій Рибатчин перший налетів на м’яч, відправивши того у сітку воріт – 1:0. В середині тайму з подачі Віктора Яневича від кутового прапорця дальню стійку замкнув Тарас Пецків – 2:0, а довів рахунок до розгромного Богдан Денега, який з передачі Пецківа переграв кіпера «Карпат» – 3:0.

Друга половина матчу мало чим відрізнялась від першої, хіба що тим, що гості змогли забити гол у ворота Богдана Кузіва. І то спочатку проґавили розіграш штрафного від Ярослава Олевича, який швидко ввів м’яч у гру по флангу на Андрія Рибатчина, а той змістився у карну площу і віддав передачу на Пецківа. Нападник «Гарди» одним дотиком переправив «круглого» у ворота – 4:0.

«Карпати» відповіли одним голом і то не обійшлось без помилки суперника: Олевич невдало перервав закидання на хід Андрія Луцького, практично віддавши м’яч супернику. Луцький вибіг на ворота Кузіва і з пів кола штрафного майданчика пробив повз воротаря – 4:1.

Далі команда Михайла Басараба довела рахунок до не пристойно розгромного. Мар’ян Джус з центра поля віддав передачу на Івана Матуляка, який грудьми скинув на Івана Максим’юка, а той замкнув розіграш – 5:1. За 5 хвилин до кінця матчу багатоходівку у штрафній площі замкнув той же Максим’юк. А завершив побиття «Карпат» Матуляк, який з передачі Андрія Драгана з центрального кола, забив під ближню стійку – 7:1.

«ГАРДА» (Калуш) – «КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – 7:1 (3:0)

Голи: Рибатчин (1), Пецків (21, 63), Денега (32), Максим’юк (77, 85), Матуляк (88) – Луцький (66).

3 жовтня 2021, Калуш, стадіон «Хімік» – 16:00

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру 2 → НАДВІРНА, БЕСКИД – ПРИКАРПАТТЯ-ТЕПЛОВИК

До Надвірної на матч проти «Бескиду» приїхав один з претендентів на чемпіонське звання – «Прикарпаття-Тепловик».

Не зважаючи на статус суперника «Бескид» надійно відіграв в обороні, залишивши команду Віктора Данищука без результативної дії. Натомість самі скористалися своєю нагодою на 100%. Єдиний м’яч в зустрічі забив Іван Максим’юк, який реалізував одинадцятиметровий удар – 1:0.

«БЕСКИД» (Надвірна) – «ПРИКАРПАТТЯ-ТЕПЛОВИК» (Івано-Франківськ) – 1:0 (1:0)

Гол: Максим’юк (32)

3 жовтня 2021, Надвірна, стадіон «Нафтовик» – 16:00

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру 2 → ВОСКРЕСІНЦІ, ВАРАТИК – КАЛУШ

Битва аутсайдерів. Так можна охарактеризувати поєдинок, який відбувся на Коломийщині між «Варатиком» і «Калушом». До поєдинку команди підійшли з найгіршими показниками серед учасників обласного чемпіонату. На двох команди заробили у попередніх шести турах 2 очка і всі в активі коломийської команди.

У першому таймі команди вели боротьбу здебільше у центрі поля, з рідкісним створенням моментів. Один з таких створили господарі, коли Петро Іваничук віддав передачу на Івана Гаврилюк між двома захисниками калушан, але той не зміг переграти Володимира Ланевського. Калуська команда залишалася практично без гольових моментів. У другій половині першого тайму «Варатик» все більше переходив в атаку, в результаті чого досяг результату. Роман Сметанюк виконав стандарт з центра поля у штрафну суперника, де на м’ячі перший Назар Базюк, який пробив головою по воротах, але м’яч після відскоку від газону влучив у поперечину. На добиванні перший зорієнтувався граючий тренер «Варатика» Андрій Олійник, відправивши головою м’яч у сітку воріт – 1:0.

Другий тайм розпочався з атак господарів. В одній з них Роман Николяк ледь не забив у власні ворота, коли намагався винести м’яч зі штрафного майданчика, але зрізав під поперечину, і лише кіпер підчистив «грішки» партнера. В іншому епізоді відзначимо індивідуальні дії Романа Левандовича, який пройшов між двома гравцями «Калуша» , далі прокинув м’яч ще між двома оборонцями увійшовши у штрафну площу і лише там Василь Бугрій ударом по нозі ззаду зупинив коломиянина. В даному епізоді головний арбітр матчу порушення не побачив.

Попри ігрову перевагу над суперником «Варатик» намагався збільшити свою перевагу в рахунку, але пропустив у власні ворота . Після контратаки правим флангом Павло Луцький подав у штрафний майданчик, де після серії ударів у площину воріт Ігор Гавадзюк вийшов переможцем, і здавалося, коли м’яч опинився у Левандовича небезпека для господарів минулася, але той віддав передачу на суперника, а саме Андрію Шусту, який без роздумів вколотив м’яч у сітку воріт – 1:1.

«ВАРАТИК» (Коломия) – ФК «КАЛУШ» – 1:1 (1:0)

Голи: Олійник (35) – Шуст (76)

3 жовтня 2021, стадіон с. Воскресінці – 16:00

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру 2 → ТЮДІВ, СОКІЛЬСЬКЕ – КАРПАТИ К

Для обох команд гуцульське дербі виявилось не легким. У попередньому турі «Сокільське» поступилося лідеру чемпіонату, а «Карпати» (Кути) не змогли переграти скромний «Варатик» (0:0), тому для обох команд – важливий поєдинок у плані реабілітації.

У першому таймі гості повели в рахунку завдяки одинадцятиметровому удару Михайла Берсана – 0:1. По перерві господарі змогли зрівняти результат ближче до середини тайму, голом у відповідь відзначився Назар Гуменюк – 1:1. Матч йшов до мирового завершення, як за 5 хвилин до кінця матчу Юрій Радиш влучним ударом приносить перемогу тюдівській команді – 2:1.

«СОКІЛЬСЬКЕ» (Тюдів) – «Карпати» (Кути) – 2:1 (0:1)

Голи: Гуменюк (63), Радиш (85) – Берсан (30)

3 жовтня 2021, Тюдів, стадіон «Тюдів Арена» – 16:00

Чемпіонат області: Побиття в Калуші, камбек в Гуцульському дербі, а в Надвірній сенсація, результати недільних матчів 7-го туру 2 → ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ – ПРОБІЙ

У разі перемоги «Пробою» над своїм суперником команда Василя Блясецького могла зрівнятися з івано-франківцями по набраних балах, проте підсумок поєдинку виявився зовсім іншим.

У першому таймі «Ніка-Вовчинець» була ближчою до взяття воріт Юрія Кисилиці, але кіпер гостей у першій половині гри втримав свої ворота на замку, та й гості не змогли розпечатати протилежні ворота – 0:0.

По перерві «Пробій» відразу вийшов вперед у поєдинку – розіграш кутового завершився ударом Володимира Гультая у ствір воріт – 0:1. Не минуло й 10 хвилин, як господарі зрівняли рахунок. Партнери по команді вивели Мирослава Лазара віч-на-віч з Кисилицею, який пробив у дальній кут воріт – 1:1.

Матч проходив з перемінними контролем м’яча, виходити вперед могла як одна команда, так інша. В кінці матчу хорошу нагоду втратили гості, але з навісної подачі від Олега Керчу Роман Гаврилюк не зміг відправити м’яч у рамку воріт. А ось команда Андрія Нестерука на прикінці матчу своїм шансом скористалась. За 3 хвилини до завершення поєдинку Олександр Тимченко зробив забігання у вільну зону в штрафному майданчику, куди отримав передачу і розстрілює ворота гостей – 2:1.

«НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – «ПРОБІЙ» (Городенка) – 2:1 (0:0)

Голи: Лазар (55), Тимченко (87) – Гультай (47)

3 жовтня 2021, Івано-Франківськ, стадіон «Хет-Трик Арена» – 17:00

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Фото ФК «Калуш»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!