Друга лігаНовиниЧемпіонат України

Назар ВЕРБНИЙ: “Переконаний, що найкращі матчі попереду”



Дві гольові передачі та потужна гра в центрі поля — цей гравець максимально посприяв перемозі своєї команди в грі проти Буковини. Тож став героєм туру за визначенням Sport Arena та ПФЛ і тепер в інтерв’ю розповідає, як гралося галицьким Карпатам у черговій успішній грі.

Герой восьмого туру Другої ліги Назар Вербний поділився враженнями від перемоги над Буковиною (3:1), а також розповів амбітні завдання, які ставляться перед клубом.

– Завжди приємно, коли оцінюють твої старання, – підкреслив 23-річний гравець Карпат. – Хочеться подякувати партнерам по команді, адже без них не зміг би отримати таке визнання. Намагатимуся прогресувати від матчу до матчу, щоб у майбутньому своєю грою приносити ще більше користі Карпатам (Галич).

– Як у вас виник варіант з продовженням кар’єри у Карпатах (Галич)?

– У мене було декілька пропозицій продовження кар’єри як в Україні, так і закордоном. Чому вирішив перейти до Карпат (Галич)? У мене нещодавно народився син, тому хотілося бути ближче до дитини. Коли отримав пропозицію від галицького клубу, то вирішив, що на даний момент краще залишитися вдома.

– Зараз ви найбільш іменитий гравець галицького клубу, адже вже мали змогу зіграти 45 матчів в Favbet Лізі. Ця відповідальність перед партнерами на вас додатково не тисне?

– Маю надію, що ще зіграю в Favbet Лізі.  На футбольному полі ми всі рівні і немає значення скільки в кого матчів в Favbet Лізі. Повинні допомагати один одному в кожному ігровому епізоді.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб перед грою з Буковиною? Можна сказати, що це була гра за шість залікових пунктів?

– Тренерський штаб ретельно розібрав гру Буковини. На теоретичних заняттях перед нами поставили завдання застосовувати високий пресинг. Чудово, що це принесло свої результати і ми здобули важливу перемогу.

– На 15 хвилині ви скористалися помилкою захисника та воротаря Буковини і віддали на Бея, який відправив м’яча у сітку. Скористалися тренерською настановою?

– Буковина — хороша команда, яка вміє грати футбол. Вони намагаються грати за рахунок контролю м’яча, дорожать м’ячем у кожному ігровому епізоді. Нам необхідно було високо пресингувати захисників Буковини, не давати їм часу на ухвалення рішень. Завдяки такій грі вдалося забити два м’ячі.

– У моменті з другим голом ви віддали на Козака, який влучно пробив у ближній кут. Після цього забитого м’яча вже відчули, що не віддасте перемогу?

– Відчували, що гра нам дається, переважаємо суперника. Проте, завжди треба грати до кінця. Поки не прозвучав фінальний свисток необхідно бути максимально сконцентрованими.

– Пропущений м’яч у компенсований час вас ще більше мотивував? Напевно, цей м’яч змусив команду грати у другому таймі більш сконцентровано?

– Завжди неприємно пропускати у роздягальню. Під час перерви переговорили один з одним. Розуміли, що потрібно докласти максимум зусиль для перемоги. Вийшли на другу половину зустрічі з гарячим серцем і холодним розумом та довели гру до логічного завершення.

– Особисто для вас матч з Буковиною став найкращим у цьому сезоні?

– Початок сезону пропускав через травму і зараз лише починаю набирати форму. Важливо, що вдається додавати від матчу до матчу. Щодо найкращих матчів, то переконаний, що вони ще попереду.

– Задоволені стартом сезону? Напевно, для такої молодої команди четверте місце після восьми турів – це хороший результат?

– Залишився неприємний осад від стартових двох турів нового сезону. Ми втратили чотири залікових пункти, хоча мали перемагати. Перед командою стоїть завдання підвищення у класі, тому не можна було втрачати ці залікові пункти. Важливо, що вдалося зробити правильні висновки і поступово додаємо в якості гри і результатах.

– У наступному турі ви зіграєте проти Ужгорода, який є прямим конкурентом у турнірній таблиці. З якими очікуваннями підходите до цього протистояння?

– Налаштовуємося лише на перемогу. Якщо не ставити максимальних завдань, то можна не виходити на поле. Розуміємо, що нам буде непросто, але зробимо все можливе, щоб досягти позитивного результату. Думаю, що гра буде цікавою та безкомпромісною.

Sportarena

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!