НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ОБОЛОНЬ – ПРИКАРПАТТЯ – 4:1. Мостовий починає з розгромної поразки



З новою-старою назвою, але все ж без уболівальників на трибунах дебютували кияни в сезоні 2020/21. Перший матч на “Оболонь Арені” мав відбутися ще тиждень тому, але тоді на заваді став коронавірус в стані суперника, рівненського “Вереса”.

“Прикарпаття” також пропускало перший тур через коронавірус, правда знайшли його саме в стані іванофранківців. У гостей також не обійшлося без дебютів – звітний поєдинок став першим на чолі команди рідного краю для Руслана Мостового, який замінив на тренерському містку Володимира Ковалюка. Цікаво, що формальним приводом для відставки попереднього наставника став виліт з Кубку, в якому “Прикарпаття” все ж візьме участь й надалі за мотивами дискваліфікації “Поділля”. Але кого це вже хвилює, адже час назад не повернути…

Фанати “Прикарпаття” все ж дісталися до столиці, хоч і не потрапили на стадіон. Але навіть з-за його меж їх було добре чути. Можливо, саме підтримка рідної публіки надихнула Івана Сондея, який вже в дебюті небезпечно виконав штрафний. Федорівський витягнув м’яч з-під поперечини, чим врятував “пивоварів” від неприємностей. Однак після бадьорого початку з боку гостей господарі перехопили ініціативу і почали створювати свої напівмоменти, в основному після стандартів від Загальськоо. Одного разу м’яч навіть опинився за спиною Піцана, до речі колишнього голкіпера “Оболоні”, але не був зарахований.

А ось в дебюті другого тайму команди обмінялися вже легітимними взяттями воріт. Бровченко замкнув дальню штангу після прострілу зліва. Але не встигла “Оболонь” як слід порадіти, як Микола Сікач замкнув навіс зліва, здається, у виконанні Івана Сондея. Правда вже на десятій хвилині другого тайму “пивовари” знову провели результативну атаку, яку розігнав з центру поля Юрій Бровченко. Пас направо знайшов Голікова, а ось Олександр віддав вже на Ігоря Мединського. У хавбека команди Валерія Іващенка був час щоб прийняти, обробити і пробити точно в правий кут воріт суперника.

У кінцівці “Оболонь” забила третій гол після награної комбінації з навісом справа і скидкою на дальню штангу, яку замкнув центральний захисник Василь Білий. Цей гол остаточно заспокоїв команди, яким залишалося просто дограти поєдинок. Але все ж вийшовші на заміну Гуттінер і Майданевич ще встигли створити міні-шедевр. Причому найбільш яскраво проявив себе в цьому епізоді не асистувавший партнеру по команді бразилець, хоч як дивно це не виглядало, а саме українець, що одним фінтом прибрав двох опонентів і розстріляв воротаря.

Старт сезону вийшов обнадійливим для “пивоварів”. А ось Руслану Мостовому є над чим подумати перед наступним туром, у “Прикарпаття” вистачає проблем як ігрових, так і кадрових.

ua футбол

Чемпіонат України, Перша ліга ПФЛ, 2-й тур

Оболонь (Київ) – Прикарпаття (Івано-Франківськ) – 4:1 (0:0)

11 вересня 2020 року. Київ, стадіон “Оболонь Арена” – 18:00

Голи: Бровченко (49), Мединський (55), Білий (73), Майданевич (86) – Сікач (52)

Оболонь: Федорівський, Осман, Білий, Безуглий, Голіков, Матяж (Покотилюк 90), Савченко (Мате 87), Загальский (Гуттінер 67), Бровченко (Майданевич 78), Мединський, Батальський (Щебетун 58).

Прикарпаття: Піцан, Борисевич (Сікач 32), Мелінішін, Бочкур, Воробчак (Шпирка 62), Вацеба, Януш, Дербах (Семотюк 78), Цюцюра (Кохман 72), Сондей, Барчук (Кузьмін 83).

Попередження: Матяж (23), Голіков (63) – Януш (46)

Арбітр: А.Кошура (Чернівці). Асистенти арбітра: В.Остапчук, Ю.Ковальчук (обидва – Львів).
4-й арбітр: С.Задиран (Київська обл.). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!