ВетераниІсторіяНовини

Такі різні перемоги: екскурс у минуле



Разом із спільнотою «Ветерани футболу Прикарпаття» продовжуємо розповідь про те, як івано-франківський «Спартак»/«Прикарпаття» виступав в різні роки.

1975 рік

Такі різні перемоги: екскурс у минуле 2

На початку червня 1975-го івано-франківський «Спартак» здобув свою п’яту перемогу у Першій союзній лізі. Зокрема, у матчі 12-го туру на стадіоні «Спартак» команда здобула вольову звитягу над непоступливим «Кайратом». У воротах гостей відзначались забитими м’ячами два Степани.

Вже на 2-й хвилині Степан Рибак відкрив лік забитим м’ячам у матчі. Футболісти столиці Казахської РСР через 12 хвилин рахунок зрівняли. Забитим м’ячем у воротах Василя Кириченка відзначився Віктор Катков. На 23-й хв. Чеботарьов вивів гостей вперед, але Степан Чопей усього через дві хвилини завершив результативну атаку своєї команди, яку розпочав Юрій Іванов.

До перерви глядачі стали свідками ще одного забитого м’яча. Свій другий гол у грі провів Степан Рибак. Як потім виявилось, його постріл на 40-й хв. із далекої відстані виявився переможним для команди з Прикарпаття. Ось так два Степани принесли звитягу «Спартаку» над одним із фаворитів Першої ліги.

Для Степана Чопея цей гол став одним із сімнадцяти, які він забив у тому сезоні, встановивши рекорд бомбардирів команди за час виступів її у Першій лізі. А для Степана Рибака цей дубль став одним із п’яти, якими він відзначався у футболці «Спартака».

1976 рік

Такі різні перемоги: екскурс у минуле 3

В межах 11-го туру чемпіонату СРСР серед команд Першої ліги івано-франківський «Спартак» приймав «Ністру». 3 червня на стадіоні «Спартак» під проливною зливою (дощ завжди був на фарт) вольову перемогу здобули господарі поля.

Пропустивши першими, спочатку від Ігоря Надеїна на 20-й хв. та на 41-й хв. від Юрія Хлопотнова, «спартаківці» до перерви змогли скоротити рахунок. На 45-й хв. відзначився Михайло Паламарчук. На 57-й хв. господарі поля зрівняли рахунок.

Забитим м’ячем відзначився Богдан Копитчак, який виявився вправнішим у повітряній дуелі із захисником команди столиці Молдавської РСР. За 7 хвилин до завершення матчу Михайло Па ламарчук відзначається вдруге. Його дубль у грі приносить вольову перемогу над «Ністру», яка вперше у сезоні зазнає поразки у виїзному матчі. Для дебютанта «Спартака» Михайла Паламарчука цей м’яч став п’ятим у сезоні. Перемога дозволила «Спартаку» піднятись на 6-у сходинку турнірної таблиці, за підсумками зіграних 11-ти турів.

ЗК

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!