Перша лігаТопЧемпіонат України

КОВАЛЮК: «Боротьба буде безкомпромісною і запеклою»



Головний тренер «Прикарпаття» Володимир Ковалюк напередодні західноукраїнського дербі розповів: в якому стані його підопічні підходять до запеклого протистояння з «Рухом», про головний козир івано-франківців та підтримку «дванадцятого» гравця.

ПРО ЗНАЧЕННЯ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКОГО ДЕРБІ

– Наша команда в бойовому настрої підходить до поєдинку з «жовто-чорними», адже ми знаємо «Рух» і його сильні сторони. Мені подобається ця команда, її тренер та Президент. Хочеться, щоб львів’яни в цьому сезоні вийшли в Прем’єр-Лігу України. Для нашої команди – це також хороший подразник, адже матчі між «Прикарпаттям» та «Рухом» – завжди принципові та безкомпромісні. Всі розуміють, що це західноукраїнське дербі й прохідних матчів між нами не буває: є напруга, багато дисциплінарних санкцій тощо. Є все для того, щоб ці матчі привертали увагу вболівальників футболу.

ПРО ПОРАЗКИ У ПОПЕРЕДНІХ ІГРАХ

– Гадаю, на нас поразка від «Волині» у компенсований арбітром час не надто повпливала, адже у «хрестоносців» – дуже хороша команди. Звичайно, шкода, що хлопці не дотерпіли тому, що матч давався. Я задоволений якістю гри моїх підопічних. Втім, нам не вдалося реалізувати свої моменти і ще й пропустили наприкінці, але ми проаналізували всі помилки. У футболі головне – не жити минулим. Потрібно якнайшвидше забути про крайній поєдинок і готуватися до нових викликів.

Переглянули матч «Руху» проти «Гірника-Спорт». Розібрали усі тонкощі гри «жовто-чорних»: сильні сторони й проблемні аспекти. Напевно, на львів’ян вплинула важка гра проти «Металіста 1925», фізично вони не відновилися. А ще важка дорога у Полтавську область… Всі ці моменти вплинули на поразку «Руху», але львів’яни мають свій ігровий почерк і стиль.

Гадаю, завтра «Прикарпаття» покаже непогану гру. Головне, щоб погода сприяла, адже зараз у Івано-Франківську ожеледиця і газон, напевно, буде не в надто хорошому стані.

ПРО СИЛЬНІ СТОРОНИ КОМАНД

– «Прикарпаття» ціниться лише своїми бійцівськими якостями. Ми не можемо сказати, що у нас підбір футболістів сильніший, аніж у «Руху». Граємо лише місцевими футболістами, в нас немає такого великого вибору гравців. Ми не можемо позволити собі запросити висококваліфікованого виконавця, але у нас є міцний колектив, де кожен горою стоїть один за одного, усі б’ються на футбольному полі. Коли нам вдається проявити шалене бажання, то ми добиваємося перемог.

Організація гри – найсильніша сторона «Руху». Неозброєним оком помітно, що в команди з’явився тренер, який поставив ігрову дисципліну на футбольному полі. А ще в львів’ян є хороші футболісти, які мають досвід виступів у Прем’єр-Лізі. «Рух» – гідний суперник, з яким мала б вийти бойова гра.

ПРО «ДВАНАДЦЯТОГО» ГРАВЦЯ

– Ми дуже любимо наших вболівальників. Хочемо створити для них усі умови, щоб вони отримували задоволення від перегляду наших матчів. Найголовніша вимога людей – аби гравці не «сачкували» на футбольному полі. На матчі «Прикарпаття» в Івано-Франківську ходить найбільше людей серед усіх команд Першої ліги України. «Дванадцятий» гравець – хороший адреналін для наших футболістів, адже люди у Івано-Франківську вміють вболівати. Після поразки від «Волині» вболівальники аплодували стоячи, скандували «молодці», адже хлопці віддали всі сили на футбольному полі.

ПРО СТИЛЬ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКОГО ДЕРБІ

– Гадаю, обидві команди обережно розпочнуть поєдинок, але боротьби буде дуже багато. Ця боротьба буде безкомпромісною і запеклою. На багато голів не розраховую. Хочеться потішити вболівальників хорошою грою, щоб люди не сумували на стадіоні, а навпаки отримували задоволення. Я завжди говорю, що ми граємо лише для вболівальників. Не завжди є результат, але вболівальникам має бути цікаво. В Україні не так багато місць, де можна піти і виплеснути весь свій адреналін.

ФК Рух

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!