Перша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області, 6-й тур: «Нафтовик» капітулює на власному полі, сенсація у Франківську



В Івано-Франківській області відбулися матчі 6-го туру чемпіонату в першій лізі. Як і в минулих турах представники аматорського чемпіонату України проведуть свої матчі серед тижня, а сьогодні були зіграні три поєдинки.

«Вихор» (Ямниця) – ФК «Турка» – 2:3

В Ямниці відбувся поєдинок між командами із середини турнірної таблиці, «Вихор» приймав ФК «Турка». Три очки для кожної із команд суттєво покращило би їх турнірне становище.

Господарі активніше розпочали гру, і вже на 6-й хвилині відкрили рахунок, гол забив найкращий бомбардир команди – Святослав Шевченко. До кінця першої половини команди активно діяли біля воріт суперників, але результат на табло не змінився.

По-перерві гравці «Турки» взяли гру під свій контроль. Спочатку, на 51- хвилині, Сергій Проців відквитав один м’яч у ворота «Вихора», а вже через хвилину Павло Якібчук вивів свою команду вперед. Не прийшло і 5 хвилин, як Роман Горбатий зміцнив перевагу турківчан, 1:3 на 57-й хвилині матчу.

Господарі намагалися переломити хід матчу, але гості своїми впевненими діями зводили всі намагання ямничан нанівець. І все таки оборона «Турки» дала збій в одному з епізодів. На 81-й хвилині зустрічі гол забив Степан Ціцюра. 2:3 – важлива перемога для команди з коломийщини.


«Прикарпаття-Тепловик» (Івано-Франківськ) – «Ніка-Вовчинець» (Івано-Франківськ) – 1:1

В Івано-Франківську, на стадіоні «Гірка», відбулось дербі Івано-Франківська. «Прикарпаття-Тепловик», на правах господарів, приймав «Ніку-Вовчинець». Хотя «прикарпатці» були явними фаворитами, але самі гравці «Ніки-Вовчинець» з цим твердженням не були згідні, і дали бій одному з лідерів чемпіонату.

На 24-й хвилині Максим Грушецький відкрив рахунок на користь «господарів». Вже через дві хвилини, за фол в карному майданчику, з одинадцятиметрової позначки, рахунок зрівняв Євгеній Соколенко.

До кінця матчу «Прикарпаття-Тепловик» явно переважав суперника, але результативність підвела гравців атаки. В підсумку 1:1 – сенсаційний результат в Івано-Франківському дербі. Команда Анатолія Полякова здобуває перше очко в чемпіонаті області.


«Нафтовик» (Долина) – «Карпати» (Брошнів-Осада) – 1:4

Центральний матч туру пройшов у Долині. Між собою зустрілися дві кращі команди попереднього сезону. В поточному чемпіонаті суперники теж йдуть в лідерах – з двох-очковою перевагою до початку матчу підійшли підопічні Валентина Москвіна.

Як і годиться лідерам чемпіонату, команди активно розпочали поєдинок. Рахунок в матчі відкрили «нафтовики», на 15-й хвилині влучним ударом відзначився півзахисник команди Богдан Гутник. «Карпати» ще до перерви відквитали один м’яч, гол на рахунку Юрія Іванишина (34′).

Безкомпромісною гра була і в другому тайму, але забивали м’ячі-красені виключно команда з Брошнева-Осади. На 73-й голом відзначився Ігор Цимбалістий, який підібрав м’яча за межами штрафного майданчика суперників, обробив його і з місця вистрілив у ствір воріт.

Під завісу поєдинку дублем відзначився Ростислав Романишин. Спочатку, на 86-й хвилині, скористався сумбурними діями захисників долинян, зльоту, за межі карного майданчика, пробивши ворота. А на першій компенсованій до матчу хвилині, зі штрафного (близько 25 м до воріт) пробив стінку і влучив у ближній до воротаря кут.

1:4 – «Карпати» завдають нищівної поразки чемпіону області і виходять на перше місце в турнірній таблиці.

Турнірна таблиця Чемпіонату області

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!