НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – НИВА Т – 2:1. Важка перемога на «Хіміку»



Коронавірусна пандемія продовжує вносити зміни у футбольні календарі. Зокрема поєдинок між «Прикарпаттям» і тернопільською «Нивою», який мав би відбутися в Тернополі на міському стадіоні, вимушено перенесли в Калуш за обопільною згодою команд. А все тому, що міста Тернопіль та Івано-Франківськ віднесено в «червону карантинну зону».

Номінальні гості сміливіше розпочали матч, більше володіючи м’ячом, проте в середині тайму гра вирівнялася. Серед небезпечних моментів, то можна відзначити дальній постріл Шпирки, котрий вирішив провірити на пильність кіпера «Ниви». Механів спокіно взяв м’яч в руки. У відповідь тернополянин Гатала потужно вистрілив по воротах господарів, захисники «Прикарпаття» підстрахували свого воротаря, кинувшись під м’яч та ліквідували небезпеку.

А на 33-й хвилині івано-франківська команда виходить вперед. Успішні дії Воробчака на правому фланзі атаки призвели до прострільної передачі у штрафну «Ниви», там захисники не вдало вибили м’яч, який відскочив до Дитка. Той з лінії карного майданчика прицільним ударом кладе «круглого» у нижній лівий кут воріт Механіва. 1:0 – після першої половини гри.

Далі відбулась шалена п’ятихвилинка в дебюті другого тайму від обох команд – два голи і стільки ж вилучень. Відразу по перерві в першій атаці «Прикарпаття» відзначився Шпирка. Кузьмин промчався правим флангом та забігши у штрафну гостей, прострілив точно на ногу партнеру по команді, Шпирка переправив м’яч у ворота – 2:0.

В наступній же атаці «Нива» відквитала один гол. За гру рукою у своєму штрафному майданчику Мелінишин отримав другу жовту карточку та вилучення, а команду покарано 11-метровим ударом. Гравець гостей Волохатий влучно виконав вирок – 2:1. В наступному моменті головний арбітр матчу зрівняв скради команд. Різник за симуляцію отримав другу жовту карточку та приєднався до Мелінишина у підтрибунному приміщенні.




Надалі «Нива» більше проводила час у створенні результативного моменту, проте всі їх старання розбивались об захисників господарів. А в середині тайму лайцмен відібрав гол у Скакуна, помітивши офсайд у партнера по команді Кисленка.

Під завершення матчу команди розмінялися небезпечними моментами. Спочатку Воробчак міг знімати всі питання щодо переможця, проте вийшовши на побачення з Механівим не зумів його переграти. Також відзначився кіпер «Прикарпаття». Піцан сейвом зберіг переможний результат для своєї команди після удару впритул від Волохатого вже у компенсований арбітром час. 2:1 – «Прикарпаття» здобуває перемогу і випереджає «Ниву» у турнірній таблиці.

Чемпіонат України. Перша ліга. 8 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Тернопіль) – 2:1 (1:0)

21 жовтня 2020 року. Калуш, стадіон «Хімік» – 15:00

Голи: Дитко 33’, Шпирка 46’ – Волохатий 48’(п)

«Прикаппаття»: Пицан, Кузьмин, Воробчак, Семотюк, Мелінішин, Вацеба, Барчук, Шпирка, Пархуць, Дитко, Конкольняк. Запасні: Бочкур, Хома, Януш, Дербах, Борисевич, Пастух, Сикач, Сердюк, Геник, Цюцюра, Коржак. Головний тренер: Руслан Мостовой.

«Нива»: Механів, Хруставка, Демчук, Вовченко, Дворовенко, Демченко, Волохатий, Малащук, Різник, Гатала, Зінкевич. Запасні: Єрмолов, Жупанський, Бідний, Зінь, Кисленко, Кохман, Мамешев, Проців, Скакун. І.о. головного тренера: Ігор Білан.

Вилучення: Мелінишин 47’ – Різник 49’

Арбітр – Євген Цибулько (Черкаська обл.)
Асистенти арбітра – Богдан Хімич (Київ), Юрій Вашкевич (Чернігів)
Четвертий арбітр – Іван Салаш (Калуш)
Спостерігач арбітражу УАФ – Роман Гамаль (Чернівці)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!