НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

Команда Рипана не витримала п’ять заключних хвилин в матчі з «Волинню»



Обидві команди минулого туру програли. Прикарпаття, яке поступилось у рідних стінах Оболоні (0:2), втратило чудову нагоду піднятися на високе для себе третє місце. Пивовари виграли, як кажуть у таких випадках, матч за шість очок. Волині взагалі нема чим хвалитися. Осічка в Ужгороді (0:1) може забагато коштувати лучанам, які знаходяться за крок від небезпечної межі. Можна скільки завгодно говорити про те, що у команди Альберта Шахова гра в запасі, що певною мірою вона має фору над конкурентами, та тільки це саме перенесення ще потрібно виграти.

Щоб не піти у відпустку в статусі одного з аутсайдерів, лучанам кров із носа потрібна була перемога над Прикарпаттям. З перших хвилин вони взялися до реалізації “плану Шахова”. Найреальніший шанс на 18-й хвилині мав Кучеренко, коли він, замикаючи подачу зі штрафного, головою відправив м’яч у поперечину, а Чепелюк на добивання спізнився. Франківці половину першого тайму провели в окопах, а потім вирішили, що відбиватись весь час теж не можна. І провели низку небезпечних атак. З різних дистанцій пристрілювалися Воробчак, Цюцюра, Барчук, але їхнім ударам не вистачало точності.

Другу 45-хвилинку активніше розпочали гості. Логічним став гол, забитий Французом. Лень промчав лівим краєм і вирізав м’яч на п’ятачок – Кучеренко встиг першим, вибивши на кутовий. Після подачі центрбек Прикарпаття вистрибнув вище за всіх і головою увігнав м’яч під ближню стійку – 0:1. На цьому обірвалася суха серія франківців, що тривала 262 хвилини. Ще один стандарт міг збільшити перевагу франківців, але після удару головою Цюцюри м’яч розминувся з воротами. А на 67-й хвилині за Волинь зіграла стійка, коли після подачі з кутового Воробчака та скидки небезпечно пробивав активний Француз.

Крапку у матчі мав ставити Барчук, який заробив і пробивав пенальті, але дев’ятий у сезоні гол від прикарпатського форварда вболівальники не побачили. З його ударом з 11-иметрової позначки чудово впорався Неділько. Цей промах зрештою коштував гостям перемоги. На 86-й хвилині Кобзар, якого Альберт Шахов випустив на заміну, після скидки Войтіховського вискочив на побачення з Піцаном і в дотик пробив над кіпером – 1:1.

Нічия? Господарі були іншої думки і в компенсований час Ляшенко взяв гру на себе, заробив пенальті і сам же його реалізував, принісши три важливі очки Волині. Неймовірна розв’язка у західноукраїнському дербі. У Прикарпаття залишилося 28 очок, Волинь набирає 25 очок і уникає небезпечної зони.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 20-й тур

«Волинь» (Луцьк) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:1 (0:0)

Голи: Кобзар (86), Ляшенко (90+1, пен.) – Француз (53).

На 74-й хвилині Барчук (“Прикарпаття”) не реалізував пенальті (воротар).

Волинь: Неділько, Чернов (Миронюк, 87), Войтіховський, Сасовський, Цюпа, Кучеренко, Рябов, Чепелюк (Кобзар, 62), Ляшенко, С.Кристін (Мороз, 66), Хагназарі (Сад, 76).

Прикарпаття: Піцан, Сікач, Пастух, Француз, Лень, Воробчак, Семотюк, Сондей, Цюцюра (Рудюк, 75), Кузьмин (Дитко, 83), Барчук (Горбаченко, 88).

Попередження: Войтіховський (45), Сасовський (59), Цюпа (73), Сад (77) – Семотюк (61).

26 листопада 2021 року. 17:30. Луцьк, стадіон “Авангард”. +6 С
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: Я.Пилипенко (Кропивницький), С.Соботюк (Житомир).
4-й арбітр: С.Подригуля (Луцьк). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!