Кубок ЧМРОНовиниТопЧемпіонат області

Кубок області: «Благо-Юність» вириває перемогу у додатковий час, «Ураган» в більшості долає «Нафтовик», результати 1/4 фіналу



14 листопада відбулись чвертьфінальні матчі Кубка Івано-Франківської області з футболу сезону 2021-2022 років.

«Нафтовик» підійшов до поєдинку з «Ураганом» в кращому ігровому тонусі, які що тижня провели матчі обласного чемпіонату. Натомість їхній суперник в останнє виходив на футбольне поле ще 17 жовтня в рамках чемпіонату України серед аматорів, тоді переграли київський «Локомотив» з рахунком 3:1. Майже місячна перерва «Урагана» дала в знаки, які поступово адаптовувались до ритму «нафтовиків». Господарі в першому таймі здійснивши кілька гострих атак, проте без взяття воріт, а в середині першої 45-хвилинки долиняни залишилися в меншості – на 28-й хвилині Євгеній Петрика отримав пряму червону карточку. По перерві гості перехопили перевагу і заграла активніше, яку втілили у забитий гол – під час реалізації штрафного удару Ігорю Кушецькому вдалося забити м’яч у ворота – 0:1. За чисельної переваги черніївці наростили і перевагу на табло – протягом трьох хвилин Іван Легкий забезпечив комфортну перемогу «Урагану» і путівку до півфіналу – 0:3.

У Франківському дербі до півфінальної стадії пробивається «Ніка-Вовчинець», яка переграла «Прикарпаття-Тепловик» завдяки єдиному голу в поєдинку у виконанні Марка Попівняка – 1:0.

ФК «Калуш» на полі суперника вибив з турніру останнього друголігового представника – делятинський «Прут». На швидкий гол Мар’яна Олексина господарі відповіли відразу, відзначився Михайло Ковалюк – 1:1 на 4-й хвилині! До перерви Мар’ян Олексин вдруге засмутив ворота «Прута», оформивши дубль, що стало останнім взяттям воріт у поєдинку. 1:2 – кубкові справи у підопічних Петра Лесіва значно кращі, аніж в чемпіонаті області.

Безперечним фаворитом матчу в Кутах вважалось «Благо-Юність», але як показав поєдинок, верхнянці зарано почали планувати відпочинок у зимове міжсезоння – місцеві «Карпати» дали бій лідеру чемпіонату. У першій половині гри команди намагалися схилити чашу терезів на свою користь, але практично за рівної боротьби учасники дійства сильнішого не виявили. У другому таймі на полі точилась не менш цікава та без компромісна боротьба, і з гольовими моментами. Відкрили рахунок гості, коли Святослав Шевченко пасом у коридор між захисниками «Карпат» вивів Назарія Герина на ворота Любомира Жикаляка – гравець «Благо-Юність» в один дотик відправив м’яч у ближній кут – 0:1. За кілька хвилин Давид Шутак відправив м’яч у штрафну зону суперника, де Петро Шахрай тонко зіграв з Дмитром Бєлоусовим із ударом у ствір воріт останнього – 1:1. Матч так і завершився з рахунком, який не виявив переможця, тому протистояння перейшло у екстра тайми. Кульмінація сталась на 94-й хвилині, коли Шутак заплів ноги Шевченку у карному майданчику, за що суддя показав на 11-метрову позначку. Сам постраждалий реалізував вирок і витягує «Благо-Юність» до 1/2 фіналу – 1:2.

Кубок області: «Благо-Юність» вириває перемогу у додатковий час, «Ураган» в більшості долає «Нафтовик», результати 1/4 фіналу 2
Фото «Благо-Юність»

Кубок області, 1/4 фіналу, 14 листопада

«Ніка-Вовчинець» (Ів.-Франківськ) – «Прикарпаття-Тепловик» (Ів.-Франківськ) – 1:0
«Нафтовик» (Долина) – «Ураган» (Черніїв) – 0:3
«Прут» (Делятин) – ФК «Калуш» (Калуш) – 1:2
«Карпати» (Кути) – «Благо-Юність» (Верхня) – 1:1, додатковий час – 0:1

Головне фото ФК «Калуш»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!