НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

«Благо-Юність» на мажорній ноті завершує перше коло



Відкладений матч 13-го туру між «Покуттям» і «Благо-Юністю» завершив програму осінньої частини чемпіонату Івано-Франківської області.

Команда Романа Мотуза взяла м’яч під контроль і розпочала розхитувати опонента, який діяв від оборони, але «Покуття» точно грали в захисті, не дозволяючи бити по своїм воротам. Та все ж ті удари які пройшли захисні редути коломиян витягував їхній кіпер Заверуха. Близькими до відкриття рахунку були Іван Романчук, який головою пробив над перекладиною, Танчин цілив у дальній кут за меж штрафного майданчика, проте кіпер зреагував на удар. В іншому епізоді Танчин з гострого кута у штрафній площі не влучив у рамку воріт, і на дальні штанзі Третяку не вдалося заштовхати м’яч у ворота. Свої нагоди змарнував Москалик, який спочатку пробив головою над поперечиною, а згодом його удар парирував Заверуха.

Гол назрівав і в кінці тайму верхнянці таки додавили суперника. Після вкидання м’яча із-за бокової лінії у карну зону від Москалика захисники «Покуття» винесли сферу за лінію штрафного майданчика, але на м’ячі Вацеба, який з дальньої відстані загнав того у сітку воріт – 0:1.

У другому таймі гості продовжили своє домінування на полі. У середині тайму черговий розіграш стандарту від кутового прапорця увінчався голом – Москалик подав у центр лінії воротарського майданчика, де Турчанський першим вискочив на м’яч, вколотивши того у ворота – 0:2. Попри перевагу над суперником на полі, «Благо-Юність» ще й закріпила перевагу на табло. На лівому фланзі Вацеба розіграв стінку з Подолюком, далі віддав на Танчина, а той побачив забігання Гудака у штрафний майданчик віддавши туди передачу у вільну зону на партнера. Гудак, за планом, перший на м’ячі і в однин дотик скорегував напрям «круглого» повз Заверуху у сітку воріт – 0:3.

Перемога команди Романа Мотуза забезпечила верхнянській команді впевнене перше місце в турнірній таблиці, які випереджають найближчого переслідувача на 5 пунктів. «Покуття» залишається у нижній її частині, нижче них знаходяться всього дві команди – земляки з «Варатика» і ФК «Калуш».

Чемпіонат Івано-Франківської області, 13 тур

«Покуття» (Коломия) – «Благо-Юність» (Верхня) – 0:3 (0:1)

Голи: Вацеба (43), Турчанський (59), Гудак (68)

Вилучення: Магурчак (84) – Лаврук (46)

«Покуття» (стартовий склад): Заверуха, Петранюк, Лотоцький, Бекеша, Ткачук, Магурчак, Іванців, Камрадський, Романчук Е., Кендюк, Савчук. Запасні: Ясінський, Габрух.

«Благо-Юність»: Макогон (Семенів, 72), Подолюк (Курташ, 86), Романчук І., Третяк (Долотко, 46), Турчанський, Лаврук, Вацеба (Кукурудз, 76), Танчин, Павлюк (Гудак, 46), Москалик (Герин, 65), Христонько (Канюк, 46).

10 листопада 2021. Коломия, стадіон «Юність» – 14:00

Арбітр: Ярослав Гучок (Івано-Франківськ)
Асистенти арбітра: Мар’ян Будункевич, Богдан Боднар (обоє Івано-Франківськ)
4-й арбітр: Роман Сапович (Коломия)
Спостерігач арбітражу ІФАФ: Ярослав Кобиляк (Івано-Франківськ)

Фото ФК «Благо-Юність»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!