НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

«Прикарпаття» продовжує без програшну серію перегравши «Ужгород»



У черговому матчі 16-го туру Першої ліги зустрічалися Прикарпаття та Ужгород. Івано-франківці непогано показують себе, якщо порівнювати з минулим сезоном, і йдуть на шостому місці турнірної таблиці. Для команди Олега Рипана явно не входило до планів втрачати очки із закарпатцями, які йдуть на останній сходинці. При цьому через дискваліфікацію господарям сьогодні не могли допомогти захисник Писко та півзахисник Рудюк. Ужгород, у свою чергу, почав набирати очки в останніх турах і нарешті «намацав» свою гру. Команда Блавацького стала чергувати перемоги, нічиї та поразки, хоча на старті сезону дуже довго виступала винятково невдало. Загалом, закарпатці, які набрали хід, також явно не хотіли їхати з Івано-Франківська ні з чим.

Вже на перших хвилинах могли відкривати рахунок господарі матчу, адже здорово пробив з-за меж штрафного майданчика Квасний – м’яч пролетів за кілька метрів від воріт Готри. Пізніше у ближній кут пробивав Воробчак, перед цим показавши яскраві фінти, але в площину Назарій також не влучив. На 15-й хвилині Барчук взагалі відправив м’яч у сітку воріт Ужгорода, але Роман перебував в офсайді під час удару свого партнера перед цим. У результаті спрацювало правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Здається, Дуран зробив божевільний пас через усе поле вперед, Хомченко зачепився за м’яч і увійшов до штрафного майданчику, а потім переграв Піцана, пробивши точно в кут – 0:1.

Прикарпаття спробувало швидко відігратися, коли Сондей бив після скидки Семотюка – поряд із дальньою стійкою. Натомість вдалося влучити у площину воріт Волошиновичу, але в ближньому бою Ужгород справді виручив Аксьонов – захисник ногою в підкаті завадив удару гравця господарів. На цьому моменти Прикарпаття не вичерпалися, і після удару Барчука у штрафному майданчику вже Готрі довелося рятувати свою команду. За кілька хвилин вистрілив Семотюк – повз ворота. Команда Рипана повністю домінувала на полі та все ж досягла своєї мети наприкінці першого тайму: Цюцюра в дотик відкотив м’яч на Волошиновича, а той лівою послав круглого точно в кут воріт Готри – 1:1. За цього рахунку команди пішли на перерву.

Очевидно, що гол наприкінці тайму позитивно позначився на грі Прикарпаття, адже господарі вже на старті другої половини вийшли вперед. З ударом Воробчака Готра впорався, але на добиванні Волошинович відправив круглого вже практично у порожні ворота Ужгорода – 2:1. Після другого пропущеного м’яча закарпатці все ж таки почали теж ходити вперед, а не лише грати на утримання. Можна згадати кутовий від Ряшка, коли на вигідній позиції опинився Хомченко, але не зреагував як слід на м’яч, та удар у нього не вийшов. Почав виручати свою команду і Піцан, як після удару Ференцика з кута штрафного.

Але все ж на 71-й хвилині Прикарпаття забило ще один гол, коли Допілка збив Сондея біля власного штрафного , а івано-франківці здорово розіграли стандарт: Кузьмін покотив на Семотюка, той зробив скидку Сондею, а Іван зряче з-за меж штрафного майданчика пробив у сітку воріт закарпатців – 3:1. Наприкінці господарі взагалі могли спорудити шедевр, коли після подачі зі штрафного від Квасного ножицями пробивав Семотюк – повз ворота, а Горбаченко головою не дотягнувся до м’яча, щоб підправити його в сітку.

Команда Олега Рипана піднялася на чисте п’яте місце турнірної таблиці Першої ліги, а від зони плей-оф Прикарпаття взагалі відокремлює лише одне очко. Ужгород залишається на останній позиції.

Man of the match: Ростислав Волошинович (Прикарпаття)
Автор дубля Волошинович заслужено може вважатися найкращим гравцем сьогоднішнього матчу. Саме завдяки його двом м’ячам Прикарпаття спершу зрівняло рахунок, а потім і вийшло вперед.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 16 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – ФК «Ужгород» – 3:1 (1:1)

Голи: Волошинович (44, 53), Сондей (71) – Хомченко (18).

Прикарпаття: Піцан, Квасний, Матушевський, Француз, Лень (Мащенко, 90+3), Воробчак, Семотюк, Сондей (Геник, 76), Цюцюра (Кузьмин, 66), Волошинович (Дитко, 87), Барчук (Горбаченко, 77).

Ужгород: Готра, Савошко, Допілка, Сартіна (Федак, 32), Аксьонов, Вискребенцев, Дуран (Машталір, 42), Ряшко, Пиняшко (Ференцик, 60), Гайдучик, Хомченко (Тищук, 71).

Попередження: Цюцюра (28) – Дуран (41), Федак (57), Готра (71).

30 жовтня 2021 року. 15:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 630 глядачів. +13 С.

Арбітр: Я.Пєсоцький (Суми). Асистенти арбітра: А.Семенов (Дніпро), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!