НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру



В неділю, 24 жовтня, завершився 11-й тур чемпіонату Івано-Франківської області, в яких фаворити впевнено переграють своїх суперників.

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 2 → НАДВІРНА, БЕСКИД – БЛАГО-ЮНІСТЬ

Лідер чемпіонату області завітав до Надвірної, де провів матч з непростим суперником – місцевим «Бескидом». Команда Віктора Поптанича у рідних стінах встигла попсувати настрій долинському «Нафтовику» і «Прикарпаття-Тепловику», яких мінімально здолала.

Попри активніший старт «Благо-Юності», котрі створили кілька нагод, щоб відкрити рахунок, відзначимо удар Романа Москалика з півкола штрафного майданчика, але Микола Трач невпевнено зіграв в даному епізоді і м’яч від нього відскочив до Олега Павлюка, котрий у воротарському майданчику не зміг переграти кіпера, чи з м’якої подачі Святослава Лаврука Віталій Турчанський пробив головою в кількох сантиметрах повз стійку, рахунок все таки відкрили господарі. Андрій Андріїв зі своєї чистини поля закинув м’яч на Олега Куртяника, який випередив захисників гостей та пробив повз Михайла Макогона – 1:0. Вже в наступній затяжній атаці, з двома кутовими, верхнянці зрівняли рахунок. Саме з другої спроби від кутового прапорця Андрій Вацеба відвантажив м’яч на дальню стійку, де вільний Лаврук головою відправляє сферу у сітку воріт – 1:1.

Другий тайм «Благо-Юність» розпочала в шаленому ритмі, забезпечивши комфортну перевагу на його старті. Спочатку Вацеба і Лаврук повторили розіграш першого тайму – Андрій виконав корнер на дальню стійку, а Святослав замкнув передачу, цього разу м’яч у ворота загнав ногою – 1:2. За 6 хвилин Володимир Христонько з правого флангу подав у штрафну, а Москалик ударом головою з відскоком від газону збільшив перевагу – 1:3.

«БЕСКИД» (Надвірна) – «БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – 1:3 (1:1)

Голи: Куртяник (36) –Лаврук (38, 46), Москалик (52)

24 жовтня 2021, Надвірна, стадіон «Нафтовик» – 15:00

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 2 → ВІЛЬХІВЦІ, ВІЛЬХІВЦІ – КАРПАТИ К

ФК «Вільхівці» в минулому турі втратили нагоду скинути команду Романа Мотуза з вершини турнірної таблиці поступившись в лобовому протистоянні «Благо-Юності» (1:4), а вчора сповна відірвались на кутських «Карпатах», продемонструвавши, що поразка лідеру швидше з розряду прикрої несподіванки аніж закономірність.

У матчі проти «Карпат» господарі перетворили своє домінування на полі у велику кількість забитих голів. Швидким голом з подачі Ярослава Вовчука відзначився Владислав Блонський, який з гострого кута відправив м’яч повз Любомира Жикаляка – 1:0. В другому голі помилився воротар, який після навісної подачі Дениса Зачиковського вибіг на перехват, але руками не влучив по м’ячу, який потрапив до Ярослава Семчук і той розстріляв порожні ворота – 2:0. Під кінець першого тайму Денис Хандій, Блонський і Михайло Прокіпчук розіграли елегантну трьохходівку, яку останній завершив взяттям воріт з центру карної зони – 3:0.

На початка другого тайму своє слово сказав Андрій Топчевський – Блонський виграв боротьбу на куті штрафного майданчика у Петра Шахрая, відкотив м’яч на Прокіпчука, а той віддав передачу на протилежну сторону штрафної зони, де Топчевський пробив у Жикаляка, а далі воротар помиляється і від нього м’яч залетів у ворота – 4:0.

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 4
Фото ФК “Вільхівці”

На цьому «Вільхівці» дещо розслабились, чим скористались «карпатівці». Спочатку гості організували контратаку, яка завершилась передачею Давида Шутака з правого флангу на Михайла Берсан, і той відквитав один гол – 4:1. За дві хвилини Берсан заробив на собі пенальті, яке реалізував Андрій Петращук, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах – 4:2. Пройшло ще дві хвилини, як за роботу взявся Блонський, точніше продовжив розпочате… Прокіпчук у центрі поля отримав м’яч, протягнув кілька метрів і віддав в розріз двох гравців кутської команди на Блонського, який увійшовши в штрафний майданчик пробив у ближній кут воріт суперника – 5:2. А в кінці матчу Вовчук заробляє 11-метровий, а вирок виконав Блонський, оформивши хет-трик – 6:2.

ФК «ВІЛЬХІВЦІ» – «КАРПАТИ» (Кути) – 6:2 (3:0)

Голи: Блонський (5, 70, 85 пен), Семчук (34), Прокіпчук (41), Топчевський (47) – Берсан (66), Петращук (68 пен)

24 жовтня 2021, Вільхівці, стадіон «Чайка» – 15:00

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 2 → КАЛУШ, ГАРДА – СОКІЛЬСЬКЕ

До звітного поєдинку команда Михайла Басараба підійшла з п’яти матчевою серією без поразки – 3 перемоги і 2 нічиї. У тюдівців також тривала без програшна серія, яка налічувала чотири матчі, проте здобутки скромніші – це втрати очок з «Варатиком» (0:0) і «Калушом» (0:0).

На калуському «Хіміку» команди ще до перерви вияснили стосунки між собою реалізувавши всі свої моменти. «Гарда» активніше розпочала поєдинок більше часу проводячи в атаках, що увінчалось забитим голом на 11-й хвилині. Андрій Рибатчин отримав передачу в центр штрафного майданчика, далі віддав у вільну зону правої частини карної площі, куди поспішав Степан Гудак і той з гострого кута пробив під воротарем команди гостей – 1:0. За 10 хвилин Віктор Яневич розвинув перевагу калушан. Після розіграшу кутового «Сокільське» ніяк не могло винести м’яч подалі від воріт, в наслідок чого м’яч отримав захисник «Гарди», який перебуваючи біля стійки воріт пробив у дальній кут – 2:0.

«Сокільське» не склало руки і продовжили нав’язувати боротьбу господарям, за що отримали у винагороду забитий м’яч. В організації своєї атаки з подачею у центр штрафного майданчика захисники калушан невдало винесли м’яч, на який перший підбіг Віталій Борсук і в один дотик відправив сферу у сітку воріт – 2:1. Проте «Гарда» до перерви відновила перевагу у два голи. Індивідуальні дії Андрія Драгана вивели Тараса Пецківа віч-на-віч з кіпером, але нападник вирішив не зближуватись з воротарем пробивши в кут воріт – 3:1.

«ГАРДА» (Калуш) – «СОКІЛЬСЬКЕ» (Тюдів) – 3:1 (3:1)

Голи: Гудак (11), Яневич (21), Пецків (36) – Борсук (26)

24 жовтня 2021, Калуш, стадіон «Хімік» – 15:00

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 2 → КОЛОМИЯ, ПОКУТТЯ – ПРОБІЙ

До Коломиї завітав «Пробій» з амбітними планами не лише на поєдинок з «Покуттям», а й сезон в цілому. В минулому турі коломияни розійшлися мировою з ФК «Калуш», а матч за участю їхнього суперника з Городенки перенесено через участь дубля «Прикарпаття» в аматорському чемпіонаті України.

Тому, мабуть, більш свіжіший «Пробій» захопив ініціативу в матчі зі стартовим свистком, раз за разом організовуючи свої атаки. Дві з них виявились результативними у першому таймі. Спочатку Роман Гаврилюк підхопив м’яч на підступах у штрафний майданчик, залишив в дурнях двох гравців команди господарів, на замаху прибрав ще одного і з вільної зони пробив у ствір воріт – 0:1. Далі Вадим Українець розіграв штрафний з Максимом Ілюком, який подав з правої частини карного майданчика на дальню стійну, а там Ігор Білик замкнув розіграш – 0:2.

У другому таймі рахунок до розгромного довели Гаврилюк, який відзначився дублем після передачі Українця до центру штрафної зони – 0:3, і Олег Керчу, який з дальньої відстані прошив воротаря «Покуття» – 0:4. Господарі у провальному для себе матчі спромоголися всього на гол відповідь під кінець матчу, який забив Павло Бекеша – 1:4.

«ПОКУТТЯ» (Коломия) – «ПРОБІЙ» (Городенка) – 1:4 (0:2)

Голи: Бекеша (84) – Гаврилюк (14), Білик (27), Гаврилюк (49), Керчу (71)

24 жовтня 2021, Коломия, стадіон «Юність» – 15:00

Чемпіонат області: Фаворити впевнено перемагають, результати недільних матчів 11-го туру 2 → ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ – ВАРАТИК

Закрив програму 11-го туру поєдинок між «Нікою-Вовчинець» і коломийським «Варатиком», який також відзначився високою результативністю, проте лише в одні ворота.

У першій половині гри Станіслав Морис забив швидкий гол, партнера підтримав Максим Стадник, який подвоїв результат, а Андрій Боднарук закріпив перевагу івано-франківської команди – 3:0. Полегшив гру господарям, які і так впевнено контролювали перебіг подій на полі, Василь Маковійчук. За повторне попередження захисник вчергове у сезоні залишає «Варатик» у меншості.

У другому таймі «Ніка-Вовчинець» провела ще три гольові атаки – Боднарук відзначився хет-триком, а Олександр Бичків поставив крапку в побитті суперника – 6:0.

«НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – «ВАРАТИК» (Коломия) – 6:0 (3:0)

Голи: Морис (5), Стадник (26), Боднарук (38, 67, 72), Бичків (78)

24 жовтня 2021, Івано-Франківськ, стадіон «Хет-Трик Арена» – 17:00

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Головне фото ФК «Благо-Юність»

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!