НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: «Благо-Юність» без поразок, на «Хет-Трик арені» мирова, результати суботніх матчів 3-го туру



Двома суботніми матчами розпочався 3-й тур чемпіонату Івано-Франківської області – на Калущині «Благо-Юність» змарнувала дюжину моментів, щоб розгромити суперника, а в обласному центрі команди сильнішого не виявили.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» без поразок, на «Хет-Трик арені» мирова, результати суботніх матчів 3-го туру 2 → ІВАНКОВА, «Благо-Юність» – «Калуш»

У минулому турі «Благо-Юність» зазнала невдачі у поєдинку з брошнівськими «Карпатами». Хоча матч завершився у нічию 0:0, але зважаючи на створені моменти командою Романа Мотуза результат можна віднести до несприятливих. Гірші справи у ФК «Калуш», що залишаються єдиною командою без здобутих залікових очок – у 1-му турі поразка від тих же «Карпат», а минулої неділі зазнали розгрому від «Ніки-Вовчинець».

Господарі відразу заволоділи ініціативою в поєдинку і вже на 2-й хвилині повели в рахунку. З подачі Москалика від кутового прапорця на ближню стійку перший на м’ячі Третяк, який і став автором забитого голу – 1:0.

Верхнянці продовжували контролювати гру із загостренням біля воріт Петра Халуса. Після удару Танчина стійка воріт врятувала «Калуш» від другого голу, а на добиванні Гудак і Вацеба завадили один одному нанести прицільного удару. Мав можливість забити Лаврук, але після його удару головою м’яч пролетів вище воріт. Також вище поперечини пробив Москалик з лінії штрафної площі. І Третяк головою не вцілив у ворота. А після удару Вацеби зі штрафної позначки воротар взяв м’яч у руки. Єдиний удар калушан по воротах суперника виконав Павло Луцький, який пробив з дальньої відстані і загрозу Макогону не ніс.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» без поразок, на «Хет-Трик арені» мирова, результати суботніх матчів 3-го туру 3
фото ФК “Благо-Юність”

Друга половина гри пройшла за сценарієм першого – «Благо-Юність» забила швидкий гол з розіграшу кутового, після чого у тотальній перевазі над суперником марнувала моменти.

Гол. На «корнер» у виконанні Мосталика відгукнувся Подолюк, який головою цілив у кут воріт, але блискуча реакція Халуса завадила захиснику команди господарів відзначитись, проте на добиванні спритніше зіграв Турчанський, який і подвоїв перевагу «Благо-Юності» – 2:0.

Марнування моментів. Москалик з кута у штрафній площі пробивав у дальній кут, але м’яч пройшов повз ворота. В середині тайму Москалик вискочив на ворота гостей, обіграв Халуса і прибив у ствір воріт, але Павлів підстрахував свого кіпера на лінії воріт. В кінці матчу Павлюк віддав поперечну передачу на центр границі воротарського майданчика, звідки Гудак дотягуючись до м’яча не зміг завдати удар по воротах.

Також відзначимо цікаву багатоходівку від господарів: Москолик відкинув м’яч назад Романчуку, який віддав передачу у штрафну на Третяка, а той головою віддав пас в поперек на Гудака, який не зміг переграти Халуса.

«Калуш» як і в першому таймі практично нічим не відзначився біля воріт суперника. З подачі з правого флангу у карний майданчик Шуст не дотягнувся до м’яча, якого випередив Семенів, вийшовши заміну. Після навісу з того ж правого флангу Дюг не зміг пробити головою по воротах верхнянців. В підсумку 2:0 і команди продовжують зберігати протилежні кінця турнірної таблиці.

«БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – ФК «КАЛУШ» – 2:0 (1:0)

Голи: Третяк (2), Турчанський (51)

4 вересня 2021, Іванкова, стадіон «Благо-Юність» – 14:00

Арбітр: Т. Дем’янчук
Асистенти арбітра: В. Гронський, М. Шевчук

Чемпіонат області: «Благо-Юність» без поразок, на «Хет-Трик арені» мирова, результати суботніх матчів 3-го туру 2→  ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, «Ніка-Вовчинець» – «Вільхівці»

Перша домашня гра для «Ніки-Вовчинець» припала на 3-й тур в матчі проти ФК «Вільхівці». Франківці у попередньому матчі впевнено розібрались з «Калушом», а їх суперник у важкому поєдинку за сценарієм трилера вирвав перемогу в іншого калуського колективу «Гарди».

Матч виявився важким для обох команд. У першому таймі господарі гостріше діяли біля воріт Владислава Мельникова, проте ключі до них не змогли підібрати. Та й «Вільхівці» пішли на перерву без результативної дії.

У другому таймі «Ніка-Вовчинець» більше контролювала м’яч, але саме вони перші пропустили у власні ворота. Ярославу Семчуку вдався розкішний удар зі штрафної позначки під поперечину воріт Олексія Павленка, який безсилий врятувати свою команду в даному моменті – 0:1.

Чемпіонат області: «Благо-Юність» без поразок, на «Хет-Трик арені» мирова, результати суботніх матчів 3-го туру 5
фото ФК “Вільхівці”

Господарі не довго були в ролі наздоганяючих. Не минуло й десять хвилин, як вони, не менш красивим ударом зрівняли рахунок. За меж штрафного майданчика Андрій Боднарук більярдним ударом поклав м’яч у кут воріт – 1:1. За нічийного рахунку «Ніка-Вовчинець» претендувала на 11-метровий удар, проте головний арбітр Віталій Дерев’янко не помітив гру рукою захисника гостей у власному карному майданчику.

До кінця матчу господарі намагалися вирвати перемогу, але Мельников не припускався помилок. 1:1 – нічия, яка більше задовільнила ФК «Вільхівці».

«НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – ФК «Вільхівці» – 1:1 (0:0)

Голи: Боднарук (62) – Семчук (56)

4 вересня 2021, Івано-Франківськ, стадіон «Хет-Трик Арена» – 17:00

Арбітр: В. Дерев’янко

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!