НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру



6 матчів – 12 команд на полях Івано-Франківщини розіграли 2-й тур чемпіонату області. В Коломиї відбулось дербі, два новачки між собою не могли розділити залікові бали, а лідер залишається без змін, хоча не обійшлось без втрат очок.

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → КАЛУШ

Згідно календаря «Ніка-Вовчинець» провела два стартові поєдинки на калуському «Хіміку» – минулого тижня поступилась місцевій «Гарді» 4:2, при чому перший тайм залишився за франківцями 2:0, а сьогодні сповна відігралась на «городянах».

Гості з початку матчу віддали ініціативу «Калушу», а самі грали на контратаках. Перші плоди даної стратегії принесли вже на старті поєдинку, коли господарі втратили м’яч у простій ситуації на частині поля суперника. Станіслав Морис промчався з м’ячом до карного майданчика і завдав прицільного удару у ствір воріт – 0:1. Калушани продовжували володіти ініціативою, але брак досвіду молодій команді Петра Лесіва давав взнаки. Натомість гості розвинули свою перевагу в рахунку. Спочатку скористались незлагодженими діями захисників суперника Морис з Ко, який у падінні головою замкнув м’яку передачу у центр штрафної площі – 0:2, а далі Максим Стаднік увірвався у штрафний майданчик і прошив ближню «дев’ятку» – 0:3. Під завісу першого тайму Андрій Шуст дав надію своїй команді на другу половину гри, замкнувши фланговий простріл у воротарську – 1:3.

Але по перерві «Ніка-Вовчинець» взяла м’яч під свій контроль і практично відразу відновила перевагу у три голи – відзначився Назарій Нагірний – 1:4. Після цього захист «Калуша», який і так не відзначався надійністю, розсипався. Івано-Франківці забили ще двічі, хоча мали моментів на слідуючий матч. В середині тайму Олександр Бичків розстріляв ворота з флангової передачі – 1:5, а крапку поставив Владислав Конрад, який з подачі того ж правого флангу замкнув дальню стійку – 1:6.

ФК «КАЛУШ» – «НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – 1:6 (1:3)

Голи: Шуст (44) – Морис (8, 31), Стаднік (42), Нагірний (55), Бичків (68), Конрад (79)

29 серпня 2021, Калуш, стадіон «Хімік» – 17:00

Арбітр: А. Романюк
Асистенти арбітра: Б. Морозюк, І. Дідушицький
Четвертий арбітр: Р. Пиж
Спостерігач арбітражу: Володимир Герега

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → НАДВІРНА

У попередньому турі «Бескид» горів у Тюдові 4:0, а «Нафтовик» розписав без гольову нічию з «Вільхівцями». Тому обидві команди прагнули здобути максимальний результат, який би став першою перемогою для тої чи іншої команди в новому сезоні.

Надвірнянці гіперактивно розпочали поєдинок. На 1-й хвилині господарі отримали право виконати кутовий удар, на який перший біля воріт гостей відгукнувся Олег Куртяник – 1:0. Пройшло всього чотири оберти секундної стрілки, як Василь Шовгенюк розстріляв ворота «Нафтовика» – 2:0. Завершив стартову гольову феєрія Іван Паньків, який відквитав один м’яч на 11-й хвилині – 1:2. На цьому гольовий запас команд вичерпався і до завершення матчу рахунок на табло не змінився. 2:1 – «Бескид» реваншує за минулу поразку, а Валентин Москвін залишається без смаку перемоги в поточному чемпіонаті.

«БЕСКИД» (Надвірна) – «НАФТОВИК» (Долина) – 2:1 (2:1)

Голи: Куртяник (1), Шовгенюк (5) – Паньків (11)

29 серпня 2021, Надвірна, стадіон «Нафтовик» – 17:00

Арбітр: О. Лаврів
Асистенти арбітра: А. Яцурак, М. Будункевич
Четвертий арбітр: А. Барило
Спостерігач арбітражу: Я. Герега

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → ВІЛЬХІВЦІ

Два амбітні новачки зустрілись в очному протистоянні вияснити стосунки між собою. У цьому міжсезонні команди провели спаринг у Калуші, але тоді ніхто не відзначився (0:0).

За рівним володінням м’ячом у першому таймі, «Вільхівці» гостріше діяли біля воріт Богдана Кузіва. У середині першої половини гри Ярослав Семчук втратив 100%-ну нагоду відкрити рахунок, але з поперечної передачі Ярослав, який без опіки набігав на дальню штангу не влучив у ствір воріт. В даному епізоді кіпер «Гарди» якраз перегруповувався з лівого кута на протилежний.

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 5
фото ФК “Вільхівці”

У другому таймі Богдан Кузів кілька раз вступав у гру, рятуючи своє команду, а одного разу стійка підстрахувала воротаря калушан. І все таки господарі змогли відправити м’яч за лінію воріт стража воріт «Гарди». Після чергового розіграшу атаки Ярослав Семчук відкрив рахунок у середині тайму – 1:0. Пропустивши гол «Гарда» заволоділа ініціативою на полі, що поступово перетворися у штурм воріт суперника. Матч доходив до свого завершення, коли розіграш кутового калушан приніс свої дивіденди. З подачі від кутового прапорця у штрафній вище всіх вискочив Андрій Драган, який пробив у ствір воріт. М’яч, здавалось не переткнув лінію за воротами, але головний арбітр з Рогатина, вказав на центр полі – 1:1. Окрилена успіхом «Гарда» вирішила дотиснути суперника, продовжуючи свій атакувальний наступ, але обрізка на частині поля вільхівчан, перевернула все догори дриґом. У компенсований час вихід Василя Луцика на ворота Кузіва увінчався успіхом – 2:1.

У бойовому та не поступливому поєдинку рівних суперників «Вільхівці» отримують максимум, а калушани з «нулем» до скарбнички відправляються додому готуватися до ще одного важкого поєдинку проти ФК «Миколаїв» у аматорському кубку України.

ФК «ВІЛЬХІВЦІ» – «ГАРДА» (Калуш) – 2:1 (0:0)

Голи: Семчук (57), Луцик (90+2) – Драган (89)

29 серпня 2021, Вільхівці, стадіон «Чайка» – 17:00

Арбітр: О. Музика
Асистенти арбітра: М. Садловський, М. Шевчук
Четвертий арбітр: О. Данилюк
Спостерігач арбітражу: Р. Кобиляк

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → КОЛОМИЯ

Перше Коломийське дербі в новому сезоні відбулось на стадіоні «Юність», яка є головною ареною Коломиї. «Варатик» досить невдало розпочав нову кампанію, зазнавши дві поразки на старті. «Покуття» впевнено провадив минулий матч в Кутах до перемоги, як зненацька місцеві «карпатівці» відіграли два голи в кінці матчу.

Першими рахунок відкрили в середині першого тайму номінальні господарі, а саме Олександр Савчук. За 10 хвилин «Варатик» організував свою гольову атаку із завершенням від Іваничука. 1:1 – несподівана чергова втрата очок команди Любомира Корнути, і протилежно приємний результат підопічних Андрія Олійника.

«ПОКУТТЯ» (Коломия) – «ВАРАТИК» (Коломия) – 1:1 (1:1)

Голи: Савчук (26) – Іваничук (36)

29 серпня 2021, Коломия, стадіон «Юність» – 17:00

Арбітр: Я. Куш
Асистенти арбітра: Я. Вовчок, В. Юрчишин
Четвертий арбітр: О. Ольшанецький
Спостерігач арбітражу: Є. Геренда

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → ГОРОДЕНКА

«Пробій» і кутські «Карпати» підійшли до звітного матчу з різним настроєм. Господарі у минулому турі поступилися на Калущині «Благо-Юності», а підопічні Івана Луканюка на останніх секундах вирвали нічию в коломийського «Покуття».

Перший тайм пройшов з невеликою перевагою «Пробою». Саме вони під завісу першої половини гри забили гол у «роздягальню», коли Володимир Гультай замкнув багатоходівку – 1:0.

По перерві « Карпати» відігратись – Андрй Ковальчук дальнім ударом зльоту вразив «дев’ятку» 1:1, Юрій Кисилиця в даному епізоді був безсилий врятувати свою команду. За рівного рахунку господарі заволоділи ініціативою, створюючи раз за разом на пів моменти, але без особливої гостроти. Можна відзначити удар з гострого кута у штрафній площі Гультая, але м’яч пролетів рядом зі стійкою, тай Денис Іванюк контролював ситуацію.

Попри перевагу господарів знову забила кутська команда, які через правий фланг віддали м’яч на 11-метрову позначку, де Андрій Ковальчук спокійно відправив того у сітку воріт – 1:2. Такий перебіг подій зовсім не задовольняв команду Василя Блясецького і ті за п’ять хвилин до завершення поєдинку створюють все, що не виходило протягом поєдинку. На 87-й хвилині Роман Гаврилюк з подачі Дмитра Старківа переграв головою захисників і воротаря – 2:2. За дві хвилини господарі отримали право виконати штрафний удар. Вадив Українець з позначки на правому фланзі подав у штрафний майданчик суперника, а там спритнішим виявився Олександр Карапка – 3:2. А в компенсований до матчу час Українець і Карапка розіграли ще один гострий момент – Вадим навісив на Олександра, але не цей епізод став гольовим, м’яч після удару Карапки пролетів повз стійку. В наступній атаці Дмитро Старків лівим флангом розвинув атаку, витягнув захисників і віддав передачу, на Гаврилюка, який паралельним ходом вбігав у карний майданчик суперника. Там Роман в самоті розстріляв ворота Іванюка. 4:2 – чудовий подарок на день народження для Василя Блясецького.

«ПРОБІЙ» (Городенка) – «КАРПАТИ» (Кути) – 4:2 (1:0)

Голи: Гультай (44), Гаврилюк (87, 90+4), Карапка (89) – Ковальчук (51, 85)

29 серпня 2021, Серафинці, стадіон «Колос» – 17:00

Арбітр: Ігор Дебенко
Асистенти арбітра: Е. Шуляр, В. Гронський
Четвертий арбітр: В. Безпальченко
Спостерігач арбітражу: В. Сікора

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 2 → ГОЛИНЬ

Досить несподіваний результат зафіксовано в Голині (Калуського району). Брошнівські «Карпати» впевнено розпочали поєдинок, та на диво, саме за командою Василя Качура виявився старт поєдинку. Гравці «Благо-Юності» перший удар по воротах виконали на 10-й хвилині, коли Владислав Танчин підхопив м’яч за межами штрафної суперника і вистрілив явно вище воріт. Поступово гості взяли ініціативу під свій контроль, але без гостроти для суперника. Натомість «карпатівці» намагались вискочити у контратаку, чим змушували Михайла Макогона залишати свої ворота, щоб нейтралізувати небезпеку. Серед небезпечних моментів гостей можна відзначити дальній удар Андрія Вацеби, але м’яч пролетів над поперечиною.

Чемпіонат області: Розгром в Калуші, триллер на Городенківщині, результати 2-го туру 9
фото ФК “Благо-Юність”

У другому таймі «Благо-Юності» відразу перебрала м’яч під свій контроль, організовуючи численні атаки. Проте, як і в першій половині гри «Карпати» надійно вибудували свої захисні редути, які протягом матчу не дали збою. А моментів у верхнянців було безліч. З подачі Ігоря Подолюка небезпечно пробивав головою Роман Москалик, але воротар надійно зіграв у цьому моменті. Вацеба змарнував свій момент, який на замасі положив захисника, але удар по воротах виявився невлучним. І Подолюк двічі з подачі кутового цілив по воротах, але м’яч ніяк не хотів йти у його площину.

Отож, підсумкові 0:0 зберігають лідерство «Благо-Юності», але команда Романа Мотуза має на одну гру зіграну більше. Для «Карпат» хороший результат, враховуючи стартову перемогу над «Калушом».

«КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – «БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – 0:0 (0:0)

29 серпня 2021, Голинь, стадіон «Сокіл» – 17:00

Арбітр: М. Липко
Асистенти арбітра: В. Гузоватий, О. Побран
Четвертий арбітр: В. Коневич
Спостерігач арбітражу: Василь Герега

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!