НовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

ВАРАТИК – ПРИКАРПАТТЯ-ТЕПЛОВИК – 1:3. Франківці впевнено тріумфують на Коломийщині



Відбувся перенесений матч 1 туру чемпіонату області сезону 2021-2022 років, в якому зійшлися коломийський «Варатик» та франківське «Прикарпаття-Тепловик». Для команди Андрія Олійника – другий поєдинок в обласному чемпіонаті, адже коломияни провели перенесений поєдинок 5-го туру ще 15 серпня. Тоді «Варатик» був битий дебютантом змагань «Благо-Юністю» 1:9. Не кращі справи у дублерів «Прикарпаття». Хоча це перший матч для них в обласному чемпіонаті, але івано-франківці провели два календарні поєдинки в аматорському чемпіонаті України – спочатку поразка від «Юності» зі Львівщини 0:5, а минулої суботи повторили антирекорд «Варатика» – 1:9 в Оржові від «ОДЕКа».

Ситуація, яка спіткала два колективи, змушувала до радикальних змін. Проте в стартовому складі господарів відбулась всього одна корекція в порівнянні з матчем проти «Благо-Юності» – замість Маковійчука вийшов Сметанюк. Відчутна пертурбація відбулась у таборі «Прикарпаття-Тепловика». На поєдинок команду привіз Віктор Данищук, право грати з перших хвилин отримали Пархуць, Крижанівський і Дубей.

Гості з перших секунд заволоділи ініціативою в поєдинку, провіряючи готовність Гавадзюка дальніми ударами. Кіпер «Варатика» проявляв стійкість та свою готовність до нових випробувань. Проте в епізоді із забитим голом, який організували франківці, не обійшлось без помилки воротаря господарів. В центрі поля Володимир Іваничук втратив м’яч, чим зумовив розвиток швидкої атаки гостей. Веприк віддав передачу у напрямок атаки, де перебував Крамар, той обіграв Гавадзюка, який невдало залишив свої ворота, і віддав зрячу передачу на 11-метрову позначку. Далі Остапчук випередив двох суперників, відправивши м’яч у сітку воріт – 0:1.

Гравці «Прикарпаття-Тепловика» продовжили диктувати свої умови на полі. Пархуць через розіграш з Дмитруком звільнився під удар у штрафній площі, але Гавадзюк парирував м’яч. Свою нагоду забити втратив екс-футболіст «Варатика» Крамар, який пробивав з чудової позиції, але кіпер зреагував на цей удар. Знову Пархуць був у центрі подій, який пробивав по воротах після навісу від кутового прапорця, не влучно. Періодично команда Андрія Олійника вирівнювала ситуацію на полі і організовувала свої моменти. Мав можливість відзначитись шедевром Левандович, який пробивав по воротах з лінії воротарської через себе, м’яч пролетів у сантиметрах від воріт. Ще один небезпечний удар у ствір воріт Бобинця завдав Петро Іваничук, воротар на місці. І все-таки команди пішли а перерву за рівного рахунку. Петро Іваничук з центрального кола вивів Івана Гаврилюка на побачення з воротарем, в якому гравець коломиян переграв свого опонента – 1:1.

Другий тайм розпочався практично як і перша половина гри – з атак «Прикарпаття-Тепловика», але на відміну від першого тайму, без особливої гостроти. Тільки в середині другої 45-хвилинки івано-франківці організували гольовий момент. З лівого флангу Радульський навісив у штрафний майданчик, де на передачу відгукнувся Титов – 1:2. Гості продовжували домінувати на полі, що перетворилось у ще один забитий гол. З подачі Веприка від кутового прапорця перший на м’ячі Пархуць – 1:3.

Коломийський «Варатик» поступається в другому поспіль поєдинку, які показують не готовність команди до першого кола сезону. Натомість дублери «Прикарпаття» здобувають позитивний результат, який може зрушити команду до перемоги і в чемпіонаті України.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 1 тур

«Варатик» (Коломия) – «Прикарпаття-Тепловик» (Івано-Франківськ) – 1:3 (1:1)

Голи: І. Гаврилюк (45) – Остапчук (8), Титов (74), Пархуць (83)

«Варатик» стартовий склад: Гавадзюк, Стасюк, Базюк, Іваничук В., Іваничук П., Дишук, Кавацюк, Левандович, Сметанюк, Хруставчук, Гаврилюк І.

«Прикарпаття-Тепловик» стартовий склад: Бобинець, Пархуць, Крижанівський, Дубей, Радульський, Дмитрук, Веприк, Крамар, Лабич, Титов, Остапчук.

26 серпня 2021, стадіон села Воскресінці – 18:00

Арбітр: Олег Музика (Рогатин)
Асистенти арбітра: Мирослав Шевчук (Крилос), Іван Ткачук (Тисменичани)
Резервний арбітр: Любомир Гулій (Отинія)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!