НовиниТопЧУ Аматори

БЛАГО-ЮНІСТЬ – ХУСТ – 1:0. Важка перемога на загальну перспективу



Свій перший поєдинок під егідою ААФУ команда «Благо-Юність» провела із закарпатським суперником, який є поточним лідером обласного чемпіонату – ФК «Хуст». Матч відбувся у рамках попереднього етапу Кубка України серед аматорських колективів, який складається з двох поєдинків.

Команди розпочали неспішно придивляючись один на одного. Верхнянці більше контролювали м’яч, а гості при отриманні відразу навантажували на свою атакувальну ланку. Проте за чверть зіграного часу команди на двох не організували по справжньому небезпечного моменту. І лише після забитого голу на 26-й хвилині учасники на полі заграли гостріше біля воріт суперника.

Забили, як виявилось єдиний гол, «Благо-Юність». На правому фланзі Долотко подав у район 11-метрової позначки, проте захисники гостей винесли м’яч за межі свого карного майданчика. На підбиранні зіграв Курташ, який відправив круглого назад у штрафну «Хуста», де Танчин прийняв м’яч і завдав прицільний удар у нижній дальні кут воріт Сидоренка – 1:0.

Закарпатці відразу могли відіграватися, але в організації своєї атаки не скористалися пожежею в штрафній площі господарів. З подачі у воротарську Макогон зняв м’яч з голови Повхана, але на підбиранні Павлич, в якого з ударом не склалось. Богдан пробив у Макогона, який з другої спроби зафіксував «шкіряного» в рукавичках. В кінці першого тайму кіпер «Юності» вчергове врятував свою команду після удару впритул від Миколи Пилипа.

У другій половині гри «Хуст» виглядав гостріший і був націлений, як мінімум, на відновлення рахунку, а в «Благо-Юності» мало що виходило в організації своїх атак. Цікавий розіграш штрафного удару на підступах у карну площу розіграли гості. Відразу 8 гравців «Юності» за цементувалися у стінці, що правда під час самого удару Долотко відтягнувся на ближню стійку, і лише Танчин з Курташом опікували 4-х гравців суперника поблизу воріт. Така свобода дій для «Хуста» ледь не зіграла злий жарт з підопічними Романа Мотуза. Корнутяк віддав пас повз стінку на вільного Ільковича, який пробивав у дальній кут і знову Макогон рятує свою команду від пропущеного голу.

БЛАГО-ЮНІСТЬ – ХУСТ – 1:0. Важка перемога на загальну перспективу 2
фото “Благо-Юність”

Також воротар верхнянської команди не дозволив відзначитись Гнепі, який цілив у ближній кут перебуваючи у штрафній площі. А в компенсований час за «Благо-Юності» зіграла стійка після удару Корнутяка. Щодо господарів, то з виходам на поле Христонько міг подвоїти рахунок, але спочатку м’яч після удару з дальньої відстані пролетів повз ворота, а в іншому моменті Сидоренко завадив пробити головою.

Отож, підсумкова мінімальна перемого команди Романа Мотуза позволяє у повторному поєдинку зайняти поул-позишн. Матч-відповіді відбудеться 1 вересня в місті Хуст (Закарпатська область).

Кубок України серед аматорський команд, попередній етап

«Благо-Юність» (Верхня) – ФК «Хуст» – 1:0 (1:0)

Гол: Танчин (26)

«Благо-Юність»: Макогон, Канюк (Романчук, 71), Подолюк, Долотко, Третяк, Курташ (Христонько, 84), Вацеба, Герин, (Гудак, 90), Танчин, Москалик, Павлюк (Кукурудз, 75).

«Хуст» (стартовий склад): Сидоренко, Іванов, Корнутяк, Гнепа, Ількович, Павлич, Повхан, Хайнас, Р. Пилип, М. Пилип, Фляшко.

25 серпня 2021, стадіон «Благо-Юність», с. Іванкова – 17:00

Арбітр – Карапетян А.Е. (Тернопіль)
Асистенти арбітра – Брик І.М. (Тернопільська обл.), Богач О.Ю. (Тернопіль)
Четвертий арбітр – Вангела О.Р. (Калуш)
Спостерігач арбітражу – Кравченко В.В. (Львів)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!