Друга лігаНовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області: Камбек в Калуші і Кутах, «Благо-Юність» здобуває другу перемогу, результати 1-го туру



Перше звучання державного гімну із підняттям «блакитно-жовтого» стягу на обласному стадіоні відбулось минулої неділі, у перенесеному матчі 5-го туру. Сьогодні чергові 11 команд розпочали свою ходу за найвищі місця обласного чемпіонату.

«СОКІЛЬСЬКЕ» (Тюдів) – «БЕСКИД» (Надвірна) – 4:0

Бронзовий призер сезону 2020-2021 років без особливих проблем розпочав новий чемпіонат, розгромивши надвірнянський «Бескид». Розпочав погром суперника Іван Боднарук в дебюті матчу. Рахунок 1:0 протримався на кінця першого тайму, а по перерві «Сокільське» видало потужну 10-хвилинку, протягом якої забили три голи. На 61-й хвилині Ігор Коржук подвоїв рахунок, за три хвилини Гоменюк робить рахунок 3:0, і ще 4 оберти секундної стрілки знадобилося Боднаруку, що би відзначитись дублем. 4:0 – дебют Віктора Поптанича на чолі «Бескиду» провалився.

«БЛАГО-ЮНІСТЬ» (Верхня) – «ПРОБІЙ» (Городенка) – 2:0

Після впевненого поєдинку з «Варатиком», який і відкрив сезон чемпіонату області 2021-2022, здавалося, для «Благо-Юності» легкою прогулянкою буде й зустріч з «Пробоєм». На 11-й хвилині господарі втратили чудову нагоду відкрити рахунок. За фол Юрія Генцара на Подоляку у карному майданчику, Олег Павлюк не зумів переграти винуватця з 11-метрової позначки – Генцар парирує удар. Проте вже за хвилину верхнянці зловили суперника на контратаці. Городенківці в організації своєї атаки втратили м’яч, на підступах у штрафний майданчик. Третяк розіграв стінку з Гереном на правому фланзі, далі віддав передачу на Павлюка в центр поля, а той переправив м’яч вперед у вільну зону на хід Танчину, який скористався виходом кіпера гостей, прокинувши м’яч повз нього у порожні ворота – 1:0.

Вдруге Владислав Танчин вразив ворота суперника на 27-й хвилині. Отримавши передачу від Олега Павлюка зі своєї частини пола на хід у боротьбу Владислав розібрався із захисником Олегом Блонським, змістившись у центр штрафної «Пробою» і завдав разючого удару у ствіт воріт – 2:0. До перерви гості мали можливість відквитати один гол, але з подачі Олега Керчу у штрафну суперника Володимир Гультай пробив у стійку воріт.

У другому таймі «Пробій» продовжував нав’язувати боротьбу «Благо-Юності», але без взяття воріт. 2:0 – «Благо-Юность» очолює турнірну таблицю, маючи на гру більше від суперників.

«КАРПАТИ» (Брошнів-Осада) – ФК «КАЛУШ» – 2:0.

З тим же рахунком 2:0 завершився наступний поєдинок 1-го туру. У селі Голинь, де продовжує свої домашні виступи команда Василя Качура, «карпатівці» переграли ФК «Калуш», команду середній вік якої складає ледь не 19 років. У першому таймі Андрій Сировецький відкрив рахунок на 10-й хвилині, а екс-нападник «Прикарпаття-Тепловик» Павло Сальваровський закріпив перевагу своєї нової команди – 2:0.

«НАФТОВИК» (Долина) – ФК «ВІЛЬХІВЦІ» – 0:0

Повернення Валентина Москвіна на тренерський місток «Нафтовика» увінчалось нічиєю з «Вільхівцями», які ретельно готувалися до нового сезону. Обидві команди створили по кілька гострих моментів, але до реалізації справа не дійшла – 0:0.

«ГАРДА» (Калуш) – «НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ» (Івано-Франківськ) – 4:2

Новачок обласних змагань, «Гарда», провела валідольний поєдинок із щасливим «хеппі ендом», який є дебютний під егідою ІФАФ.

Розпочали господарі з натиску на ворота франківців, які віддали ініціативу калуській команді. Натомість «Ніка-Вовчинець» грала виключно на контратаках, що вдавалось досить не погано. По кілька разів обом воротарям приходилось вступати в гру, рятуючи свої команди. Попри ігрову перевагу над суперником, «Гарда» пропустила першою. З передачі партнера від своєї половини поля Андрій Боднарук підхопив м’яч у штрафній площі суперника. Там накрутив захисників і пробив у ствір воріт – 0:1.

Другий тайм також розпочався з натиску «Гарди», але знову забили гості. Невдалий розіграш позиційної атаки обернувся контратакою, до якої господарі були не готові. Максим Стаднік опинився на вістрі атаки, який протягнув м’яч у штрафну площу, розібрався з двома захисниками і вразив ворота Богдана Кузіва – 0:2. Господарі не опустили руки і зуміли переламати хід поєдинку. На 61-й хвилині Тарас Ковальчук після розіграшу кутового вколотив м’яч головою у сітку воріт – 1:2. В наступній атаці Тарас Пецьків також ударом головою прошив воротаря – 2:2. Ще одна атак і попереду вже «Гарда» – Андрій Рибатчин з близької відстані пробиває у дальній кут воріт – 3:2. А крапку під завершення матчу з розіграшу від кутового прапорця поставив Іван Максим’юк. 4:2 – перша перемога Михайла Басараба у новій команді.

«КАРПАТИ» (Кути) – «ПОКУТТЯ» (Коломия) – 2:2

Коломияни провели досить вдалий передсезонний період, перемігше практично всіх суперників, а у фіналі «Кубку Карпат» переграли свого сьогоднішнього опонента у серії пенальті. Якби не рамки регламенту, вболівальники змогли б знову насолодитися пробиттям 11-метрових знову.

Для гостей поєдинок розпочався досить вдало. На 15-й хвилині Мирослав Камрадський вивів «Покуття» вперед. Подвоїти результат коломияни змогли в середині другого тайму, коли відзначився Олександр Савчук. За рахунку 2:0 гості повинні були спокійно доводити матч до переможного, але з цим були не згідні кутські футболісти. До кінця поєдинку залишалось всього 4 хвилини, як Андрій Ковальчук відквитав один гол, а в компенсований арбітром час Михайло Берсан вириває нічию для «Карпат» – 2:2.

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем чемпіонату області можна → ТУТ.

ПЕРШІСТЬ ОБЛАСТІ

Паралельним ходом розпочинають свою боротьбу учасники другої ліги чемпіонату (першості) області.

«Старожил» першості, болехівські «Карпати», розпочинають новий чемпіонат з перемоги над «Хутровиком» 2:0. З цим же рахунком виїзні звитяги здобули «Карпати» Старі Богородчани і матеївський «Прометей». Перемогою відсвяткували повернення до обласних змагань «Прут» (Делятин) і «Богородчани»,які з рахунком 2:1 переграли «Краснопіль» і «Придністров’я» відповідно.

Першість області, 1 тур, 22 серпня

Прут — Краснопіль – 2:1
Богородчани — Придністров’я – 2:1
Микуличин — Кремінь – 1:1
Галич — Карпати СБ – 0:2
Обрій — Темп – 2:2
Гуцульщина — Прометей – 0:2
Карпати Б — Хутровик – 2:0

Ознайомитися з турнірною таблицею і календарем першості області можна → ТУТ.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!