НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – ВОЛИНЬ – 1:1. Нічия в рівному поєдинку



Один з стартових матчів 5-го туру відбувся в Івано-Франківську. Місцеве Прикарпаття на своєму полі приймало Волинь, і саме лучани, судячи з результатів перших матчів сезону, були фаворитом протистояння. Команда Олега Рипана після феєричної перемоги в першому турі над Ужгородом (6:0) більше не перемагала, не взявши жодного очка в поєдинках проти Олімпіка, Металіста і Оболоні. Волинь же поки що знаходиться в середині турнірної таблиці і явно хоче поліпшити своє становище, адже підопічні Альберта Шахова також перемогли поки що лише раз в цьому сезоні в матчі проти Поділля (1:0), а ось в іграх з Агробізнесом, Альянсом і Ужгородом лучани взяли лише три очки. При цьому Волинь поки що жодного разу не програла в цьому чемпіонаті.

Команди обійшлися без втрат через дискваліфікації і підійшли до звітної зустрічі в бойових складах. Господарі явно перед матчем сподівалися на бомбардирський талант Романа Барчука, який в стартових чотирьох іграх забив три голи. Цікаво також було подивитися на гру Ростислава Волошиновича, який до цього півтора року виступав в Луцьку, а у Волині серед колишніх гравців Прикарпаття – нападник Валерій Сад.

І дійсно господарі відразу пішли вперед, чинячи тиск на Волинь, а після подачі кутового міг забивати Олег Матушевський, але в складній позиції головою він пробив у поперечину. А ще через кілька хвилин здорово на фланзі Сондей і Писко розіграли штрафний, проте все ж після небезпечного прострілу від другого ніхто по воротам не пробив, незважаючи на гостроту моменту. Трохи згодом непогано на фланзі діяв Волошинович, який обікрав опонента і прострілював з краю штрафного, але знову удару по воротах Неділька не було. Все йшло за планом Прикарпаття, але на 12-й хвилині пенальті заробила Волинь: Климець після пасу Сада увірвався в штрафну і змусив сфолити на собі Романа Кузьмина. До точки підійшов сам Валерій Сад, екс-гравець івано-франківців, який впевнено пробив у протилежний кут від Піцана – 0:1.

Луцька команда явно підбадьорилася після забитого м’яча і вже не дозволяла Прикарпаттю так впевнено ходити вперед, як господарі робили це на старті поєдинку. Олександр Климець, який заробив пенальті, міг забити і сам, однак з його ударом з лінії штрафного впорався Піцан. Однак клуб з Івано-Франківська все ж зрівняв рахунок на 29-й хвилині: Писко з лівого флангу викинув м’яч з ауту, Барчук головою скинув далі, а Ростислав Волошинович зльоту здорово вистрілив в кут воріт Волині – 1:1. Команди зробили ще кілька підходів до воріт один одного до перерви, Ляшенко непогано пробивав зі штрафного, здалеку хороший удар наносив Рябов, але в підсумку в роздягальні Прикарпаття і Волинь пішли за рівного рахунку.

На старті другого тайму активніше діяли гості, а Прикарпаття більше розраховувало на контратаки і стандарти, але робили це івано-франківці досить небезпечно. Можна згадати дві поспіль подачі кутового у господарів: спершу після скидки Семотюк лише трохи не дістався до м’яча Лень, а в другій спробі головою таки завдав удар Барчук, але у ворота не влучив. Зі штрафного також пробивав Кузьмин, але над воротами. У Волині непогано з середньої дистанції пробив Артур Рябов – Піцан впорався.

Втім, гра продовжувала розвиватися на рівних, ніхто не мав особливої переваги на полі, тому футбол вийшов ще більш цікавим. Були взаємні випади, контратаки, і переможець міг визначитися в будь-яку хвилину після ривка гравців Волині і Прикарпаття. Богомаз непогано пробивав з-за меж штрафного, старався також Рябов, який наносив багато ударів по чужих воротах, але завдати дійсно складний для Піцана постріл ніяк не вдавалося Артуру. Прикарпаття за рахунок високих форвардів намагалося донести м’яч в штрафну подачами з флангів – в такі моменти доводилося вступати в гру Недільку. А на 86-й хвилині кіпер Волині зробив уже відмінний сейв, витягнувши круглого з-під поперечини після шикарного пострілу Назарія Воробчака.

У підсумку матч завершився нічиєю 1:1 – справедливий результат в тому плані, що дві команди показали свій характер і ніяк не заслуговували на поразку. Але по такій грі і самовіддачі, в тому числі, Прикарпаття та Волинь напевно залишилися незадоволені тим, що їм не вдалося забрати в свій актив три очки. Більш прикро повинно бути лучанам – в п’яти стартових турах для них це вже четверта нічия.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 5 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Волинь» (Луцьк) – 1:1 (1:1)

Голи: Волошинович (29) – Сад (14, з пенальті).

Прикарпаття: Піцан, Кузьмин, Матушевський, Лень, Писко, Волошинович (Воробчак, 75), Семотюк (Геник, 82), Цюцюра (Рудюк, 62), Толочко (Горбаченко, 78), Сондей, Барчук.

Волинь: Неділько, Мороз, Сасовський, Чернов, Мартинюк, Рябов, Чепелюк, Ляшенко, Климець (Янчук, 66), Сад (Войтіховський, 59), Кобзар (Богомаз, 75).

Попередження: Семотюк (34), Лень (45), Толочко (55).

22 серпня 2021 року. 15:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 2500 глядачів. +24С

Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: М.Маланчук (Чернівецька обл.), А.Приймачук (Рівне).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Якименко (Київ).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!