Кубок УкраїниНовиниТопЧемпіонат України

ФЕНІКС – ПРИКАРПАТТЯ – 2:6. Майстер-клас для аматорів



Франківське «Прикарпаття» вступило у боротьбу за Кубок України. Команда Олега Рипана провели поєдинок у Львові з підмонастирецьким «Феніксом», який виступає в аматорській лізі України.

Щодо наставника івано-франківців, то на передодні сьогоднішнього поєдинку з’явилась інформація, що в разі не задовільного результату в наступних декількох матчах, зокрема й вильоту з Кубка України, керівництво клубу може звільнити Олега Рипана.

Мабуть ця інформація насторожила тренерський штаб і всю команду «Прикарпаття», які над активно розпочали звітний поєдинок із завданням забити швидкий гол. З цією місією підопічні Рипана справились на всі 100%. Перший удар по воротах Савича приніс успіх для гостей. Писко від кутового прапорця подав у воротарську суперника, де Барчук перший набіг ня м’яч, відправивши того у сітку воріт – 0:1. В наступній атаці захисники «Фенікса» перегоріли у власному карному майданчику, які збили Геника, Віталій Маляр вказав на 11-метрову позначку. Вирок впевнено виконав Семотюк, а Савич розгубився з вибором напряму польоту м’яча – 0:2. Могли франківці забивати і втретє. Цюцюра після скидки головою від Сондея у воротарський майданчик, не дотягнувся до м’яча.

Далі «Фенікс» вирівняв гру і подекуди створював гостроту біля воріт гостей – Багдай і Гнатів пробивали по воротах Піцана, але м’яч летів далеко від рамки воріт. Натомість «Прикарпаття» провело швидку контратаку, яка завершилась голом. Сондей промчався правим флангом до воріт суперника, віддавши поперечний пас на вільного Волошиновича, який паралельним ходом увійшов у штрафну площу «Фенікса». По жонглювавши з м’ячом Ростислав все-таки відправив того у ворота – 0:3. Відразу господарі відповіли своїм моментом із взяттям воріт. Борик з лівого флангу подав у штрафну, де Деревльов у сумбурі захисників івано-франківців підхопив м’яч і пробив у ворота – 1:3.

Інтригуюча вийшла перша половина другого тайму, яка залишилася за футболістами «Фенікса». Команда Підмонастиря володіла ініціативою, багато комбінувала кругом штрафної площі гостей. В одному з епізодів Янчак прорвався між Сондеєм і Писком, увірвавшись у штрафну франківців і пробив з кута воротарської у дальній кут, але Піцан завадив м’ячу залетіти у ворота. Проте господарі свого досягли, скоротивши рахунок до мінімуму – Репета з лінії штрафного майданчика подав на свіжого Бабатунде, який головою пробив у проти хід Піцану – 2:3.

Здавалося, назріває кам-бек, але Репета за фол на власній половині поля отримав другу жовту карточку і залишив у меншості свою команду. Франківці здихнули з полегшенням, які до завершення матчу розібрали захист «Фенікса». А в завершення даного епізоду, Писко виконав штрафний удар у «дев’ятку», як то кажуть: « без шансів для кіпера» – 2:4.

Далі Воробчак на лівому фланзі отримав передачу, увійшовши з м’ячом у штрафну, там накрутив Радюка і обвідним ударом відправив сферу у дальній кут воріт Савича – 2:5. А під завершення матчу Воробчак зіграв на Писка і той вколотив м’яч у сітку воріт – 2:6.

«Прикарпаття» впевнено, за рахунком, переграв аматорський «Фенікс». Хоча, якби не вилучення, невідомо як завершився б поєдинок. В Олега Рипана є кілька днів, щоб підготувати боєздатний колектив до матчу з «Волинню».

Кубок України, другий попередній етап

«Фенікс» (Підмонастир) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:6 (1:3)

Голи: Деревльов (25), Бабатунде (72) – Барчук (3), Семотюк (6, пен.), Волошинович (23), Писко (75, 89), Воробчак (79).

Вилучення: Репета (74 – друга жовта карточка)

«Фенікс» (стартовий склад): Савич, Бариляк, Салюк, Цень, Багдай, Деревльов, Репета, Янчак, Борик, Фещук, Гнатів.

«Прикарпаття» (стартовий склад): Піцан, Лень, Матушевський, Писко, Геник, Сікач, Цюцюра, Семотюк, Сондей, Волошинович, Барчук.

18 серпня 2021, стадіон «Скіф», м. Львів – 16:00

Арбітр – Маляр В.Ю. (Хмельницький)
Асистенти арбітра – Приймачук А.Г. (Рівне), Марчик О.В. (Київ)
Четвертий арбітр – Леськів Я.А. (Львівська обл.)
Спостерігач арбітражу УАФ – Левко М.В. (Чернівці)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!