Перша лігаТопЧемпіонат області

ВАРАТИК – БЛАГО-ЮНІСТЬ – 1:9. Легка прогулянка команди Мотуза



Офіційно стартував чемпіонат Івано-Франківської області сезону 2021-2022 років у селі Воскресинці, де проводить домашні матчі «Варатик». В рамках 5-го туру коломияни приймали «Благо-Юність». Так, саме 5-го туру, матч винесено на сьогодні через участь верхнянців у Всеукраїнському турнірі Кубка областей.

На передодні поєдинку обидва колективи оприлюднили заявки на поточний сезон. Мабуть найбільше цікавив список гравців «Благо-Юності». Команда з хорошим підбором виконавців, які у минулій першості області не віддали жодного залікового балу суперникам, підсилилась (!). До команди Романа Мотуза приєднались вчорашні професіонали – Андрій Вацеба і Владислав Танчин; гравці з великим досвідом в обласних змаганнях – Роман Третяк, Іван Романчук, Андрій Кукурудз, Володимир Христонько і воротар Юрій Семенів. Натомість у «Варатика» новачки скромніші – Назар Базюк і Віталій Назарійчук з районних чемпіонатів області, а втрати у міжсезонні відчутні – Ігор Крамар перебрався в «Прикарпаття-Тепловик» (сьогодні дебютував за франківців у матчі проти іншої «Юності»), Олег Блонський і Роман Гаврилюк у «Пробій» Городенка.

Зі стартовим свистком «Благо-Юність» почала домінувати на полі, що перетворилось у швидкі голи. В дебюті матчу з подачі Москалика від кутового прапорця, перший на м’ячі Лаврук, який головою відкрив лік забитих м’ячів у поєдинку – 0:1. Менше 10-ти хвилин знадобилось гостям, щоб подвоїти рахунок. Танчик з лівого флангу прострілив у воротарську, але Маковійчук в намірі перервати простріл зрізав м’яч у власні ворота – 0:2. Втретє Гавадзюк витягував м’яч з власних воріт за пів години від початку поєдинку. Турчанський виконуючи штрафний удар перекинув стінку і вразив нижній кут ближньої стійки – 0:3.

«Варатик» перший небезпечний момент створив на прикінці першої половини гри. Дишук з лінії штрафної площі пробив по воротах, але м’яч блоковано захисниками команди гостей. Відповідь «Юності» не забарилась. Танчин за меж штрафного майданчика пробив по воротах без шансів для Гавадзюка, м’яч залетів у сітку воріт низом попри стіку – 0:4.

Зробивши справу у першому таймі підопічні Романа Мотуза не збавляли оборотів у другій половині гри. Спочатку Вацеба віддав передачу на вільного Москалика, якому ніхто не завадив збільшити розгром «Варатика» до 0:5. В черговій атаці Москалик отримав передачу з правого фланг і пробив по воротах, але влучив у стійку, від якої м’яч відскочив до Павлюка і той вколотив «круглого» у сітку воріт – 0:6.

У деморалізованого «Варатика» й надалі практично нічого не виходило в цьому поєдинку. Можна відзначити дальній удар Маковійчука у площину воріт, але Семенів був на чеку, відбивши м’яч за ворота. В даному епізоді коломияни так захопилися атакою, що отримали швидку контратаку, яка завершилась голом. Павлюк отримав передачу на частині поля суперника, протягнув його ближче до воріт і віддав передачу вперед, повз Гавадзюк, на дальню стійку, де Москалик завершив взяттям воріт – 0:7. Але це ще далеко не був кінець матчу.

Пришляк з правого флангу подав на дальню стійку, там Турчанський розстріляв ворота – 0:8. Далі Москалик пробив у стійку, м’яч відскочив до Герина, а той робить рахунок 0:9. Наставник «Варатика», Андрій Олійник, відчув, що Гавадзюк у сьогоднішньому матчі сповна «наївся» і випустив замість нього Жидака, який кілька разів не давав рахунку перейти у двозначне число. Гостям навіть вдалося забити, хотілося б сказати м’яч престижу, проте не в такій грі. Левандович отримав передачу зі своєї частини поля майже до лінії штрафного майданчика суперника, накрутив двох захисників і прошив Семеніва – 1:9.

Надалі команди голів не забивали. Для команди Романа Мотуза цей поєдинок можна віднести до розряду контрольних, в якому наставник випробував всіх футболістів, а для «Варатика» – сигнал тривоги, на який потрібно реагувати відразу по завершенні матчу.

Чемпіонат Івано-Франківської області, 5 тур

«Варатик» (Коломия) – «Благо-Юність» (Верхня) – 1:9 (0:4)

Голи: Лаврук (6), Турчанський (29, 80), Танчин (40), Москалик (57, 66), Павлюк (62), Герин (76) – Маковійчук (14, АГ), Левандович (80)

«Варатик» стартовий склад: Гавадзюк, Стасюк, Базюк, Іваничук В., Іваничук П., Дишук, Кавацюк, Левандович, Маковійчук, Хруставчук, Гаврилюк І.

«Благо-Юність» стартовий склад: Макогон (Семенів, 46), Канюк, Подолюк, Долотко, Турчанський, Курташ, Лаврук, Вацеба, Танчин, Третяк, Москалик.

15 серпня 2021, стадіон села Воскресинці – 17:00

Арбітр: Дем’янчук Тарас
Асистенти арбітра: Дерев’янко Віталій, Дідушицький Ігор
Резервний арбітр: Сапович Роман
Спостерігач арбітражу: Овчар Ігор

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!